Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geslaagde 'hondenplons' voor het goede doel in Den Inkel

Geslaagde 'hondenplons' voor het goede doel in Den Inkel

KRUININGEN - Honden en hun baasjes konden zaterdag hun lol op bij Den Inkel in Kruiningen. Het zwembad opende haar deuren voor een ‘hondenplons’ voor het goede doel. Zeker vijftig viervoeters waren ingeschreven om een duik te nemen in het buitenbad.

Het zwembad organiseerde de plons samen met het Nederlands Kanker Fonds voor Dieren (NKFD), om geld op te halen voor onder andere onderzoek naar kanker bij dieren. Rond 11.00 uur opende de Reimerswaalse wethouder Martien van Overloop de hondenplons. Hij sprak zijn trots uit voor het initiatief van het zwembad en NKFD en gaf aan dat de gemeente ook een bijdrage doet aan het NKFD. “Ik ben zelf inmiddels 72 jaar en heb jarenlang honden gehad. Voor mij kriebelt het dan ook om met jullie mee te doen in het zwembad.” Van Overloop hoopt dat de hondenplons een terugkerende actie wordt.

Straathond

Mede door het mooie nazomerweer bracht de plons gelijk om 11.00 uur al vele hondeneigenaren en hun trouwe viervoeters naar het zwembad. Zo ook Jelle en Sofie uit Antwerpen. Sofie is lid van het NKFD en heeft samen met Jelle een opvang met ongeveer vijftig honden. Ze helpen onder andere zwerfhonden uit Griekenland. Zaterdag waren ze gekomen met de drie maanden geleden uit Athene opgehaalde Diego, een in de volksmond genoemde ‘Griekse Herder’. Jelle: “Het ras is niet helemaal duidelijk. De een noemt het een Griekse Herder, de andere zegt dat hij een mix is van meerdere rassen. Voor het gemak houden we het maar op een straathond, want dat is waarvan we hem gered hebben.” 

Diego is vier jaar oud en vond het zwemmen behoorlijk spannend. Hij durfde in eerste instantie dan ook niet zelfstandig het zwembad in te springen. Met wat hulp van Jelle en Sofie stond Diego uiteindelijk toch in het water en kon hij genieten van de verkoeling.

Volgend jaar weer

Met de hondenplons is het buitenzwemseizoen van Den Inkel afgesloten. De komende tijd wordt het buitenbad leeggepompt en winterklaar gemaakt. De medewerkers van het zwembad zijn enthousiast over de plons en willen het volgend jaar weer op de agenda hebben.

Meer uit Reimerswaal

Gratis ambachtelijke moederdagcake van Echte Bakker Vroonland in Yerseke voor Vrienden van de Bode

YERSEKE - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij Echte Bakker Vroonland in Yerseke kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een speciale, vers bereide moederdagcake. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n ambachtelijke cake gratis!

53 minuten geleden
Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

9 uur geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

1 dag geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

1 dag geleden
Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

2 dagen geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

3 dagen geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

3 dagen geleden