Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevaar op de weg na sneeuw in oosten grotendeels voorbij

Gevaar op de weg na sneeuw in oosten grotendeels voorbij

ARNHEM (ANP) - De sneeuw die afgelopen nacht in delen van het oosten van het land is gevallen, heeft volgens de ANWB niet tot grote problemen voor weggebruikers geleid. Lokaal konden wegen in Drenthe, Overijssel en Gelderland eerder op de ochtend nog glad zijn, maar dat geldt nu alleen nog voor Gelderland. Daarvoor heeft KNMI nog code geel afgegeven.

In Gelderland hebben volgens Rijkswaterstaat enkele ongelukken plaatsgevonden door de gladheid. Ondanks het strooien van een kleine miljoen kilo zout kan het volgens een woordvoerster alsnog gebeuren dat wegdelen bevriezen. "Maar de temperaturen van de meeste wegen zijn nu weer boven nul, behalve in Gelderland op een paar plekken."

Een deel van het oosten van het land werd dinsdagochtend wakker in een witte wereld. Volgens Weer.nl lag daar op bepaalde plaatsen een klein laagje sneeuw, variërend van een centimeter tot twee of drie.

Klein dekje

In de hogere delen van Arnhem en omgeving lag de meeste sneeuw, liet Weer.nl eerder weten. Daar lag een dekje van twee tot drie centimeter. Ook de Utrechtse Heuvelrug, het oosten van Brabant en andere plaatsen in de oostelijke helft van het land zijn wit geworden. In het westen is over het algemeen niets gevallen.

Overdag ziet het weer er even anders uit, maar in de avond komt het volgens de weersite opnieuw tot natte sneeuw in het oosten en noordoosten. Daar kan plaatselijk een laagje van enkele centimeters ontstaan.

Meer uit Binnenland

Máxima maakt zich zorgen over jongeren die kopen op krediet

BOGATA (ANP) - Koningin Máxima is bezorgd over het gemak waarmee jongeren aankopen kunnen doen op krediet. "Ik maak me veel zorgen over de vele koop-nu-betaal-later-aanbiedingen die bijvoorbeeld jongeren in Nederland krijgen", zegt de vorstin in een interview met het AD.

4 uur geleden
Nieuwe partijleider Jimmy Dijk spreekt geplaagd SP toe op congres

DEN HAAG (ANP) - Jimmy Dijk staat zaterdag voor het eerst als partijleider op het podium bij het congres van de SP. De leden kunnen wel wat opbeurende woorden gebruiken in het theater 't Spant in Bussum: in november verloor Dijks voorganger Lilian Marijnissen de zevende verkiezingen op rij. Kort daarna besloot ze om uit de politiek te stappen. Bij de partij is sowieso sprake van een grote wisseling van de wacht. Tiny Kox is vorige maand na ruim twintig jaar vertrokken als senator en bovendien kiezen de leden een nieuw bestuur.

4 uur geleden
Winsum neemt afscheid van omgebracht meisje

WINSUM (ANP) - De inwoners van het Groningse dorp Winsum nemen zaterdag afscheid van een 17-jarig meisje, dat vorige week om het leven werd gebracht. Haar ex-vriend van 19 jaar is daarvoor gearresteerd. De uitvaart is in sporthal De Tirrel in het dorp. De begrafenis is in besloten kring.

4 uur geleden
Automobilist omgekomen door aanrijding op A27 bij Almere

ALMERE (ANP) - Een automobilist is vrijdagavond om het leven gekomen door een ongeluk op de A27 ter hoogte van Almere. Het dodelijke ongeval werd voorafgegaan door een aanrijding tussen de auto van het slachtoffer en een vrachtwagen. De automobilist is daarop uitgestapt en werd toen vermoedelijk aangereden door een andere passerende vrachtwagen, meldt de politie.

9 uur geleden
Nederlandse militairen aangehouden door Hezbollah in Beiroet

DEN HAAG (ANP) - Drie leden van het defensieteam dat momenteel de Nederlandse ambassade in Beiroet ondersteunt, zijn aangehouden door de militante beweging Hezbollah. Dat gebeurde in een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad. De militairen zijn inmiddels via het Libanese leger teruggekeerd op de ambassade en maken het goed.

10 uur geleden
Honderden bij afscheidsdienst doodgeschoten rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Op het afscheid in Amsterdam-Zuidoost van de doodgeschoten rapper Bigidagoe zijn vrijdagavond zes- à zevenhonderd mensen afgekomen. Dat laat de uitvaartplanner en organisator van de afscheidsbijeenkomst weten. "Het was emotioneel en zoals verwacht erg druk."

11 uur geleden
Nog meer gedupeerden melden zich bij meldpunt Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 8500 bezitters van een Babboe-bakfiets hebben zich als gedupeerde gemeld bij de website bakfietsclaim.nl. Dat is zo'n 2200 meer dan afgelopen zondag, toen er nog ongeveer 6300 claims lagen bij het door advocatenkantoor Birkway gelanceerde meldpunt. Birkway heeft inmiddels ook een Engelstalige site gelanceerd voor niet-Nederlandse gedupeerden. Enkele honderden buitenlandse Babboe-bakfietsers hebben zich al gemeld, stelt het advocatenkantoor.

13 uur geleden