Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geplaagde handbalploeg te sterk voor Montenegro op EK

Geplaagde handbalploeg te sterk voor Montenegro op EK

BOEDAPEST (ANP) - De Nederlandse handballers blijven zich ondanks de golf aan coronabesmettingen binnen de ploeg opvallend manifesteren op het EK in Boedapest. Oranje zette Montenegro opzij met 34-30. Het geplaagde team pakte met die overwinning de eerste 2 punten in de hoofdronde en doet nog volop mee in het toernooi.

Topscorer was opnieuw Kay Smits met negen treffers, maar ook Luc Steins en Tommie Falke waren trefzeker met ieder zes goals. De absolute sensatie was keeper Thijs van Leeuwen, die pas vrijdag was ingevlogen met nauwelijks interlandervaring. Hij stopte zoveel ballen dat hij na afloop tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. De volgende tegenstander is maandag wereldkampioen Denemarken.

Oranje trad feitelijk aan met een gelegenheidsformatie. Liefst zes spelers uit de oorspronkelijke EK-selectie zaten in isolatie op hun hotelkamer en misten de wedstrijd tegen Montenegro. Ook bondscoach Erlingur Richardsson ontbrak in de sporthal. De IJslander testte zaterdag eerst positief, maar de PCR-test pakte negatief uit. Toch bleef hij uit voorzorg in quarantaine omdat hij wat milde symptomen had.

Vervangers

Met de nodige vervangers begon Oranje nog wat weifelend tegen de fysiek sterke Montenegrijnen en na een klein kwartier stond ploeg 10-6 achter. Maar het team herpakte zich en nam geleidelijk het initiatief over, ook al had de kleine spelmaker Steins het af en toe zwaar te verduren met de harde Oost-Europese verdedigers. Toen eenmaal de nieuwe keepers René de Knegt en Thijs van Leeuwen waren ingespeeld en Falke met vloeiende acties vanaf de linkerhoek drie keer scoorde, begon het te draaien. Bij rust leidde Nederland met 18-16.

In de tweede helft bleef Nederland het goede spel vasthouden en slaagde de ploeg erin de voorsprong tegen het einde zelfs uit te bouwen naar vier goals verschil. Steins bewees weer eens zijn waarde als creatieve brein. Hij scoorde zelf geregeld, maar liet vooral zijn teamgenoten het afmaken. Zo waren Dani Baijens en cirkelspeler Samir Benghanem ook ieder vijf keer trefzeker. Middelpunt van aandacht na afloop was de 34-jarige keeper Van Leeuwen, die verbouwereerd aanhoorde dat hij de beste speler van de wedstrijd was.

Meer uit Sport

Oud-winnaar Quintana vastberaden Giro d'Italia te fietsen

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana is vastbesloten van start te gaan in de Ronde van Italië, de koers die hij tien jaar geleden won. De renner van Movistar zegt herstellende te zijn van zijn verwondingen die hij opliep door een val in de Ronde van Catalonië.

29 minuten geleden
Bijna 130 miljoen euro voor slachtoffers van turnarts Nassar

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie betaalt een schadevergoeding van 139 miljoen dollar, omgerekend bijna 130 miljoen euro, aan slachtoffers van Larry Nassar. De voormalig teamarts van de Amerikaanse turnbond werd begin 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar vanwege seksueel misbruik van honderden veelal jonge turnsters.

12 uur geleden
Tennisster Pegula maakt in juni haar opwachting in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Jessica Pegula maakt in juni voor de tweede keer haar opwachting in de Libéma Open in Rosmalen. De Amerikaanse nummer 5 van de wereld speelde eerder in 2015 op de grasbanen van Autotron 's-Hertogenbosch.

13 uur geleden
Zijlaard boekt in Romandië eerste profzege met winst in proloog

PAYERENE (ANP) - Wielrenner Maikel Zijlaard is de eerste leider in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander was in Payerne de snelste in een proloog over 2,28 kilometer. Voor de renner van Tudor Pro Cycling Team was het de eerste profzege op de weg.

14 uur geleden
Franse minister belooft schone Seine voor zwemwedstrijden Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, belooft dat er schoon water door de Seine in Parijs stroomt voor de olympische wedstrijden openwaterzwemmen en het zwemmen bij de triatlon.

15 uur geleden
Wielrenner Van Poppel grijpt naast zege na declassering in Turkije

ANTALYA (ANP) - Wielrenner Danny van Poppel heeft naast de zege gegrepen in de derde etappe in de Ronde van Turkije. De 30-jarige Nederlander van Bora-hansgrohe was na 147,4 kilometer tussen Fethiye en Marmaris de beste in de sprint, maar werd teruggezet omdat hij de Italiaan Giovanni Lonardi had gehinderd. De Italiaan Enrico Zanoncello werd tweede, voor de Duitser Max Kanter.

16 uur geleden
Wielerploeg dsm-firmenich PostNL met sprintster Kool naar Vuelta

DEVENTER (ANP) - Wielerploeg dsm-firmenich PostNL gaat met sprintster Charlotte Kool op jacht naar ritsucces in de Vuelta Femenina. Met de Franse renster Juliette Labous richt de ploeg zich op het klassement in de Spaanse rittenkoers.

17 uur geleden