Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geocaching is hot!

Geocaching is hot!

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 november werden op de bankjes twee bordjes geïnstalleerd van de Middelburgse stripfiguren Rozenbottel en Stokroosje. Ze markeren een van de vele plekken op Walcheren waar zogenoemde geocaches zijn te vinden. Rianne Tolhoek is een ware ambassadrice van het populaire tijdverdrijf. De afgelopen jaren verstopte ze maar liefst 130 ‘caches’ op heel Walcheren.


“Er zijn 1.655 geocaches in de buurt van Veere”, lezen we op de website van Geocaching. Geocaching als tijdverdrijf en spel is al jaren hot, maar sinds de eerste corona-lockdown, in  maart 2020, is deze activiteit nog alleen nog maar populairder geworden, ook op Walcheren. Geocaching is een ideaal tijdverdrijf in tijden van lockdowns en andere ellende. Je hebt er alleen een telefoon of een gps-ontvanger voor nodig, en de app van het bedrijf Groundspeak. Met die app kun je op zoek naar caches (verstopplaatsen) over de hele wereld.

Maar wie zijn toch de mensen die al die caches verstoppen? Één van die mensen is de enthousiaste Rianne Tolhoek, die zich online meestal profileert als Miep Gasklep, een bijnaam die ze ooit kreeg toen ze nog werkte als taxichauffeur. Dat wij haar tijdens de eerste kennismaking in de speeltuin aan de Havendijkstraat in Middelburg, ook meteen Miep noemden vond ze helemaal niet erg. “Daar luister ik ook naar, hoor!” Miep dus. Ze is gewoon een beetje verslaafd aan geocaching. Twee jaar geleden portretteerde Omroep Zeeland haar. Toen vertelde ze dat ze al meer dan 10.000 caches had gevonden. Zelf verstopte ze er op Walcheren al 130. Afgelopen vrijdag voegde ze daar, in de speeltuin op de kop van industrieterrein Ramsburg, weer een nieuwe aan toe, genaamd ‘Stokroosje’.

Majesteit
Stokroosje verwijst naar de twee bordjes met de stripfiguren Rozenbottel en Stokroosje, die Miep kreeg van Galerie-T aan de Vismarkt in Middelburg. Gemeente Middelburg gaf niet alleen toestemming voor het plaatsen van de bordjes; er werden ook twee medewerkers ingeschakeld om de bordjes netjes te bevestigen op de bankjes in de speeltuin. Sympathiek! Op https://www.geocaching.nl kun je zien dat de nieuwe cache inderdaad is toegevoegd. Details kun je helaas niet opvragen, omdat sommige caches alleen zichtbaar zijn met een premium-account. Meer informatie is bijvoorbeeld wel beschikbaar bij de vorige cache die Tolhoek verstopte: ‘De Majesteit van Middelburg‘. Die ‘schat’ is te vinden in de omgeving van de oude, enorme vleugelnootboom, in de tuin van het Gasthuis in de Zeeuwse hoofdstad.

Volgens Tolhoek is geocaching een leuk tijdverdrijf voor jong en oud. “Het is toch gewoon spannend, om buiten lekker op zoek te gaan naar caches? Deze schattenjacht is een leuke en gezonde variant op gaming binnenshuis.” Hoe het precies allemaal werkt en wat je zoal kunt vinden, dat wordt uitgelegd op diverse websites, waarvan geocaching.com de bekendste is. Met het feestelijke momentje in de regen gaf Miep wel al iéts prijs: caches bevatten ook een ‘log’, waar vinders hun naam op achter kunnen laten.  Aan haar zal het allemaal niet liggen. Ze is met recht een lokale ambassadrice voor geocaching.

Meer uit Middelburg

Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

16 minuten geleden
Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

22 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

23 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

1 dag geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

1 dag geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

1 dag geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

1 dag geleden