Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevaar op de weg na sneeuw in oosten grotendeels voorbij

Gevaar op de weg na sneeuw in oosten grotendeels voorbij

ARNHEM (ANP) - De sneeuw die afgelopen nacht in delen van het oosten van het land is gevallen, heeft volgens de ANWB niet tot grote problemen voor weggebruikers geleid. Lokaal konden wegen in Drenthe, Overijssel en Gelderland eerder op de ochtend nog glad zijn, maar dat geldt nu alleen nog voor Gelderland. Daarvoor heeft KNMI nog code geel afgegeven.

In Gelderland hebben volgens Rijkswaterstaat enkele ongelukken plaatsgevonden door de gladheid. Ondanks het strooien van een kleine miljoen kilo zout kan het volgens een woordvoerster alsnog gebeuren dat wegdelen bevriezen. "Maar de temperaturen van de meeste wegen zijn nu weer boven nul, behalve in Gelderland op een paar plekken."

Een deel van het oosten van het land werd dinsdagochtend wakker in een witte wereld. Volgens Weer.nl lag daar op bepaalde plaatsen een klein laagje sneeuw, variërend van een centimeter tot twee of drie.

Klein dekje

In de hogere delen van Arnhem en omgeving lag de meeste sneeuw, liet Weer.nl eerder weten. Daar lag een dekje van twee tot drie centimeter. Ook de Utrechtse Heuvelrug, het oosten van Brabant en andere plaatsen in de oostelijke helft van het land zijn wit geworden. In het westen is over het algemeen niets gevallen.

Overdag ziet het weer er even anders uit, maar in de avond komt het volgens de weersite opnieuw tot natte sneeuw in het oosten en noordoosten. Daar kan plaatselijk een laagje van enkele centimeters ontstaan.

Meer uit Binnenland

Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel

LELYSTAD (ANP) - De afvoer van rivierwater in de Maas is de laatste dagen erg snel gedaald. Rijkswaterstaat denkt dat dat komt doordat in België de stand van de stuwen in de Maas is aangepast, aangezien het ook in dat land droog en warm is. De Maas is een regenrivier die water krijgt uit Frankrijk en België. De rivier voert op dit moment bij Maastricht nog maar 25 kubieke meter water per seconde af, aldus Rijkswaterstaat.

12 minuten geleden
Nog eens 5600 extra crisisnoodopvangplekken asielzoekers nodig

DEN HAAG (ANP) - Alle 25 veiligheidsregio's moeten ieder nog eens 225 extra crisisnoodopvangplekken regelen. Deze ruim 5600 plekken komen bovenop de eerder afgesproken 5500 crisisplekken. Daarnaast moeten de niet gebruikte opvangplekken voor Oekraïners de komende tijd worden benut voor de noodopvang van asielzoekers. Dit extra hulpverzoek heeft staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) bij de burgemeesters van het Veiligheidsberaad neergelegd.

14 minuten geleden
Nationaal Hitteplan gaat woensdag weer in

BILTHOVEN (ANP) - Het Nationaal Hitteplan gaat vanaf woensdag weer in en geldt voor alle provincies. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten na overleg met weerinstituut KNMI. De komende dagen wordt het warm en is de kans op een hittegolf groot. Daarom blijft het plan waarschijnlijk actief tot na het weekend.

1 uur geleden
Horeca: GGD moet personeel in andere branches zoeken

DEN HAAG (ANP) - De GGD moet voor de vaccinatiecampagne van dit najaar prikkers vinden die al gepensioneerd zijn of bijvoorbeeld reservist zijn. Dat bepleit Robèr Willemsen, voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De organisatie beklaagde zich eerder in het AD over oneerlijke concurrentie, omdat de GGD hogere uurlonen kan betalen. Daarbij vreest KHN horecapersoneel opnieuw kwijt te raken aan de GGD.

1 uur geleden
Nationale herdenking einde WOII voor het eerst 's avonds

DEN HAAG (ANP) - De Nationale Herdenking 15 augustus bij het Indisch Monument in Den Haag wordt maandag voor het eerst in de vroege avonduren gehouden. Reden daarvoor is dat de stichting die de herdenking organiseert denkt dat op dat tijdstip veel meer mensen in de gelegenheid zijn de herdenking bij te wonen of op televisie te volgen. In de coronajaren is gebleken dat het bereik via televisie groot is, terwijl de aandacht voor de herdenking overdag in de jaren voor corona juist terugliep. De NOS zendt de herdenking rechtstreeks uit.

1 uur geleden
Televizier introduceert nieuwe prijs op Ring-Gala

HILVERSUM (ANP) - Het Gouden Televizier-Ring Gala gaat deels op de schop. De categorieën voor beste presentator en presentatrice worden samengevoegd tot één prijs en er wordt tijdens de komende editie een nieuwe award, de Televizier-Ster Impact, in het leven geroepen. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

2 uur geleden
Onderzoek naar gynaecoloog levert geen 'nieuwe' kinderen op

DEN BOSCH (ANP) - Uit onderzoek naar een oud-gynaecoloog van het voormalige Carolus Ziekenhuis in Den Bosch die zijn eigen sperma bij kunstmatige inseminatie gebruikte zonder de wensouders hierover te informeren, zijn geen andere kinderen van deze arts naar voren gekomen dan het ene dat al bekend was. Dat meldt het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), de opvolger van het Carolus. De arts overleed in mei van dit jaar, maar werkte nog wel aan het onderzoek mee.

3 uur geleden