Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gestolen auto crasht bij Goes

Gestolen auto crasht bij Goes

GOES - Bij een nachterlijke achtervolging is vrijdag bij Goes een gestolen auto gecrasht. De bestuurder ging er te voet vandoor, maar kon met behulp van een politiehelikopter en diensthond worden aangehouden.

De Zeeuwse politie werd geattendeerd op de voertuigdiefstal en kreeg de vraag om naar de personenauto uit te kijken. Toen bleek dat de auto de provincie in was gekomen, zetten agenten de achtervolging in. Deze leidde naar Goes. Op de oprit van Deltaweg (A256) ging het mis: de auto crashte ter hoogte van het verkeersoefenterrein van rijschool Dek.

De bestuurder van de gestolen wagen ging er te voet vandoor. Diverse politie-eenheden gingen vervolgens naar hem op zoek. “Diensthond Luuk had een spoor opgepikt en wist zeker dat er in een bosje iemand lag, maar we zagen niets. Daarom kwam de politiehelikopter ter plaatse”, zo vertelt de politie. Met behulp van de warmtebeeldcamera in de helikopter kon de verdachte al snel worden gelokaliseerd en aangehouden. Volgens de politie lag hij in een sloot en was hij onderkoeld geraakt. Daarom is een ambulanceteam ter plekke gekomen om hem na te kijken. “Het bleek gelukkig mee te vallen waarop de verdachte met ons mee naar Torentijd kon.”

Meer uit Beveland

Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

11 uur geleden
Nieuwe brandweerkazerne Goes is voorbeeldproject

GOES - Goes bouwt de meest duurzame brandweerkazerne van Zeeland en dit is een voorbeeldproject voor anderen. Dat vertelt de Goese wethouder Joan Veldhuizen bij een informatiebijeenkomst over de bouw die volgende maand begint. "We krijgen Europese subsidie voor de maatregelen aan het gebouw die goed zijn voor de natuur. Daarmee dient dit project als voorbeeld voor andere partijen om van elkaar te leren over natuurinclusief bouwen", licht Veldhuizen toe.

13 uur geleden
Provincies: 'Bouw onderzeeërs in Nederland'

MIDDELBURG - Wanneer Nederland nieuwe onderzeeboten aanschaft, laat die dan in eigen land bouwen. Die oproep doen de 'maritieme' provincies Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel aan de Tweede Kamer.

15 uur geleden
Subsidie voor booktok-avond en kunstcursus om jongeren en cultuur samen te brengen

MIDDELBURG/GOES - De provincie Zeeland heeft subsidie beschikbaar om cultuur dichter bij jongeren te brengen. Ze maakt nu geld vrij voor een booktok-avond in Goes en een cursus over moderne kunst in Middelburg.

20 uur geleden
Borsele gaat bedrijventerreinen vergroenen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele wil verouderde bedrijventerreinen met veel steen een oppepper geven en verduurzamen. Als eerste vraagt ze nu de ondernemers op de bedrijventerreinen Noordland, Noordzak en Zwake in Heinkenszand naar hun behoeften op dit het gebied. 

1 dag geleden
Nieuw videoproject gemeentearchief Goes toont 'geheime plekjes'

GOES - 'Op Goese Grond' is een nieuw videoproject van het gemeentearchief van Goes. De video's nemen kijkers mee op erfgoedontdekking door Goes en haar dorpen. 'Ze onthullen de verhalen van toen en nu achter bijzondere locaties en geven een exclusief kijkje achter de schermen', laat de gemeente Goes weten. 'Plekken die normaal gesproken niet toegankelijk of minder bekend zijn, worden op deze manier zichtbaar voor het publiek.'

1 dag geleden
Betho in Goes wordt vierde leerwerkplaats voor Participatielab Scalda

GOES - Sociaal werkbedrijf De Betho in Goes wordt de vierde leerwerkplaats van het Participatielab in Goes, waar maandag 8 april maximaal vijftien studenten kunnen beginnen. Het Participatielab is een beroepsopleiding op mbo1-niveau.

2 dagen geleden