Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geocaching is hot!

Geocaching is hot!

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 november werden op de bankjes twee bordjes geïnstalleerd van de Middelburgse stripfiguren Rozenbottel en Stokroosje. Ze markeren een van de vele plekken op Walcheren waar zogenoemde geocaches zijn te vinden. Rianne Tolhoek is een ware ambassadrice van het populaire tijdverdrijf. De afgelopen jaren verstopte ze maar liefst 130 ‘caches’ op heel Walcheren.


“Er zijn 1.655 geocaches in de buurt van Veere”, lezen we op de website van Geocaching. Geocaching als tijdverdrijf en spel is al jaren hot, maar sinds de eerste corona-lockdown, in  maart 2020, is deze activiteit nog alleen nog maar populairder geworden, ook op Walcheren. Geocaching is een ideaal tijdverdrijf in tijden van lockdowns en andere ellende. Je hebt er alleen een telefoon of een gps-ontvanger voor nodig, en de app van het bedrijf Groundspeak. Met die app kun je op zoek naar caches (verstopplaatsen) over de hele wereld.

Maar wie zijn toch de mensen die al die caches verstoppen? Één van die mensen is de enthousiaste Rianne Tolhoek, die zich online meestal profileert als Miep Gasklep, een bijnaam die ze ooit kreeg toen ze nog werkte als taxichauffeur. Dat wij haar tijdens de eerste kennismaking in de speeltuin aan de Havendijkstraat in Middelburg, ook meteen Miep noemden vond ze helemaal niet erg. “Daar luister ik ook naar, hoor!” Miep dus. Ze is gewoon een beetje verslaafd aan geocaching. Twee jaar geleden portretteerde Omroep Zeeland haar. Toen vertelde ze dat ze al meer dan 10.000 caches had gevonden. Zelf verstopte ze er op Walcheren al 130. Afgelopen vrijdag voegde ze daar, in de speeltuin op de kop van industrieterrein Ramsburg, weer een nieuwe aan toe, genaamd ‘Stokroosje’.

Majesteit
Stokroosje verwijst naar de twee bordjes met de stripfiguren Rozenbottel en Stokroosje, die Miep kreeg van Galerie-T aan de Vismarkt in Middelburg. Gemeente Middelburg gaf niet alleen toestemming voor het plaatsen van de bordjes; er werden ook twee medewerkers ingeschakeld om de bordjes netjes te bevestigen op de bankjes in de speeltuin. Sympathiek! Op https://www.geocaching.nl kun je zien dat de nieuwe cache inderdaad is toegevoegd. Details kun je helaas niet opvragen, omdat sommige caches alleen zichtbaar zijn met een premium-account. Meer informatie is bijvoorbeeld wel beschikbaar bij de vorige cache die Tolhoek verstopte: ‘De Majesteit van Middelburg‘. Die ‘schat’ is te vinden in de omgeving van de oude, enorme vleugelnootboom, in de tuin van het Gasthuis in de Zeeuwse hoofdstad.

Volgens Tolhoek is geocaching een leuk tijdverdrijf voor jong en oud. “Het is toch gewoon spannend, om buiten lekker op zoek te gaan naar caches? Deze schattenjacht is een leuke en gezonde variant op gaming binnenshuis.” Hoe het precies allemaal werkt en wat je zoal kunt vinden, dat wordt uitgelegd op diverse websites, waarvan geocaching.com de bekendste is. Met het feestelijke momentje in de regen gaf Miep wel al iéts prijs: caches bevatten ook een ‘log’, waar vinders hun naam op achter kunnen laten.  Aan haar zal het allemaal niet liggen. Ze is met recht een lokale ambassadrice voor geocaching.

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

16 uur geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

1 dag geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

1 dag geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

2 dagen geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

4 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

4 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

4 dagen geleden