Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geslaagde editie van ‘Sporen naar het verleden’

Geslaagde editie van ‘Sporen naar het verleden’

GOES - Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) hield vorige week het evenement ‘Sporen naar het verleden’. Vanuit verschillende plekken in het land kwamen er vele treinen in Goes samen om tijdens het driedaagse evenement de bezoekers via het spoor het verleden te laten zien. 

Alleen al op Hemelvaartsdag bezochten ruim 1000 mensen het museumterrein in Goes. Er waren modelbouwtreinen te zien, oude intercity’s, verschillende locomotieven en nog veel meer. Ook klonk er door de speakers op het terrein oude muziek en was acteurgroep ‘Ontspoord’ aanwezig die met hun klassieke kleding oud-Hollandse spelletjes speelden. Met hun ticket konden bezoekers onbeperkt met de oude treinen reizen tussen bijvoorbeeld Kwadendamme, voor een bezoek aan de Zwaakse Weel of de Tropical Zoo en Hoedekenskerke, voor een bezoek aan de mini-treintjes waarvan er het hele weekend extra reden. ‘’Onder andere de grote stoomlocomotief en de oude intercity’s komen elders uit het land van clubs als Stoomstichting Rotterdam en 2454 Crew’’, zegt Reinier Sondervan van Stoomtrein Goes-Borsele. ‘’Het is heel leuk om samen te werken met hen, dat er zoveel mooie treinen staan en dat het ook nog eens druk bezocht wordt.” 

YouTube-kanaal

Eén van die bezoekers was Ethan de Boon uit Hoeksche Waard. Met zijn statief en telefoon legde hij de treinen op het terrein vast voor zijn collectie. ‘’Mijn hobby is treinen spotten, ik film en fotografeer ze en dan upload ik dat op mijn YouTube-kanaal ‘Train Specials’’, zegt hij. Als hij ergens is en weet dat er iets bijzonders voorbij komt, legt hij dat vast. Zo ook de treinen in Goes. ‘’De grote stoomlocomotief kwam in Dordrecht langs met zowel de oude intercity’s als de originele wagons aangekoppeld. Dat was een bijzonder zicht dus dacht ik: ik ga eens langs in Goes.’’

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Jan Haak loerde ook in de haven

Jan Haak, wie kent hem niet? In ieder geval de jongste generaties niet meer. Als ik in Zeeland geboren en getogen was, had ik zeker van hem of Joosje Pik of Piet den Haak of Hakepuit of Akervent gehoord. En daardoor nog banger voor open water geworden dan ik van nature al ben. Al deze figuren zijn namelijk 'nekkers': boosaardige watergeesten, die kinderen schrik aanjoegen om maar zo ver mogelijk van water weg te blijven. Deed je dat niet, dan kon je erin vallen en was Jan Haak of een soortgenoot er als de kippen bij om je naar beneden te trekken.

4 uur geleden
Brand uitgebroken op schip in Scaldiahaven, bemanning veilig gesteld

NIEUWDORP - Zondagochtend is er brand uitgebroken aan boord van een schip dat aangemeerd ligt in de Scaldiahaven. De brandweer is ter plaatse en de bemanning is geëvacueerd.

6 uur geleden
Vrouw (37) aangehouden voor overlast en mishandeling op treinstation Goes

GOES - Een 37-jarige vrouw uit Warnsveld is zaterdagmiddag aangehouden voor het veroorzaken van overlast op het treinstation. De vrouw heeft daarbij ook een agent geslagen en beledigd.

7 uur geleden
Jo de Roo toertocht vanaf Grote Markt in Goes

GOES - De Jo de Roo toertocht wordt zondag 23 juni weer verreden vanuit Goes.

9 uur geleden
Scooterbestuurster raakt gewond na botsing met auto op de Stelleweg

HEINKENSZAND- Een scooterbestuurster is zaterdagmiddag gewond geraakt op de Stelleweg. Dit gebeurde nadat ze in botsing kwam met een auto die een uitrit verliet. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij monteurs Aart Jan en Wim: 'Samen oplossingen bedenken is het leukste dat er is'

KAMPERLAND - Op het grote terrein van familiebedrijf Sandee Groen aan de rand van Kamperland is de nieuwbouw van het kantoor in volle gang. Ernaast staat de werkplaats. Dit is het kloppend technisch hart van het internationaal opererende bedrijf. Voor onderhoud en reparaties nemen de monteurs Aart Jan, Wim en Durmus duizenden machines met deskundigheid en plezier onder handen.

1 dag geleden
Holland House Colijn klaar voor EK

COLIJNSPLAAT - Na heel wat uurtjes zwoegen is het Holland House Colijn klaar voor het Europees Kampioenschap voetbal.

2 dagen geleden