Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geslaagd Jeu de Boules toernooitje Flupland-Stalland

Geslaagd Jeu de Boules toernooitje Flupland-Stalland

SINT-PHILIPSLAND - De Jeu de Boules groep uit Sint Philipsland, die sinds de opening van de Jeu de Boules baan in juni 2019, wekelijks wel 3 à 4 keer een middagje een balletje gooit, heeft enkele weken geleden het initiatief genomen om een toernooitje te organiseren tegen de Jeu de Boules spelers van Sint Annaland.

Sinds er bij voetbalvereniging WHS in 2020 twee banen zijn aangelegd, hebben ook daar een groot aantal inwoners deze leuke vrije tijdsbesteding ontdekt. Ook daar zijn de banen vaak op maandag, dinsdag en vrijdag bezet.

Het plan van de Fluplanders was om een Midzomeravond toernooi te houden, maar na enig overleg is er besloten om het voor de eerste keer wat kleiner en compacter te houden. Zodoende vond afgelopen vrijdagmiddag 16 juli de eerste ontmoeting plaats en werden er, onder ideale weersomstandigheden,  twee rondes gespeeld op de Fluplandse banen.

Piet van der Est, Jaap van der Kleijn, Poula de Klerk en Ben Bijsterveld namen het namens Flupland op tegen Geri Koot, Cees en Annemieke Stoorvogel en de oud-voetbaltrainer van Noad’67, Ko Stoutjesdijk.

Er werd doublette gespeeld, d.w.z. teams van 2 personen die ieder met 3 ballen gooien. Het leverde prachtige, spannende partijtjes op met veel opmerkingen over en weer om de tegenstanders uit hun concentratie te halen, maar de gezelligheid voerde de boventoon natuurlijk.

Uitslagen
Flupland-Stalland
Poula en Ben-Cees en K 12-13
Piet en Jaap-Cees en Ko 11-13
49 punten

Piet en Jaap-Geri en Annemieke 13-10
Poula en Ben-Geri en Annemieke 13-2
38 punten

Het werd dus een gelijkspel met in punten een voordelig saldo voor Flupland.
Vrijdagmiddag 23 juli vanaf 13.30 uur is de tweede ontmoeting, waarbij dan van beide dorpen weer ander spelers ingezet zullen worden.
Voor de return wedstijden in Stalland zullen dan nog twee nieuwe data gepland worden. Iedereen die het leuk vind om te komen kijken is van harte welkom.

Meer uit Tholen

Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

22 minuten geleden
Scoren voor het goede doel: VV Vosmeer doneert geld voor iedere goal

OUD-VOSSEMEER - Stichting Westerlicht, die in januari de deuren opende in Tholen, kan komende weken rekenen op veel steun. Zowel basisschool De Ark, als voetbalvereniging VV Vosmeer zamelen geld in voor dit goede doel. 

14 uur geleden
Werkzaamheden derde ontsluiting Tholen hervat: plaatsing twee 'bypasses'

THOLEN - De werkzaamheden voor de derde ontsluiting Tholen zijn hervat. De afgelopen weken voerde Heijmans nabij de N286 herstelwerkzaamheden uit die noodzakelijk waren als gevolg van de stillegging. Het bedrijf is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden er eerst twee bypasses aangelegd. 

18 uur geleden
Après-skiën voor het goede doel bij Café An de Slôôve

SINT-ANNALAND - Café An de Slôôve en stichting Vrienden van Siem slaan de handen ineen. Voor het goede doel organiseren zij op 25 maart een heuse après-skiparty. 

19 uur geleden
Toeschouwers Henriette en Ron enthousiast over Ronde van Oud-Vossemeer: 'Fijn parcours'

OUD-VOSSEMEER - Henriette Blei en Ron Prins zaten al op tijd met hun klapstoeltjes klaar langs het parcours, om een glimp op te vangen van hun dochters. Zij reden afgelopen weekend namelijk mee bij de Beloften.

1 dag geleden
Leerlingen van OBS De Rieburch zamelen elektronisch afval in tijdens E-waste Race

SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Corniel van Leeuwen gaf vandaag het startsein voor de E-waste Race op OBS De Rieburch. Gedurende een aantal weken zamelen de kinderen van tien basisscholen uit de regio De Bevelanden en Tholen zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in. 

1 dag geleden
Gemeente organiseert vanavond informatieavond over herinrichting Langeweg

ANNA JACOBAPOLDER - De gemeente organiseert vanavond een inloopavond in Ons Dorpshuis in Anna Jacobapolder. Tijdens deze avond kunnen aanwezigen al hun vragen stellen over het voorlopige ontwerp van de herinrichting van de Langeweg. 

1 dag geleden