Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Genomineerden Vrouw in de Media Award 2022 Zeeland bekend

Genomineerden Vrouw in de Media Award 2022 Zeeland bekend

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op de radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. In 2021 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam op 26,7 procent. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. 

Tot en met 14 januari kan er op de genomineerden per provincie gestemd worden op vrouwindemedia.nl. De winnaressen komen vervolgens op de nominatielijst voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2022. De awards worden jaarlijks georganiseerd door sprekersbureau ZijSpreekt en expertdatabase Vaker in de Media (VIDM).

Regionale Vrouw in de Media winnaar gaat door naar landelijk
Tot 1 december 2022 kon er door journalisten en het publiek namen worden voorgedragen op vrouwindemedia.nl. Per provincie maakte een regionale jury een selectie waar nu twee weken op gestemd kan worden. De regionale jury kiest uit de drie genomineerden met de meeste stemmen de winnares. Op 17 januari wordt de winnares bekend. Zij ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt. Daarnaast komt de provinciale winnares op de nominatielijst voor de Vrouw in de Media Award landelijk. Bij de voordracht werd door de jury gekeken naar deskundige vrouwen die regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2022. De jury voor Zeeland bestaat uit juryvoorzitter Sonja de Best, eindredacteur nieuws Omroep Zeeland en Arieke van Liere, freelance programmamaker/presentator.

De genomineerden
De genomineerden voor de Vrouw in de Media Award 2022 Zeeland zijn:

· Shirin van Anrooij
Veldrijdster en wegwielster. Ze werd op het WK veldrijden eind januari tweede van de wereld en onlangs won ze in Beekse Bergen haar eerste Wereldbeker bij de elite vrouwen. Afgelopen zomer werd ze bij de beloften Europees kampioene op de weg en in het tijdrijden en wonhet jongerenklassement in de Tour de France. (Kapelle)

· Angélique Duijndam
Maatschappelijk werk. Bekend van Anti Discriminatie Bureau Zeeland en meermaals in het nieuws met de strijd voor slavernijmonument en excuses slavernijverleden. (Vlissingen)

· Inez Flameling
Docent UCR, Statenlid PvdA en mariene bioloog. In het nieuws geweest om aandacht te vragen voor de toekomst van het onderwaterleven maar ook over de komst van nieuwe kerncentrales naar Zeeland. (Colijnsplaat)

· Martine Lisseveld-Reijngoudt
CEO Reijnpack B.V. één van de grootste witlofverpakkers van Europa. Bood onderdak en werk aan Oekraïense vluchtelingen en wil witlof hip maken bij jongeren. (Sint-Philipsland)

· Linsie Meijer
Ondernemer. Onder het merk Sophini maakt Linsie Meijer pasta van lokaal graan en groenteresten. ,,Ik stop ruim een derde groente in mijn pasta. Zo krijgen we toch vitaminen binnen en gooien we minder groente weg.” (Zierikzee)

· Nienke Slump
Directeur Stichting Samen Recht Vinden, advocaat, winnaar van de Vrouwen van Nu Verschilmaker Award 2022. Met het busje van SRV probeert ze praktische oplossingen te vinden voor kleine grote problemen. (Middelburg)

· Nancy van de Ven
Motorcrosser. Na jaren heel dichtbij te zijn geweest won ze afgelopen jaar het wereldkampioen motorcross bij de vrouwen. (Vlissingen)

Aanwezigheid vrouwelijke experts in de media stagneert
Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op de radio en televisie en in kranten en digitaal nieuws. In 2015 was het percentage vrouwen dat als expert in de media verscheen slechts 12%. Dat is gestegen naar 28,3% in 2019. Vanaf dat moment blijft een verdere stijging echter uit. In 2021 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam namelijk op 26,7%.

Winnaressen 2021
Vorig jaar won directeur Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen Rianne Vos de Vrouw in de Media Award Zeeland. Joyce Sylvester, schrijfster ‘Bent ú de burgemeester?’ won toen de landelijke Vrouw in de Media Award en programmamaker Eva Eikhout de You Go Girl Award (aanmoedigingsprijs).

Meer uit Beveland

Koningsdag druk en gezellig in Goes

GOES - De weersvoorspellingen waren niet ideaal, maar Goes beleeft een prima Koningsdag.

4 uur geleden
Hotelgast (42) uit Kloetinge mishandelt agenten bij aanhouding

GOES- Een 42-jarige man uit Kloetinge is vrijdagmiddag aangehouden bij een hotel aan de Grote Markt. Hij weigerde het hotel te verlaten nadat hij zich daar niet kon legitimeren. De politie werd gewaarschuwd maar toen zij ter plaatse kwam wilde de man het hotel nog steeds niet verlaten. De politie besloot daarop de man aan te houden maar de verdachte verzette zich hevig. Hij beet een agent in zijn hand en gaf een andere agent een vuistslag. De man is overgebracht naar het politiebureau en zal verder verhoord worden. 

9 uur geleden
Oranje activiteiten en lekkernijen: Koningsdag 2024 van start

GOES - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele kleuren oranje. 

12 uur geleden
Goes viert Koningsdag zaterdag én zondag

GOES - In Goes is het zaterdag én zondag genieten van feestelijke Koningsdag-activiteiten.

1 dag geleden
Acht Goesenaren koninklijk onderscheiden bij lintjesregen

GOES - Bij zijn eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Cees van den Bos vrijdag aan acht inwoners een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Echtpaar De Vos-Dekker en de heren Van den Pol, Nijsse, Remijn, De Kok, De Vries en Lankester zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 dag geleden
Lintjesregen 2024: koninklijke onderscheiding voor 89 Zeeuwen

MIDDELBURG - De lintjesregen heeft vrijdag 89 Zeeuwen een koninklijke onderscheiding opgeleverd.

1 dag geleden
Lintjesregen Noord-Beveland eert Marian de Haze en Piet Hamelink

GEERSDIJK/WISSENKERKE - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen mocht burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland vrijdag Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk en Piet Hamelink uit Wissenkerke verrassen met een koninklijke onderscheiding. Meneer Hamelink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en mevrouw De Haze tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 dag geleden