Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gezonde markt in brede school 't Saamdeel in Kapelle

Gezonde markt in brede school 't Saamdeel in Kapelle

KAPELLE - Vrijdag (10 februari) vanaf 13.00 uur organiseert de gemeente Kapelle een markt over gezonde thema’s in brede school ‘t Saamdeel in Kapelle. Op deze markt vertellen verschillende professionals over voeding, zoals een diëtiste, jeugdverpleegkundige, mondhygiëniste, fysiotherapeute en medewerker van de voedselbank.

De onderwerpen waar zij over vertellen zijn bijvoorbeeld: wat doet eten en drinken met je lichaam, wat kun je het beste eten voordat je gaat bewegen en poets je je tanden wel goed?

Kraampjes

Er staan verschillende kraampjes met informatie over gezonde voeding en het lichaam. Een ouder vertelt over het maken van leuke en gezonde traktaties. En bezoekers krijgen allerlei tips voor het maken van een lekkere gezonde lunchtrommel. Voor alle bezoekers staan er gezonde hapjes klaar die door leerlingen van ‘t Honk en de Moolhoek zijn gemaakt. Ook zijn er leuke uitdagingen over gezonde voeding.

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Daarom is de gemeente Kapelle aangesloten bij JOGG. Dit is een landelijk aanpak om kinderen en jongeren in Nederland te laten opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl.

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

15 uur geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

17 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

1 dag geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

3 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden