Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geslaagde eerste actiedag over fietsveiligheid

Geslaagde eerste actiedag over fietsveiligheid

KAMPERLAND - Vrijwilligers van het team Zeeland ANWB stonden dinsdag, voor het eerst deze zomer, met een actietent langs een populaire fietsroute om met fietsers te spreken over fietsveiligheid. Deze eerste dag waren ze te vinden aan de voet van de Stormvloedkering bij Kamperland.


“Bijna 260 personen, duo’s en gezinnen, kwamen op deze fraaie dag langs bij de tent”, vertelt Piet Hamelink, coördinator team Zeeland ANWB. Zij kregen Zeeuws appelsap, beschikbaar gesteld door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), en konden een enquête invullen over onder meer verbeterpunten voor het fietsen in Zeeland. “De opmerkingen worden, na vier zomerse actiedagen verdeeld over de provincie, aangeboden aan de provincie Zeeland en ANWB. Er zijn antwoorden gegeven over bijvoorbeeld de fietssnelheid op fietspaden, onveilige punten, maar ook over het dragen van een fietshelm en zand op fietspaden. Dinsdag kwam vijftien procent van de enquête-invullers uit het buitenland (Duitsland en België), 22 procent uit Zeeland, veertien procent uit Noord-Brabant, negentien procent uit Zuid-Holland en dertig procent uit overig Nederland. Al met al was het een geslaagde actiedag.”

Meer uit Beveland

Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

3 uur geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

4 uur geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

5 uur geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

5 uur geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

8 uur geleden
Aan de keukentafel bij Hendriek Flikweert: 'We hebben een papierfetisj bij Lectori'

KAPELLE - Hendriek Flikweert-Herselman zou in de zorg gaan werken, dat wilde ze als jong meisje al doen. Toen ze achttien was veranderden de plannen. De vader van Hendriek had een bijzonder voorstel. Wilde ze niet samen met haar moeder een boekhandel beginnen in Kapelle? Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar bestaat Boekhandel Lectori ('De lezer zijt gegroet') 34 jaar. “Wij gaan gewoon door."

10 uur geleden
Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 dag geleden