Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

THOLEN - Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wie geen laadpaal aan huis heeft, is aangewezen op publieke laadpunten aan straat. De afstand tot zo’n publiek punt bedraagt in de gemeente Tholen gemiddeld 4,95 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan. 

Zonneplan deelde het aantal publieke laadpunten per gemeente door de lengte van het wegennet in diezelfde gemeente. De gemiddelde afstand tot een laadpaal bedraagt in Zeeland 2,93 kilometer. De gemeente Tholen blijft hierin wat achter: daar is de gemiddelde afstand zo’n 4,95 kilometer.

Ter vergelijking: in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht gaat het om minder dan 650 meter. Daarentegen ben je in Drenthe al gauw bijna vijf kilometer onderweg, terwijl ook Friesland en Groningen aanzienlijk hoger scoren dan Zeeland.

Binnen Zeeland kun je met name in de gemeente Hulst lang zoeken naar een openbaar laadpunt. Maar ook in Reimerswaal, Borsele en Tholen is de gemiddelde afstand tot zo’n lader tamelijk groot (vijf tot zeven kilometer). Enkel in Middelburg, Veere en Goes lijkt laden langs de weg nog wel een reële optie. De gemiddelde afstand tot een laadpaal is hier gemiddeld 1,2 tot 1,9 kilometer.

Meer uit Tholen

Welk cijfer geef jij jouw buurt? Tholen en Stadlander starten leefbaarheidsonderzoek

THOLEN - De gemeente Tholen en woningcorporatie Stadlander hebben de handen ineengeslagen voor een grootschalig leefbaarheidsonderzoek. Een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau zal hierbij de rol van uitvoerder vervullen. Het zogeheten LEMON-onderzoek is een instrument om in kaart te brengen hoe de inwoners hun woonomgeving ervaren.

2 uur geleden
Kinderarts Bravis waarschuwt: 'Vapen verslavend en schadelijk voor jongeren'

THOLEN - De vape-problematiek onder jongeren neemt toe, en experts slaan alarm. Eens gepromoot als een veilig alternatief voor de traditionele sigaret, blijkt vapen verwoestende gevolgen te hebben voor de gezondheid van de jeugd. Kinderarts Marije Koopman van het Bravis ziekenhuis maakt zich ernstig zorgen over deze trend: "Vapen is extreem verslavend."

7 uur geleden
Verkeer van Rotterdam naar Tholen moet de komende nachten omrijden

MOERDIJK/THOLEN - De komende drie nachten gaat de A29 tussen knooppunt Hellegatsplein en Willemstad dicht in de richting van Roosendaal/Breda. Rijkswaterstaat voert in deze periode onderhoud uit aan het wegdek. Verkeer vanuit Rotterdam naar Tholen wordt geadviseerd om te rijden via Goeree-Overflakkee. 

23 uur geleden
Herstelde getijdenhaventje Strijenham trekt grote belangstelling bij opening

THOLEN - De vervallen haven van Strijenham is na jarenlange inzet van Watersportvereniging Strijenham (WSV) in ere hersteld. Het waterschap had groot onderhoud in gang gezet. Zaterdagmiddag was de grote opening van het nieuwe haventje.

1 dag geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na botsing met auto op Molenvlietsedijk

THOLEN - Bij een aanrijding op de Molenvlietsedijk is maandagochtend een fietser gewond geraakt na een botsing met een auto. Zowel de politie als een ambulanceteam spoedde zich naar de plaats van het ongeval. De gewonde fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Electro World: 'Nu kan ik zelf mijn assortiment bepalen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Mario Hoppenbrouwers en Nicky Swaanen van Electro World.

2 dagen geleden
Zonnepanelen veroveren Tholen: 'Bijna helft woningen energie-zelfvoorzienend'

THOLEN - Bijna de helft van de woningen in Tholen was in 2023 voorzien van zonnepanelen, zo blijkt uit een analyse van nieuwe CBS-cijfers door energiebedrijf Zonneplan. Het aandeel Thoolse woningen met zonnepanelen steeg met 13,2 procent ten opzichte van 2022, van 4749 naar 5378 woningen.

2 dagen geleden