Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevarieerd weekend voor Vlissingse Turn Vereniging

Gevarieerd weekend voor Vlissingse Turn Vereniging

VLISSINGEN - Het weekend van 26 en 27 maart was een zeer gevarieerd weekend voor leden van de Vlissingse Turn Vereniging.

Allereerst werd in de Vrijenhovenzaal een zogenaamd meetmoment gehouden. Dit is voor jonge turnsters in de plaats gekomen van selectiewedstrijden., de onderbouw kinderen turnen drie keer per seizoen zo’n meetmoment. Dit gebeurt met een paar verenigingen, in dit geval EMM Terneuzen, Veldo uit Middelburg, Gymnastiekvereniging Voorwaarts uit Axel en het organiserende VTV. Tijdens zo’n meetmoment kunnen de turnsters laten zien wat ze allemaal al geleerd hebben. Dit gebeurt op een speelse manier en de kinderen mogen meerdere malen de oefeningen/onderdelen laten zien. Er zijn geen prijswinnaars, iedereen gaat met een leuk diploma naar huis.

Tegelijkertijd werd in Zierikzee de tweede editie van de Open Zeeuwse Freerunning Kampioenschappen gehouden. Freerunning is een aparte tak van de turnsport die ook bij VTV beoefend wordt. Twaalf VTV’ers deden mee aan de kampioenschappen, waaronder de gebroeders Jelles en Loek van Geffen die tweede en derde werden in de categorie 16+, na Robert Driessen van Forza uit Goes.

Op zondag hield VTV een zeer gezellig Lentefeest voor de jonge leden. Door corona was een aantal feesten en evenementen in de afgelopen tijd niet doorgegaan maar nu kon het eindelijk weer. Twee groepen van in totaal ruim 150 kinderen hebben enorm genoten tijdens dit eerste verenigingsfeest sinds lange tijd. Met apenkooien, knutselen en een spelletjeskermis met als afsluiting een lekker broodje hadden de kinderen een hele leuke middag.

Voor meer informatie en foto’s zie de website van de vereniging: www.vtv-vlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

1 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

2 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

16 uur geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

1 dag geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

2 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden