Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gezellig Paasfestival in Heinkenszand met braderie, foodtrucks en livemuziek

Gezellig Paasfestival in Heinkenszand met braderie, foodtrucks en livemuziek

HEINKENSZAND – Voor een extra vrolijk Pasen vindt zaterdag 16 april en maandag 18 april voor de eerste keer een Paasfestival plaats in Heinkenszand. Zaterdag is er een – al bijna uitverkochte – muziekavond in de feesttent. Maandag, Tweede Paasdag, staat het in en om de Dorpsstraat vol gezellige kramen en foodtrucks tijdens de Paasbraderie. 

Heinkenszand heeft een goede naam opgebouwd door de organisatie van de ‘Langste braderie van Zeeland’ in de zomer. “Daarnaast houden we in het najaar een winterfair, maar in het voorjaar hadden we nog niets”, vertelt Marijke Rijk van de organiserende ondernemersvereniging Winkelcentrum Heinkenszand. Zo is het idee geboren voor een Paasfestival. In de tent bij De Stenge treedt zaterdagavond Frans Duijts op. “De kaarten zijn al bijna uitverkocht, dus blijkbaar hebben de mensen wel weer zin in een feestje.”

Braderie

Het programma van de paasmaandag is gratis toegankelijk en leuk voor het hele gezin. Van 10.00 tot 17.00 uur is de braderie te bezoeken. “Er komen tussen de 150 en 175 kramen, dus da’s best veel.” De marktkramers komen uit alle windstreken, zelfs uit bijvoorbeeld Oosterwolde, Roermond en Heijningen. “Daarvan staan we soms zelf ook versteld”, lacht Rijk. Dat de marktkooplui van zo ver en in groten getale naar Heinkenszand komen, is deels te danken aan die goede ‘braderienaam’ van het dorp. “De mensen praten daarover met elkaar. Als er in het weekeinde een markt was, krijgen we soms op maandagmorgen al een mail of er nog ruimte is in Heinkenszand.” Rijk kan niet zeggen dat het na de lange coronastilte moeilijk is om aan kramen te komen, doordat de kooplui misschien uit allerlei nieuw opgestarte markten kunnen kiezen. “We hebben een groot mailbestand en deze kramen waren zo geregeld.”

Naast de braderie is er maandag een springkussen voor de kinderen, foodtrucks met lekkers en van 13.00 tot 23.00 uur non-stop livemuziek in de feesttent. “Als het weer meewerkt, wordt het een groot feest, waar je de hele dag kunt verblijven voor gezellige ontmoetingen met een hapje en een drankje en muziek. Wat wil je nog meer?”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.winkelcentrumheinkenszand.nl of mail naar [email protected]

Meer uit Beveland

Kermis in Goes is geopend; week lang vertier in binnenstad

GOES - Kijkers waren er vrijdagmiddag al volop om te zien hoe de kermisexploitanten in Goes de laatste voorbereidingen troffen bij hun attracties. Om 15.00 uur is de kermis in de binnenstad officieel geopend en kan het publiek ook alle attracties uitproberen. 

2 uur geleden
Vallende sterren van de Perseïden vanavond goed te zien

Komende nacht is het hoogtepunt van de meteorenzwerm Perseïden. Het beste moment om de Perseïden waar te nemen is om 4.45 uur. ‘Het weerbeeld is zeer gunstig, want het is helder weer en de temperatuur is aangenaam’, aldus weerbureau Weeronline. ‘Helaas valt het aantal vallende sterren van de Perseïden dit jaar tegen.’

2 uur geleden
Prominente vrouwen in Platepolder Heinkenszand

HEINKENSZAND - De straatnamen van de nieuwe wijk in Platepolder in Heinkenszand zijn bekend. De dertien straten worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de Irene Vorrinkstraat en Marga Klompélaan.

5 uur geleden
Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

1 dag geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

1 dag geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

2 dagen geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

2 dagen geleden