Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemor over geld voor musici tijdens Eurovisiesongfestival

Gemor over geld voor musici tijdens Eurovisiesongfestival

ROTTERDAM (ANP) - Onder musici is gemor ontstaan over de vergoeding aan de leden van een symfonisch orkest, dat speciaal voor optredens tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival medio mei in Rotterdam wordt samengesteld. Het orkest, waarvoor jonge, aankomende beroepsmusici kunnen auditeren, krijgt een rol tijdens de pauzes. De leden zullen waarschijnlijk drie keer optreden en maximaal zeven keer moeten repeteren. Ze krijgen daar 1000 euro bruto voor, aldus de woordvoerder van de festivalorganisatie, volgens hem keurig volgens geldende richtlijnen.

Bij het Platform voor Freelance Musici, opgericht om betere betalingen te krijgen voor freelancers, komen echter nogal wat negatieve reacties binnen, zegt initiatiefneemster Dorine Schoon. "Ook hier lijken musici weer de sluitpost van de begroting. En dat bij een evenement dat muziek als basis heeft."

Het platform, dat volgens eigen zeggen met 2500 medestanders op Facebook zit, bestrijdt het voor weinig geld uitnodigen van beroepsmusici onder het mom dat het goed is voor hun loopbaan. Volgens hoboïste Schoon moeten musici niet te gauw toegeven, ook al willen ze zich nog zo graag laten horen. Daarmee ondergraven ze immers uiteindelijk hun positie en die van collega's.

Maar vooral de festivalorganisatie zou in dit geval haar verantwoordelijkheid moeten nemen, aldus de hoboïste. "Geluidstechnici werken ook niet voor zo weinig", schampert ze. Toch denkt ze dat er belangstelling genoeg zal zijn, omdat meewerken aan het door een internationaal miljoenenpubliek bekeken songfestival door velen ontzettend aantrekkelijk zal worden gevonden. De organisatie van het songfestival beaamt dat volmondig: "Het is wèl een podium dat we bieden. En mensen zijn vrij om mee te doen, onder voorwaarden die vooraf bekend zijn." Volgens Schoon is dat echter geen reden om niet goed te betalen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

If I Had a Hammer-zanger Trini Lopez (83) overleden

PALM SPRINGS (ANP) - Zanger en gitarist Trini Lopez is op 83-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zanger van Mexicaanse afkomst die een grote hit had met het nummer If I Had a Hammer overleed dinsdag in een ziekenhuis in Palm Springs in Californië, meldden Hollywood Reporter en Variety. Volgens zijn collega en zakenpartner Joe Chavira is Lopez overleden aan Covid-19.

1 uur geleden
Bassie en Adriaan krijgen award voor 100 miljoen views op YouTube

VLAARDINGEN (ANP) - Bassie en Adriaan hebben vrijdag een speciale YouTube-award gekregen omdat ze de grens van 100 miljoen views zijn gepasseerd. Ondanks dat Bas en Aad van Toor hun hoogtijdagen wel gehad hebben, zijn de twee online nog steeds razend populair.

4 dagen geleden
Coronaproof Grachtenfestival begint

AMSTERDAM (ANP) - Met zeker 135 concerten van ruim 200 musici op 70 locaties vindt in Amsterdam vanaf vrijdag een coronaproof-editie van het Grachtenfestival plaats. Voor het evenement, dat duurt tot en met 16 augustus, zijn weliswaar minder kaarten beschikbaar dan andere jaren, maar er zijn ook diverse concerten gratis te zien via een livestream.

5 dagen geleden
Autoriteiten VS verrichten huiszoeking bij Youtube-ster Jake Paul

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse federale politiedienst FBI heeft woensdag een huiszoeking verricht in de villa van Youtube-ster Jake Paul, zegt diens advocaat. Paul, die meer dan 20 miljoen volgers heeft op het videoplatform, dook onlangs op in een video van plunderingen in een winkelcentrum in de staat Arizona in mei, ten tijde van de massale anti-racismedemonstraties in de Verenigde Staten.

6 dagen geleden
Lowlands organiseert thuiseditie als alternatief

BIDDINGHUIZEN (ANP) - Lowlands gaat ondanks de coronacrisis toch een beetje door. Het festival organiseert in samenwerking met de VPRO en NPO 3FM van 21 tot en met 23 augustus, het weekeinde waarin het evenement eigenlijk gepland stond, een thuiseditie onder de noemer Lowlands free:united.

6 dagen geleden
Campagne moet meer mensen naar de bioscoop trekken

AMSTERDAM (ANP) - Door de coronacrisis bezoeken minder mensen de bioscoop en daar moet volgens de Nederlandse filmbranche verandering in komen. Met de campagne ganaardefilm.nl willen filmmakers het publiek weer naar de zalen lokken.

1 week geleden
Meerjarige subsidie voor 58 festivals en 78 theatermakers

AMSTERDAM (ANP) - Het Fonds Podiumkunsten geeft vanaf 2021 aan 58 festivals en 78 theatermakers en producerende instellingen een subsidie van meerdere jaren.

1 week geleden