Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

THOLEN - Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wie geen laadpaal aan huis heeft, is aangewezen op publieke laadpunten aan straat. De afstand tot zo’n publiek punt bedraagt in de gemeente Tholen gemiddeld 4,95 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan. 

Zonneplan deelde het aantal publieke laadpunten per gemeente door de lengte van het wegennet in diezelfde gemeente. De gemiddelde afstand tot een laadpaal bedraagt in Zeeland 2,93 kilometer. De gemeente Tholen blijft hierin wat achter: daar is de gemiddelde afstand zo’n 4,95 kilometer.

Ter vergelijking: in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht gaat het om minder dan 650 meter. Daarentegen ben je in Drenthe al gauw bijna vijf kilometer onderweg, terwijl ook Friesland en Groningen aanzienlijk hoger scoren dan Zeeland.

Binnen Zeeland kun je met name in de gemeente Hulst lang zoeken naar een openbaar laadpunt. Maar ook in Reimerswaal, Borsele en Tholen is de gemiddelde afstand tot zo’n lader tamelijk groot (vijf tot zeven kilometer). Enkel in Middelburg, Veere en Goes lijkt laden langs de weg nog wel een reële optie. De gemiddelde afstand tot een laadpaal is hier gemiddeld 1,2 tot 1,9 kilometer.

Meer uit Tholen

[OP DE WERKVLOER] Daphne Duijvelaar: ‘Denk out of the box om op een andere manier iets onder de aandacht te brengen’

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Daphne Duijvelaar.

19 uur geleden
Stichting Westerlicht Zeeland opent haar deuren in Tholen

THOLEN - Het duurt nog eventjes maar de voorbereidingen voor de opening zijn al in volle gang. Vanaf januari 2023 kunnen (ex)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden terecht in het Centrum voor leven met en na kanker in Tholen.

2 dagen geleden
Activiteiten ‘Kom er bij’ bij het Leger des Heils

SINT MAARTENSDIJK - Eén van de belangrijke doelen binnen het Leger des Heils is de ontmoeting met en tussen mensen. Ook in onze kringloopwinkel krijgt dat gestalte maar vooral ook in ons “Trefpunt”. De gezellige ruimte voor een kop koffie en een praatje met andere bezoekers.

3 dagen geleden
Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - Beste mensen, waar kan deze mooie woning staan in het buitengebied van ons eiland Tholen? En wie woonden er toen en in welke plaats, ik hoor het graag? Deze foto is gemaakt op 11-07-1995.

3 dagen geleden
Marjan en Fransisca doen vrijwilligerswerk bij de Morgenster: ‘We genieten van het enthousiasme van de kinderen’

SINT-ANNALAND - Marjan Koopman en Fransisca Lindhout, beiden woonachtig in Sint-Annaland, zitten in de leiding van de Morgenster. De Morgenster is een kinderclub van de kerk met kinderen van groep 5 t/m 8 in Sint-Annaland.

3 dagen geleden
Stichting Presence organiseert ‘aanbidding en gebed’ op Tholen

THOLEN - Stichting Presence organiseert vanavond een online aanbidding en gebed op Tholen. Van 19.00 tot 21.00 kunnen belangstellenden de uitzending live volgen op YouTube. 

3 dagen geleden
Leon (48) is vrijwilliger bij VV Vosmeer: ‘Ze zochten nog een trainer voor het elftal van mijn zoontje’

OUD-VOSSEMEER - De 48-jarige Leon van het Hof uit Oud-Vossemeer is sinds 2012 vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Vosmeer. Leon, in het dagelijkse leven werkzaam als manager klantenservice bij DKG Keukens, is meerdere keren per week op het voetbalveld te vinden.Het begon allemaal in 2012 toen Leon zijn oudste zoon op voetbal ging. “Ze zochten voor het elftal waar mijn zoon ging voetballen nog een trainer. Dit leek mij wel leuk om te doen en zo ben ik er eigenlijk ingerold. Ik ben op dit moment nog steeds trainer van dit team, inmiddels de JO18”, vertelt Leon. Naast trainer is Leon ook jeugdvoorzitter en tot vorig jaar tevens lid van de ouderraad van basisschool Sint-Anthonius. Gemiddeld besteed Leon acht uur per week aan zijn vrijwilligerswerk. “Wij hebben een trouwe club met vrijwilligers zowel bij de trainers als bij het jeugdbestuur. Dit is voor onze vereniging erg fijn en daar zijn we de vrijwilligers dan ook enorm dankbaar voor. Door de vrijwilligers is het mogelijk dat de club blijft draaien en de kinderen lekker op het eigen dorp kunnen blijven voetballen. De afgelopen jaren was het vanwege corona allemaal anders dan normaal. We hebben toen wel geprobeerd om nog steeds zo veel mogelijk activiteiten te organiseren voor de kinderen zodat ze gewoon konden blijven voetballen. Daarnaast hebben we in juni na 3 jaar weer het voetbalkamp en onze familiedag kunnen organiseren wat een groot succes was. Iedereen was wel weer toe aan iets leuks.”

4 dagen geleden