Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme

Gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) begint eind februari een gespreksgroep voor ouders met kinderen van 18 jaar en ouder met autisme. 

De groep is voor ouders van kinderen van 18 jaar en ouder met autisme, die graag met andere ouders van kinderen met autisme willen praten en ervaringen willen uitwisselen. De groep komt 8 keer bij elkaar in Goes, op maandag van 9.30 tot 11.00 uur, onder leiding van twee professionals. Er wordt met elkaar gesproken over bijvoorbeeld wonen, werken, relaties, vrije tijd en voorspelbaarheid, begeleidingsmogelijkheden en voorzieningen. Ook is er aandacht voor wat de situatie in het gezin betekent. ‘Er is aandacht voor zaken die lastiger zijn door het autisme, maar ook voor de kwaliteiten van iemand met autisme’, laat SMWO weten. ‘De nadruk ligt op leren van elkaar en herkenning vinden, maar de aanwezige professionals zijn er ook voor aanvullende informatie, tips en adviezen. Er wordt bij het samenstellen van de groep niet “geselecteerd” naar leeftijd of intelligentieniveau. De ervaring leert dat de herkenning, ondanks deze verschillen, toch groot is. Om te voorkomen dat de verschillen te groot zijn, is er vooraf contact tussen de cursusleiding en ouders.’

Aanmelden

De training vindt plaats op 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart en 4, 11 en 25 april. De bijeenkomsten zijn bij SMWO, aan de ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Aanmelden of informatie opvragen is mogelijk via [email protected] of (0113) 277 111. ‘Na aanmelding volgt een korte telefonische intake. Deelname kan zonder doorverwijzing en er zijn geen kosten aan verbonden voor deelnemers woonachtig in de Oosterschelderegio. De training start enkel bij voldoende deelnemers en is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen van RIVM-maatregelen.’ Omdat momenteel nog niet voorzien kan worden met hoeveel deelnemers er gestart mag worden, vraagt SMWO bij interesse aan te melden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

7 uur geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

8 uur geleden
Gewonde bij ongeval in woonwinkel Goes aan de Marconistraat

GOES - In een winkel bij de woonboulevard in Goes is gisteravond iemand gewond geraakt toen hij bekneld was komen te zitten. Het slachtoffer raakte voor zover bekend niet ernstig gewond.

10 uur geleden
Automobilist ramt verkeersbord en rijdt van talud Nieuwdorp op Julianaweg

NIEUWDORP - Een automobilist is gisterochtend bij Nieuwdorp tegen een groot verkeersbord gereden om vervolgens van een talud te rijden en in de bosjes tot stilstand te komen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

11 uur geleden
Provinciale archieven Zeeland 1950-1991 nu raadpleegbaar

MIDDELBURG - Een groot aantal archieven is officieel overbracht naar het Zeeuws Archief en nu raadpleegbaar. Het gaat om provinciale archieven, waaronder het griffiearchief uit de periode 1950-1991. Woensdag 25 mei heeft tijdens een minisymposium de symbolische overdracht plaatsgevonden en is de waarde van deze archieven belicht.

13 uur geleden
Goese Sandra Konst brengt eerste roman uit

GOES - Na twee kinderboeken te hebben geschreven, heeft Sandra Konst met ‘Zoutman’ haar eerste roman afgeleverd. “Ik ben er heel trots op”, vertelt de geboren en getogen Goese.

1 dag geleden
Dorpskerk Heinkenszand blij met hulp gemeente bij subsidieaanvraag

HEINKENSZAND – De afgelopen jaren zijn in de Dorpskerk in Heinkenszand onder meer muren en de kerktoren gerestaureerd, extra vloeren aangebracht en het haantje op de nok van het dak – ook wel dakruiter genoemd - opnieuw verguld. Nu is er een nieuwe subsidie aangevraagd om de komende zes jaar verder onderhoud te plegen, want bijvoorbeeld het lood tussen de toren en het dak is aan vernieuwing toe. “Voor zulke klussen heb je een hoogwerker nodig en dan kost het algauw 20.000 euro, dus dat hakt erin”, vertelt Bas Quist, die al jaren betrokken is bij de Dorpskerk. “Gelukkig helpt de gemeente ons met de aanvraag voor de subsidie. Dat bespaart de kerk een hoop geld.”

1 dag geleden