Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gerard Rabelink verkenner bij coalitievorming Zeeland

Gerard Rabelink verkenner bij coalitievorming Zeeland

ZEELAND - Afgelopen week hebben de inwoners van Zeeland hun stem uitgebracht voor de Provinciale Staten. Daaruit kwam de BoerBurgerBeweging (BB) als grootste naar voren. De partij droeg vandaag Gerard Rabelink voor als verkenner.

Vandaag heeft BBB Zeeland, als winnaar van de provinciale statenverkiezingen, alle lijsttrekkers in de nieuw te benoemen Provinciale Staten van Zeeland uitgenodigd. Dit voor een eerste kennismaking en het maken van afspraken over het proces van de komende verkenning. 

Aan het einde van de vergadering heeft BBB Zeeland de heer Gerard Rabelink, onder meer voormalig oud-burgemeester van Schouwen-Duiveland, voorgedragen als verkenner. Hij is gevraagd te onderzoeken welke partijen samen een stabiele coalitie zouden kunnen vormen die recht doet aan de verkiezingsuitslag en op voldoende steun kan rekenen in de nieuwe Provinciale Staten van Zeeland. 

Kees Hanse, lijsttrekker van BBB Zeeland heeft er in ieder geval vertrouwen in. “Met Gerard Rabelink hebben wij een verkenner waar wij het volste vertrouwen in hebben en die beschikt over ruime ervaring in het openbaar bestuur”.

Meer uit Beveland

Al bijna 500 Goesenaren zetten mantelzorger in het zonnetje

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om een bedrag van 75 euro. Al 500 inwoners hebben dit cadeau aangevraagd voor hun mantelzorger, laat de gemeente weten.

1 uur geleden
Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. 

1 uur geleden
Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

20 uur geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

1 dag geleden
Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 dag geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

1 dag geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

2 dagen geleden