Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme

Gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) begint eind februari een gespreksgroep voor ouders met kinderen van 18 jaar en ouder met autisme. 

De groep is voor ouders van kinderen van 18 jaar en ouder met autisme, die graag met andere ouders van kinderen met autisme willen praten en ervaringen willen uitwisselen. De groep komt 8 keer bij elkaar in Goes, op maandag van 9.30 tot 11.00 uur, onder leiding van twee professionals. Er wordt met elkaar gesproken over bijvoorbeeld wonen, werken, relaties, vrije tijd en voorspelbaarheid, begeleidingsmogelijkheden en voorzieningen. Ook is er aandacht voor wat de situatie in het gezin betekent. ‘Er is aandacht voor zaken die lastiger zijn door het autisme, maar ook voor de kwaliteiten van iemand met autisme’, laat SMWO weten. ‘De nadruk ligt op leren van elkaar en herkenning vinden, maar de aanwezige professionals zijn er ook voor aanvullende informatie, tips en adviezen. Er wordt bij het samenstellen van de groep niet “geselecteerd” naar leeftijd of intelligentieniveau. De ervaring leert dat de herkenning, ondanks deze verschillen, toch groot is. Om te voorkomen dat de verschillen te groot zijn, is er vooraf contact tussen de cursusleiding en ouders.’

Aanmelden

De training vindt plaats op 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart en 4, 11 en 25 april. De bijeenkomsten zijn bij SMWO, aan de ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Aanmelden of informatie opvragen is mogelijk via [email protected] of (0113) 277 111. ‘Na aanmelding volgt een korte telefonische intake. Deelname kan zonder doorverwijzing en er zijn geen kosten aan verbonden voor deelnemers woonachtig in de Oosterschelderegio. De training start enkel bij voldoende deelnemers en is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen van RIVM-maatregelen.’ Omdat momenteel nog niet voorzien kan worden met hoeveel deelnemers er gestart mag worden, vraagt SMWO bij interesse aan te melden.

Meer uit Beveland

Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

1 dag geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

1 dag geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

1 dag geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

1 dag geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

1 dag geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

1 dag geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

2 dagen geleden