Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Getuige komt niet opdagen in zaak over vergismoord Zweekhorst

Getuige komt niet opdagen in zaak over vergismoord Zweekhorst

ROTTERDAM (ANP) - Een getuige in de zaak die draait om de vergismoord op GGZ-directeur Rob Zweekhorst, is maandag niet komen opdagen bij de rechtbank in Rotterdam. Op bevel van de rechter heeft de politie geprobeerd de man op te sporen, maar dat is niet gelukt.

De advocaat van de getuige liet weten dat haar cliënt niet wil verschijnen op een openbare zitting: "Hij gaat in deze setting niets nooit verklaren". Toch besloot de rechter zijn aanwezigheid af te dwingen met een bevel tot medebrenging.

Het is de politie maandag niet gelukt om de man te vinden en naar de rechtbank te brengen. Er wordt een nieuwe zitting gepland om de getuige te horen. Wanneer deze zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Liquidatie

De getuige heeft eerder verklaard dat Schiedammer René F. betrokken is bij de vergismoord tien jaar geleden. De advocaat van F. stelt te kunnen aantonen dat dit een leugen is.

Het OM verdenkt F. ervan opdracht te hebben gegeven voor de liquidatie van drugsbaas Dennis van den B., nadat de douane eind 2013 een partij cocaïne had gevonden ter waarde van ongeveer 10 miljoen euro. Dit leidde tot een conflict in het drugsmilieu. Zweekhorst werd waarschijnlijk voor Van den B. aangezien toen hij op 1 januari 2014 zijn honden uitliet in Berkel en Rodenrijs. Hij werd van dichtbij neergeschoten.

Ontploffingen

De zaak tegen de vermoedelijke schutter, is vorig jaar geseponeerd bij gebrek aan bewijs. F. zit sinds vorig jaar een celstraf van dertig maanden uit voor het bezit van en de handel in grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Op 13 maart van dit jaar vonden er, net als vorig jaar, ontploffingen plaats bij de woning van F. in Schiedam en die van zijn moeder in Ridderkerk. Zijn advocaat heeft dit bevestigd.

Meer uit Binnenland

Rechter verbiedt aangekondigde staking in busvervoer Twente

UTRECHT (ANP) - De rechter heeft de voor komende maandag aangekondigde staking in het busvervoer in de regio Twente verboden. Dat betekent dat de bussen in steden als Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal op 6 mei toch gewoon rijden. Vervoersbedrijf Arriva had een kort geding aangespannen om de staking, die was aangekondigd door vakbond FNV, te voorkomen.

6 uur geleden
Nieuwe regering Sint-Maarten beëdigd, vragen over lange screening

PHILIPSBURG (ANP) - Op Sint-Maarten is vrijdagochtend (lokale tijd) de nieuwe regering van het eiland beëdigd onder leiding van premier Luc Mercelina. De ministersploeg is nog niet compleet; de screeningsprocedure van twee beoogde ministers is na meer dan twee maanden nog niet afgerond. Regeringspartij PFP eist duidelijkheid hierover.

8 uur geleden
Bloemen, knuffels en kaarsen bij wake voor Gaza in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen mensen zijn vrijdagavond samengekomen in Amsterdam voor een herdenking en wake voor Gaza en de Holocaust. Bij het Homomonument op de Westermarkt hebben ze een hoop bloemen en knuffels neergelegd en er zijn kaarsen aangestoken.

8 uur geleden
Oekraïners en asielzoekers bij dodenherdenkingen

DEN HAAG (ANP) - In meerdere plaatsen worden asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen betrokken bij de dodenherdenkingen zaterdag. Ze dragen gedichten voor, zingen liederen of leggen kransen.

10 uur geleden
Rijkswaterstaat: drukste vrijdagmiddagspits van dit jaar

DEN HAAG (ANP) - Op de Nederlandse wegen staat ruim 450 kilometer file, meldt Rijkswaterstaat. Daarmee is het de drukste vrijdagmiddagspits tot nu toe van 2024. "De fileteller maakt overuren", aldus de verkeersdienst.

10 uur geleden
Vergunning Gelderland voor gebruik paintballgeweer tegen wolf

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland heeft vrijdag een vergunning verleend voor het gebruik van een paintballgeweer tegen een wolf op de Noord-Veluwe. De provincie meldt dat het doel is de wolf te leren mensen niet te benaderen. Met name in de omgeving van Ermelo duikt de laatste tijd geregeld een wolf op die niet schuw meer is en mensen benadert.

11 uur geleden
Nederlandse vrouw (61) omgekomen na val in Zwitserland

CRANS-MONTANA (ANP) - Een Nederlandse vrouw van 61 is donderdag overleden na een val in het Zwitserse Crans-Montana. De politie van het kanton Wallis, waar Crans-Montana ligt, meldt dat vrijdag.

13 uur geleden