Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Getuigen gezocht van straatroof in Middelburg

Getuigen gezocht van straatroof in Middelburg

MIDDELBURG - Een fietser is dinsdagavond in Middelburg beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Daarbij werd hij door de twee daders met een vuurwapen bedreigd.

Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Vlissingen, fietste omstreeks 23.45 uur op de Oude Vlissingseweg richting huis. Ter hoogte van de Johan Lesagestraat kwamen twee jongens naast hem rijden die zijn weg blokkeerden. Een van hen pakte het slachtoffer vast en de tweede eiste dat hij zijn spullen af zou geven. Om die eis kracht bij te zetten werd een vuurwapen getoond. De fietser koos eieren voor zijn geld en gaf zijn telefoon en portemonnee af. Daarna gingen de straatrovers er snel vandoor.

Volgens het slachtoffer had de ene dader een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij was tussen de 1.80 en 1.90 meter lang met een breed postuur. Zijn leeftijd vond hij moeilijk in te schatten. Verder had hij bruine ogen en een volle, kortgeschoren baard. Op het moment van de straatroof droeg deze dader een blauwe winterjas tot aan zijn middel met een capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Daaronder had hij een donkerkleurig shirt of vest en een grijze trainingsbroek. Zijn voeten waren in badslippers gestoken met witte strepen op de bovenzijde (mogelijk van het merk Adidas). Verder had hij een zwart nektasje bij zich. De man reed op een donkere damesfiets.

De tweede dader was een blanke man tussen de 1.75 en 1.80 meter lang met een smal postuur en dunne benen. Zijn leeftijd wordt geschat rond 16 of 17 jaar. Op het moment van de straatroof droeg hij een zwarte dikke jas tot aan zijn middel met een capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Verder had hij een zwarte skinny jeansbroek aan en zwarte (sport)schoenen. Over zijn mond en neus droeg deze man een zwart mondkapje of een deel van zijn vest of trui. Deze dader reed op een donkere herenfiets.

De recherche heeft deze zaak in onderzoek en zoekt getuigen die dinsdagavond tussen 23.30 en 23.45 uur iets verdachts hebben gezien op de route Koningsbrug, draaibrug bij het station, Schroebrug, Oude Vlissingseweg tot aan de kruising met de Johan Lesagestraat in Middelburg.

Meer informatie, bel dan de politie op 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-12007006. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of vul het tipformulier in en vermeld hierbij het zaaknummer 2019070246.

Meer uit Middelburg

CSW theatervoorstelling in de schouwburg van Middelburg.

MDDELBURG - Dinsdag 4 en woensdag 5 juni spelen leerlingen en docenten van alle CSW-locaties in de theatervoorstelling The Dreamer, an unusual odyssee in de schouwburg van Middelburg. 

1 uur geleden
Zeeuwen kunnen het testbericht nu ook via de NL-Alert app ontvangen

DEN HAAG - Maandag 3 juni rond 12.00 uur verstuurt de overheid een NL-Alert testbericht. Zo ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wanneer je het testbericht ontvangt, hoef je niets te doen. Zeeuwen die vaak dicht bij de grens zijn, kunnen het testbericht nu ook ontvangen met de NL-Alert app. 

4 uur geleden
Nieuwe regels voor toeristische verhuur woning in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 1 juni 2024 is de eerste wijziging van de huisvestingsverordening van de gemeente Middelburg van kracht. Deze wijziging van de huisvestingsverordening stelt regels met betrekking tot toeristische verhuur van een woonruimte. Voor woningen die onder de huisvestingsverordening vallen geldt vanaf 1 juni een vergunningsplicht voor toeristische verhuur. Dit is om het aantal woningen in de gemeente Middelburg te beschermen tegen andere situaties dan bewoning.

18 uur geleden
Persoon in toren Lange Jan Middelburg overleden

MIDDELBURG - De persoon die vanmiddag werd gereanimeerd in de 90 meter hoge toren Lange Jan in Middelburg, is overleden. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bekendgemaakt.Rond 11.40 uur werd een grote hulpverleningsactie op touw gezet nadat was gemeld dat in de Abdijtoren iemand onwel was geworden en moest worden gereanimeerd. Twee ambulanceteams, een traumahelikopter, een groot aantal politie-eenheden en de brandweer werden opgeroepen om te helpen.Ook het hoogtereddingsteam van de Veiligheidsregio kwam met spoed ter plaatse. Het hoogtereddingsteam voert brandweertaken uit op plekken die heel hoog zijn, heel diep zijn of in besloten ruimtes. In Nederland zijn er vier van deze teams, het Zeeuwse team rukt uit vanuit Terneuzen.Het plein bij de Onder den Toren werd vanwege de reddingsactie afgezet met linten. Uiteindelijk bleken alle inspanningen van de hulpdiensten tevergeefs: volgens de Veiligheidsregio is de patiënt in de toren overleden. Het traumateam, dat landde tussen de Zuidsingel en de Korte Noordstraat, steeg rond 13.15 uur weer op.

22 uur geleden
Melding reanimatie Abdijtoren Middelburg

MIDDELBURG - Verschillende hulpdiensten zijn dinsdag aan het einde van de ochtend opgeroepen voor een melding van een mogelijke reanimatie in de Abdijtoren aan de Onder den Toren in Middelburg.De eerste melding van de medische noodsituatie kwam rond 11.40 uur binnen. Naast de ambulancedienst zijn ook een traumahelikopter en de brandweer opgeroepen. Onder meer een hoogtereddingsteam is gealarmeerd.

1 dag geleden
'Glazen huis' op het Helmplein in Middelburg voor onderzoek naar malaria

MIDDELBURG - Van woensdag 29 t/m vrijdag 31 mei staat op het Helmplein in Middelburg een 'glazen huis'.  De landelijke studiekoepel UCSRN organiseert samen met studenten van University College Roosevelt een actie om geld in te zamelen voor het Malaria Consortium. Een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar malaria en een aantal andere tropische ziektes. 

1 dag geleden
Fiets mee met de unieke Inspiratie Fietstocht door Zeeland

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 31 mei organiseert Cycling 4 Climate een Inspiratie Fietstocht door Zeeland. Tijdens de fietstocht bezoek je lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De organisatie heeft twee routes uitgezet: de Walcherenroute van 62 kilometer en de Bikkelroute van 135 kilometer. Inschrijven kan op Inspiratietochten - Cycling 4 Climate.

1 dag geleden