Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemor over geld voor musici tijdens Eurovisiesongfestival

Gemor over geld voor musici tijdens Eurovisiesongfestival

ROTTERDAM (ANP) - Onder musici is gemor ontstaan over de vergoeding aan de leden van een symfonisch orkest, dat speciaal voor optredens tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival medio mei in Rotterdam wordt samengesteld. Het orkest, waarvoor jonge, aankomende beroepsmusici kunnen auditeren, krijgt een rol tijdens de pauzes. De leden zullen waarschijnlijk drie keer optreden en maximaal zeven keer moeten repeteren. Ze krijgen daar 1000 euro bruto voor, aldus de woordvoerder van de festivalorganisatie, volgens hem keurig volgens geldende richtlijnen.

Bij het Platform voor Freelance Musici, opgericht om betere betalingen te krijgen voor freelancers, komen echter nogal wat negatieve reacties binnen, zegt initiatiefneemster Dorine Schoon. "Ook hier lijken musici weer de sluitpost van de begroting. En dat bij een evenement dat muziek als basis heeft."

Het platform, dat volgens eigen zeggen met 2500 medestanders op Facebook zit, bestrijdt het voor weinig geld uitnodigen van beroepsmusici onder het mom dat het goed is voor hun loopbaan. Volgens hoboïste Schoon moeten musici niet te gauw toegeven, ook al willen ze zich nog zo graag laten horen. Daarmee ondergraven ze immers uiteindelijk hun positie en die van collega's.

Maar vooral de festivalorganisatie zou in dit geval haar verantwoordelijkheid moeten nemen, aldus de hoboïste. "Geluidstechnici werken ook niet voor zo weinig", schampert ze. Toch denkt ze dat er belangstelling genoeg zal zijn, omdat meewerken aan het door een internationaal miljoenenpubliek bekeken songfestival door velen ontzettend aantrekkelijk zal worden gevonden. De organisatie van het songfestival beaamt dat volmondig: "Het is wèl een podium dat we bieden. En mensen zijn vrij om mee te doen, onder voorwaarden die vooraf bekend zijn." Volgens Schoon is dat echter geen reden om niet goed te betalen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Mireille van Ark is de nieuwe hoofdredacteur van BNR

AMSTERDAM (ANP) - Mireille van Ark is de nieuwe hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Ze volgt Sjors Fröhlich op, die burgemeester is geworden van de gemeente Vijfheerenlanden. Van Ark was sinds oktober al waarnemend hoofdredacteur bij de radiozender.

1 uur geleden
Billie Eilish grote winnares Grammy Awards met vier prijzen

LOS ANGELES (ANP) - De 18-jarige Billie Eilish is de grote winnares van de Grammy Awards. De zangeres won vier prijzen tijdens de awardshow. Haar broer Finneas kreeg voor dezelfde muziek ook een Grammy.

5 uur geleden
Dolly Bellefleur en Anne Krul krijgen COC-prijs

AMSTERDAM (ANP) - Artiest Dolly Bellefleur en lhbti-activist Anne Krul hebben de Bob Angelo Penning van het COC gekregen. Voorzitter Astrid Oosenbrug reikte de penningen zondagavond uit tijdens COC’s True Colors in Paradiso in Amsterdam.

16 uur geleden
Grammy Awards voor de 62e keer uitgereikt

LOS ANGELES (ANP) - De dag waar de muziekwereld jaarlijks reikhalzend naar uitkijkt, is aangebroken. De Grammy Awards worden zondag voor de 62e keer overhandigd in Los Angeles. De prestigieuze muziekprijzen worden uitgereikt in 84 categorieën.

22 uur geleden
SieboldHuis brengt Japanse kattenliefde in beeld

LEIDEN (ANP) - Japanmuseum SieboldHuis in Leiden organiseert vanaf 31 januari de tentoonstelling Neko; de kat in Japanse kunst. Traditionele en hedendaagse Japanse prenten, tekeningen, objecten, rolschilderingen en foto’s tonen de rol van de kat in de Japanse kunst en volkskunst door de eeuwen heen.

1 dag geleden
Jostiband wil in Guinness Book en speelt op 10 meter diepte

BERINGEN (ANP) - De Jostiband heeft zaterdag geprobeerd een bijzonder wereldrecord te vestigen. De 130 muzikanten met een verstandelijke beperking wilden het grootste onderwaterconcert ter wereld geven. Daarvoor doken ze in een duikcentrum in de Belgische plaats Beringen 10 meter de diepte in.

1 dag geleden
Marathonconcert ter ere van 250 jaar Beethoven

UTRECHT (ANP) - Met een marathonconcert wordt zondag in Utrecht gememoreerd dat Ludwig van Beethoven (16 december 1770 - 26 maart 1827) 250 jaar geleden werd geboren. In TivoliVredenburg spelen vanaf 11.00 uur drie duo's al zijn vioolsonates achter elkaar.

1 dag geleden