Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geocaching is hot!

Geocaching is hot!

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 november werden op de bankjes twee bordjes geïnstalleerd van de Middelburgse stripfiguren Rozenbottel en Stokroosje. Ze markeren een van de vele plekken op Walcheren waar zogenoemde geocaches zijn te vinden. Rianne Tolhoek is een ware ambassadrice van het populaire tijdverdrijf. De afgelopen jaren verstopte ze maar liefst 130 ‘caches’ op heel Walcheren.


“Er zijn 1.655 geocaches in de buurt van Veere”, lezen we op de website van Geocaching. Geocaching als tijdverdrijf en spel is al jaren hot, maar sinds de eerste corona-lockdown, in  maart 2020, is deze activiteit nog alleen nog maar populairder geworden, ook op Walcheren. Geocaching is een ideaal tijdverdrijf in tijden van lockdowns en andere ellende. Je hebt er alleen een telefoon of een gps-ontvanger voor nodig, en de app van het bedrijf Groundspeak. Met die app kun je op zoek naar caches (verstopplaatsen) over de hele wereld.

Maar wie zijn toch de mensen die al die caches verstoppen? Één van die mensen is de enthousiaste Rianne Tolhoek, die zich online meestal profileert als Miep Gasklep, een bijnaam die ze ooit kreeg toen ze nog werkte als taxichauffeur. Dat wij haar tijdens de eerste kennismaking in de speeltuin aan de Havendijkstraat in Middelburg, ook meteen Miep noemden vond ze helemaal niet erg. “Daar luister ik ook naar, hoor!” Miep dus. Ze is gewoon een beetje verslaafd aan geocaching. Twee jaar geleden portretteerde Omroep Zeeland haar. Toen vertelde ze dat ze al meer dan 10.000 caches had gevonden. Zelf verstopte ze er op Walcheren al 130. Afgelopen vrijdag voegde ze daar, in de speeltuin op de kop van industrieterrein Ramsburg, weer een nieuwe aan toe, genaamd ‘Stokroosje’.

Majesteit
Stokroosje verwijst naar de twee bordjes met de stripfiguren Rozenbottel en Stokroosje, die Miep kreeg van Galerie-T aan de Vismarkt in Middelburg. Gemeente Middelburg gaf niet alleen toestemming voor het plaatsen van de bordjes; er werden ook twee medewerkers ingeschakeld om de bordjes netjes te bevestigen op de bankjes in de speeltuin. Sympathiek! Op https://www.geocaching.nl kun je zien dat de nieuwe cache inderdaad is toegevoegd. Details kun je helaas niet opvragen, omdat sommige caches alleen zichtbaar zijn met een premium-account. Meer informatie is bijvoorbeeld wel beschikbaar bij de vorige cache die Tolhoek verstopte: ‘De Majesteit van Middelburg‘. Die ‘schat’ is te vinden in de omgeving van de oude, enorme vleugelnootboom, in de tuin van het Gasthuis in de Zeeuwse hoofdstad.

Volgens Tolhoek is geocaching een leuk tijdverdrijf voor jong en oud. “Het is toch gewoon spannend, om buiten lekker op zoek te gaan naar caches? Deze schattenjacht is een leuke en gezonde variant op gaming binnenshuis.” Hoe het precies allemaal werkt en wat je zoal kunt vinden, dat wordt uitgelegd op diverse websites, waarvan geocaching.com de bekendste is. Met het feestelijke momentje in de regen gaf Miep wel al iéts prijs: caches bevatten ook een ‘log’, waar vinders hun naam op achter kunnen laten.  Aan haar zal het allemaal niet liggen. Ze is met recht een lokale ambassadrice voor geocaching.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

CDA Middelburg presenteert vernieuwend programma

MIDDELBURG - Onder de titel “Samen kom je verder” presenteerde het CDA Middelburg op donderdag 13 januari het verkiezingsprogramma 2022 - 2026. Het programma is naar eigen zeggen gedurfd en sociaal. Niet langer de oude maar de nieuwe economie staat centraal, waarbij sterk ingezet wordt op duurzaamheid.

3 uur geleden
Motoragent aangereden in Middelburg, overgebracht naar het ziekenhuis

MIDDELBURG - Een motoragent is vandaag in botsing gekomen met een auto. Het gebeurde op de kruising van de Blauwedijk met Het Groenewoud. In verband met het ongeluk is een kruising tijdelijk afgezet.

5 uur geleden
Honderden mensen op de been voor stille tocht Tim

MIDDELBURG - Honderden mensen zijn zondag bijeengekomen in de Middelburgse wijk Dauwendaele om een stille tocht te houden voor de onlangs overleden Tim. De 15-jarige jongen werd een week geleden door messteken om het leven gebracht.

7 uur geleden
Brandweer en ambulance rukken uit voor brand in flat aan Overloophof

MIDDELBURG - In een appartement in een flat aan het Overloophof is vrijdagavond een brand ontstaan. Deze was snel onder controle. De bewoonster is door het ambulancepersoneel onderzocht.

1 dag geleden
Doodgestoken Tim wordt herdacht met stille tocht

MIDDELBURG - Vrienden en bekenden van Middelburger Tim (15), die op zondag 9 januari werd neergestoken en drie dagen later aan zijn verwondingen bezweek, wordt op zondagmiddag 16 januari door vrienden, klasgenoten, teamgenoten van Jong Ambon en andere bekenden herdacht met een stille tocht.

2 dagen geleden
Parkeergarage Geere gesloten op 17 en 18 januari

MIDDELBURG - Vanwege werkzaamheden is parkeergarage Geere in Middelburg centrum gesloten op maandag 17 en dinsdag 18 januari. Inrijden is op beide dagen niet mogelijk. Auto’s die al in de parkeergarage staan kunnen de parkeergarage wel verlaten.

2 dagen geleden
Inbreker verstopt zich in schuurtje

MIDDELBURG - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmiddag op heterdaad betrapt bij een woninginbraak. Hij ging ervandoor maar kon dankzij politiehond in een schuur bij een ander woning worden aangehouden.

2 dagen geleden