Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevarieerd weekend voor Vlissingse Turn Vereniging

Gevarieerd weekend voor Vlissingse Turn Vereniging

VLISSINGEN - Het weekend van 26 en 27 maart was een zeer gevarieerd weekend voor leden van de Vlissingse Turn Vereniging.

Allereerst werd in de Vrijenhovenzaal een zogenaamd meetmoment gehouden. Dit is voor jonge turnsters in de plaats gekomen van selectiewedstrijden., de onderbouw kinderen turnen drie keer per seizoen zo’n meetmoment. Dit gebeurt met een paar verenigingen, in dit geval EMM Terneuzen, Veldo uit Middelburg, Gymnastiekvereniging Voorwaarts uit Axel en het organiserende VTV. Tijdens zo’n meetmoment kunnen de turnsters laten zien wat ze allemaal al geleerd hebben. Dit gebeurt op een speelse manier en de kinderen mogen meerdere malen de oefeningen/onderdelen laten zien. Er zijn geen prijswinnaars, iedereen gaat met een leuk diploma naar huis.

Tegelijkertijd werd in Zierikzee de tweede editie van de Open Zeeuwse Freerunning Kampioenschappen gehouden. Freerunning is een aparte tak van de turnsport die ook bij VTV beoefend wordt. Twaalf VTV’ers deden mee aan de kampioenschappen, waaronder de gebroeders Jelles en Loek van Geffen die tweede en derde werden in de categorie 16+, na Robert Driessen van Forza uit Goes.

Op zondag hield VTV een zeer gezellig Lentefeest voor de jonge leden. Door corona was een aantal feesten en evenementen in de afgelopen tijd niet doorgegaan maar nu kon het eindelijk weer. Twee groepen van in totaal ruim 150 kinderen hebben enorm genoten tijdens dit eerste verenigingsfeest sinds lange tijd. Met apenkooien, knutselen en een spelletjeskermis met als afsluiting een lekker broodje hadden de kinderen een hele leuke middag.

Voor meer informatie en foto’s zie de website van de vereniging: www.vtv-vlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

Veel onduidelijkheid rond (vermeend) schietincident: Politie wil geen nadere mededelingen doen [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

1 uur geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

14 uur geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

23 uur geleden
Sixties pop met eigen smoel van The Tambles

VLISSINGEN - The Tambles zijn een perfecte kruising tussen sixties rammelpop en hedendaagse virtuositeit. Anderhalf jaar geleden speelden ze al eens in de Piek en op 18 mei komen ze weer, samen met Jerry Hormone Ego Trip.

1 dag geleden
Tinkebell exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Kunstenares Tinkebell exposeert momenteel in het raam aan de Koudekerkseweg 8, het woonhuis van Sylvia Hubrouck. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning beschikbaar aan kunstenaars om er te exposeren onder de titel 'Ik geef je mijn raam'. Hubrouck maakt daarmee een statement tegen het verschraalde kunstklimaat in de gemeente Vlissingen.

2 dagen geleden
Gewonde bij steekpartij Vlissingen, één aanhouding

VLISSINGEN - Een man is vannacht gewond geraakt bij een steekpartij aan de Winkelmanstraat in Vlissingen. De politie heeft één verdachte aangehouden.

2 dagen geleden
Vlissingen wil kampioen tegelwippen worden

VLISSINGEN - Vlissingen doet mee aan het Zeeuws Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2024. De bewoners die hun steentje bijdragen door tegels te verwijderen, kunnen deze aanmelden op de nationale website www.nk-tegelwippen.nl om de gemeente te helpen naar de overwinning te leiden. 

2 dagen geleden