Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GFT+E container voortaan wekelijks geleegd in Stavenisse

GFT+E container voortaan wekelijks geleegd in Stavenisse

STAVENISSE - In de zomermaanden van 2020 werd in de kern Stavenisse bij wijze van proef wekelijks de GFT+E containers geledigd. Dit jaar wordt van juni t/m november een vervolg gegeven aan deze proef, ook weer in Stavenisse. Door de GFT+E containers weer wekelijks te ledigen (tijdens deze proef tot half oktober), kunnen de inwoners hun afval zo goed mogelijk scheiden. In de laatste maanden van de proef wordt het restafval één keer minder opgehaald.

Bij een optimale scheiding van grondstoffen houden huishoudens minder restafval over. Inwoners van Stavenisse hebben vorig jaar kunnen proefdraaien met de extra serviceverlening bij het ophalen van GFT+E. Komende maanden willen de ZRD en de gemeente samen met de inwoners onderzoeken of het vaker ledigen van de GFT+E containers minder restafval oplevert. In de laatste maanden van de proef wordt het restafval om de zes weken opgehaald. Hierdoor is er in deze periode één ophaalronde minder. Voorafgaand aan het tweede deel van de proef, waarin het afval minder vaak wordt opgehaald, worden inwoners nader geïnformeerd. 

GFT+E

De afkorting GFT is algemeen bekend, dit staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Maar ook etensresten mogen in de groene container. Vandaar de afkorting GFT+E. Het zijn juist die etensresten die vaak nog bij het restafval belanden. In de gemeente Tholen bestaat 35% van het restafval nog uit GFT+E. Zonde, want daardoor worden waardevolle grondstoffen verbrand en zijn de verbrandingskosten hoger dan nodig.

Wat mag er in de groene container?

groente- en fruitresten en schillen;etensresten (ook vleesresten, botjes, graten en mosselschelpen);brood, deeg, rijst en pasta;losse thee, koffiedik;hooi, stro en zaagsel van kleine huisdieren (met uitwerpselen);bloemen, planten en ander tuinafval.

Bij twijfel of iets in de groene container mag, kan het afvalalfabet op www.zrd.nl geraadpleegd worden.

Meer uit Tholen

Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

2 uur geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

5 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

1 dag geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

2 dagen geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

2 dagen geleden