Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Geschiedenis was lastig, verder vond ik het wel te doen’

‘Geschiedenis was lastig, verder vond ik het wel te doen’

VLISSINGEN - Havist Seppe Bremmers (16) haalde zijn diploma aan SSG Nehalennia in Middelburg. Volgend jaar gaat hij ICT studeren aan de HZ in Vlissingen. Geschiedenis vond hij tijdens de examens het moeilijkste.

Echt moeilijk vond Seppe de examens niet. “Geschiedenis was lastig, verder vond ik het wel te doen.” Na de vakantie gaat hij ICT studeren, maar eigenlijk zou hij liever gitaarbouw in het Belgische Puurs gaan doen. “Ik heb een gitaar gebouwd voor mijn profielwerkstuk. Ik had het grote geluk dat ik die bij Sjak Zwier in Vlissingen mocht bouwen”, vertelt Seppe. “Ik ging er eigenlijk alleen het hout kopen en toen vroeg hij of ik hem daar wilde bouwen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.” Voor zijn profielwerkstuk kreeg Seppe een 8. “Ik heb de gitaar gebouwd en hem laten beoordelen voor het profielwerkstuk. Het is een Telecaster. Nu ben ik de gitaar nog verder aan het afwerken. Ik wilde graag een kopie van een Telecaster Paisley uit 1969. Nu heb ik de paisleyprint erop geplakt en binnenkort kan de gitaar gespoten worden.”

Het zelf bouwen van een gitaar is Seppe zo goed bevallen dat het smaakt naar meer. “Er is een goeie opleiding gitaarbouw in Puurs”, weet hij. “Maar daar hebben ze een wachtlijst en ik kan er nog niet terecht. En het is moeilijk te bereiken. Ik zou een rijbewijs en een auto moeten hebben, maar daar heb ik nu het geld niet voor. Dus ik ga eerst ICT studeren. Daarna wil ik parttime gaan werken en parttime gitaarbouw studeren”

Meer uit Vlissingen

Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

12 uur geleden
Restaurant Bandoeng bestaat vijftig jaar

OOST-SOUBURG - Restaurant Bandoeng aan de Kanaalstraat viert deze week het vijftigjarig bestaan. Ids en Jissy Leemans begonnen het restaurant in 1973 en Bandoeng was daarmee één van de eerste Indische restaurants in Zeeland. Inmiddels is het een begrip geworden en trekt het restaurant klanten van heinde en ver. Sinds enkele jaren zit ook zoon Mark Leemans in de zaak en hebben Ids en Jissy een stapje terug gedaan.

15 uur geleden
Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

1 dag geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

1 dag geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

1 dag geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

2 dagen geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

2 dagen geleden