Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gerdien Verschoor vertelt over twee verloren gewaande Rembrandt's

Gerdien Verschoor vertelt over twee verloren gewaande Rembrandt's

GOES - Schrijver en kunsthistorica Gerdien Verschoor geeft maandag 6 mei een lezing over haar boek ‘Het meisje en de geleerde’.

Daarin vertelt ze het verhaal van twee verloren gewaande Rembrandts: ‘Meisje in een schilderijlijst’ en de ‘Geleerde aan zijn lessenaar’. De schilderijen zwierven eeuwen door Europa, leken na de Tweede Wereldoorlog voorgoed verloren, maar doken na de val van de Muur opeens weer op in Polen.

Museum

De lezing vindt plaats in het auditorium van Historisch Museum de Bevelanden in Goes en begint om 20.00 uur.

De organisatie is in handen van stichting Horen, Zien en Lezen. Kaartjes zijn te koop bij boekhandels Het Paard van Troje of De Koperen Tuin.

Meer uit Beveland

Treinverkeer ligt stil na aanrijding tussen Goes en Middelburg

ZEELAND - Het treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal ligt vrijdagmiddag stil. Oorzaak is een aanrijding tussen Goes en Middelburg. 

1 uur geleden
Driedaags muziekfestival Nisse vrijdag van start

NISSE - Drie dagen vol muziek, eten, proeven en drinken, kunst, vintage en klassiekers in een historische omgeving. Dat is het Festival Weekend Nisse, dat vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli wordt gehouden in het hart van het dorp.

6 uur geleden
Looprek, rolstoel en kruk komen voortaan uit de muur bij ziekenhuis Adrz in Goes

GOES - Ziekenhuis Adrz in Goes heeft een nieuwe hulpmiddelenautomaat. Daarmee kunnen patiënten voortaan op ieder gewenst tijdstip looprekken en krukken uit de muur te halen.

6 uur geleden
Heel Kortgene bouwt mee aan traditionele skiff

KORTGENE - Sinds januari zijn er in de oude basisschool in Kortgene geregeld vrijwilligers bezig met de bouw van een zogeheten 'St. Ayles skiff'. De inwoners van Kortgene zijn al zo'n beetje in de laatste fase van de bouw van de boot en maken zich klaar voor de doop op 3 augustus.

7 uur geleden
Lezersfoto van de week met bijzondere sfeer

GOES - Deze foto staat deze week in de rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode. Marian Willeboer stuurde 'm in.

22 uur geleden
Demonstratie ringrijden bij Oogstfeest Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - Zaterdag 13 juli geeft ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk. 

1 dag geleden
Woningvernieuwing Goes-Oost gaat laatste fase in

GOES - De laatste fase van de woningbouwvernieuwing in de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost begint volgende week officieel. 'In verschillende fasen zijn er 138 verouderde huurwoningen gesloopt', laat woningcorporatie Beveland Wonen weten. 'In totaal worden 112 huurwoningen en twaalf koopwoningen woningen teruggebouwd.'

1 dag geleden