Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Geschiedenis was lastig, verder vond ik het wel te doen’

‘Geschiedenis was lastig, verder vond ik het wel te doen’

VLISSINGEN - Havist Seppe Bremmers (16) haalde zijn diploma aan SSG Nehalennia in Middelburg. Volgend jaar gaat hij ICT studeren aan de HZ in Vlissingen. Geschiedenis vond hij tijdens de examens het moeilijkste.

Echt moeilijk vond Seppe de examens niet. “Geschiedenis was lastig, verder vond ik het wel te doen.” Na de vakantie gaat hij ICT studeren, maar eigenlijk zou hij liever gitaarbouw in het Belgische Puurs gaan doen. “Ik heb een gitaar gebouwd voor mijn profielwerkstuk. Ik had het grote geluk dat ik die bij Sjak Zwier in Vlissingen mocht bouwen”, vertelt Seppe. “Ik ging er eigenlijk alleen het hout kopen en toen vroeg hij of ik hem daar wilde bouwen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.” Voor zijn profielwerkstuk kreeg Seppe een 8. “Ik heb de gitaar gebouwd en hem laten beoordelen voor het profielwerkstuk. Het is een Telecaster. Nu ben ik de gitaar nog verder aan het afwerken. Ik wilde graag een kopie van een Telecaster Paisley uit 1969. Nu heb ik de paisleyprint erop geplakt en binnenkort kan de gitaar gespoten worden.”

Het zelf bouwen van een gitaar is Seppe zo goed bevallen dat het smaakt naar meer. “Er is een goeie opleiding gitaarbouw in Puurs”, weet hij. “Maar daar hebben ze een wachtlijst en ik kan er nog niet terecht. En het is moeilijk te bereiken. Ik zou een rijbewijs en een auto moeten hebben, maar daar heb ik nu het geld niet voor. Dus ik ga eerst ICT studeren. Daarna wil ik parttime gaan werken en parttime gitaarbouw studeren”

Meer uit Vlissingen

Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

19 uur geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

1 dag geleden
Steekpartij Bellamypark: ‘Slachtoffer pleegt vernielingen in horecazaak en wordt gestoken door medewerker’

VLISSINGEN - De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Vlissingen is een 33-jarige Vlissinger.

1 dag geleden
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding

RITTHEM - Op zaterdag 10 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute door Ritthem.

1 dag geleden
Man gewond bij steekpartij op Bellamypark in Vlissingen

VLISSINGEN - Agenten hebben woensdagavond rond 21.00 uur een man aangehouden in Vlissingen voor betrokkenheid bij een steekpartij op het Bellamypark. Een persoon raakte daarbij gewond.

2 dagen geleden
Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

3 dagen geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

4 dagen geleden