Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

‘Getuigen zagen de man woensdag rond 14.15 uur in de Koningstraat in Goes lopen met een elektrische fiets die op slot was’, laat de politie weten. ‘De getuigen spraken de man aan en hij vertelde hen dat hij toestemming had om de fiets mee te nemen. De getuigen vertrouwden het verhaal niet en wilden een en ander verifiëren via de politie. Daar wilde de verdachte niet op wachten en hij ging er vandoor, achtervolgd door de getuigen. Die belden onderweg de politie en gaven hun locatie steeds door aan agenten. Op de Westsingel kon de fietsendief worden aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen te stelen van een fiets, maar ook van bedreiging. De verdachte bedreigde namelijk een van de getuigen met een mes dat hij bij zich droeg. De getuige deed hiervan aangifte.’

De verdachte, een man van 48 uit Goes, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zit daar nog vast en wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. De eigenaar van de fiets is benaderd door de politie. Hij deed aangifte van diefstal. De fiets is, na overleg met de officier van justitie, aan hem terug gegeven.

Meer uit Beveland

Grote of Maria Magdalenakerk in Goes staat komende maanden in steigers

GOES - De Grote of Maria Magdalenakerk in Goes staat de komende maanden in de steigers voor een grootscheepse restaurantie. Met fase een en twee van de klus is ruim 800.000 euro gemoeid en dan komt er nog een fase drie aan, vertelt voorzitter Maarten Sas van de beheerstichting van de kerk. 

19 uur geleden
Nominaties Zeeuwse Boekenprijs 2022 bekend

MIDDELBURG - De jury van de Zeeuwse Boekenprijs heeft dit jaar tien boeken genomineerd als kanshebber voor de Zeeuwse Boekenprijs 2022. Onder voorzitterschap van Commissaris van de Koning Han Polman zijn de nominaties definitief vastgesteld. De winnaar wordt dinsdag 1 november bekendgemaakt.

20 uur geleden
Nighttrail bezorgt kinderen nieuwe sneakers

GOES - Sabine Maas en Marjo van Klooster zijn volop in de weer met de organisatie van het eerste evenement van hun nieuwe stichting ‘What Goes On’. Met de Nh1816 Nighttrail door Goes op vrijdagavond 14 oktober zamelen ze geld in voor nieuwe sneakers voor kinderen wiens ouders zijn aangewezen op Voedselbank de Bevelanden. Dat vinden niet alleen zij een mooi doel, blijkt uit de animo voor het wandel- en hardloopevenement met allerlei entertainment, want alle startbewijzen zijn al verkocht. 

1 dag geleden
Allerlei gezonde activiteiten in Borsele

HEINKENSZAND - Om de gezondheid van haar inwoners te verbeteren, organiseert de gemeente Borsele de komende tijd samen met andere organisaties in de gemeente allerlei gezonde activiteiten. Ook stelt ze subsidie beschikbaar voor organisaties met gezonde initiatieven.

1 dag geleden
Kind aangereden in ‘s-Gravenpolder, betrokkene meegenomen naar bureau

’s-GRAVENPOLDER – Een kind is dinsdagmiddag aangereden op de Goessestraatweg in ’s-Gravenpolder door een scooter. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau.

2 dagen geleden
Goes-Zuid viert Dag van de Toegankelijkheid

GOES - In deze Week van de Toegankelijkheid zijn er woensdag allerlei activiteiten in Goes-Zuid om mensen met en zonder beperking elkaar te laten ontmoeten.

2 dagen geleden
Verkenning voor langer open houden kerncentrale Borssele begint

BORSSELE - Het kabinet wil de bedrijfsduur van de kerncentrale bij Borssele verlengen tot na 2033. Daarover sprak minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie maandag met Zeeuwse bestuurders, onder wie gedeputeerden van de provincie Zeeland en de burgemeesters van de gemeenten Borsele en Noord-Beveland. ‘Het gesprek markeert de start van een gezamenlijke verkenning naar de mogelijkheid om de kerncentrale bij Borssele langer open te houden’, laat de provincie Zeeland weten.

2 dagen geleden