Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemiddeld aantal coronagevallen stijgt nu al twee weken

Gemiddeld aantal coronagevallen stijgt nu al twee weken

BILTHOVEN (ANP) - De lijn van de coronapandemie in Nederland gaat verder omhoog. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 3662 positieve tests geregistreerd. Dat is weliswaar iets lager dan het cijfer van woensdag, maar het is aanzienlijk hoger dan vorige week donderdag. En daardoor loopt het gemiddelde opnieuw op.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 20.536 meldingen van positieve testuitslagen. Voor het eerst sinds 4 augustus komt het weektotaal boven de 20.000 uit.

Gemiddeld waren er in de afgelopen zeven dagen zo'n 2934 nieuwe gevallen per dag. Dat gemiddelde stijgt nu voor de veertiende dag op rij. Het RIVM zei dinsdag al dat de verwachte stijging in het najaar lijkt te zijn begonnen.

Rotterdam telde de meeste positieve tests. In de Maasstad werd het virus vastgesteld bij 169 inwoners. In Den Haag hadden 106 mensen het coronavirus onder de leden en in Amsterdam 78 mensen. Utrecht telde 77 nieuwe gevallen en Apeldoorn 75, Daarna volgen Ede (55) en Staphorst (53), twee gemeenten uit de Biblebelt, een keten van overwegend gereformeerde gemeenten waar de vaccinatiegraad lager is dan in de rest van het land. Ede en Staphorst zitten de laatste tijd vaker in de landelijke top. In 25 gemeenten testte geen enkele inwoner positief.

Het aantal gemelde sterfgevallen steeg met vier. Het gaat om inwoners van de gemeenten Leiden, Vlissingen, Nieuwkoop en Horst aan de Maas. Dat wil niet zeggen dat zij in de afgelopen dag zijn gestorven, want het kan soms een tijdje duren voor het overlijden van een coronapatiënt wordt geregistreerd. In de afgelopen week kreeg het RIVM 31 meldingen van sterfgevallen, gemiddeld ruim vier per dag. Het aantal gemelde sterfgevallen schommelt de laatste paar weken rond dat niveau. Het is wel aanzienlijk lager dan voor het begin van de vaccinatiecampagne. Rond de jaarwisseling kreeg het RIVM honderd tot tweehonderd meldingen per dag.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Hof geeft duidelijkheid over bestemming Krim-kunstschatten

AMSTERDAM (ANP) - Moeten de Krim-kunstschatten die al ruim zeven jaar in het Allard Pierson Museum in Amsterdam liggen naar Oekraïne of naar vier musea op de Krim? Daarover doet het gerechtshof in Amsterdam dinsdag uitspraak.

2 uur geleden
Weekcijfers: aantal coronagevallen naar hoogste niveau sinds juli

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen blijft ongeremd oplopen. De epidemie in Nederland bereikt het hoogste niveau sinds de vierde golf in juli. In de afgelopen week is het coronavirus waarschijnlijk vastgesteld bij 38.000 tot 39.000 mensen. Dat zou ongeveer 50 procent meer zijn dan in de zeven dagen ervoor en ruim een verdubbeling ten opzichte van de week daar weer voor.

2 uur geleden
Zes van de tien repatriëringsvluchten uit Marokko in Nederland

HAARLEMMERMEER (ANP) - Er zijn maandag nog eens drie repatriëringsvluchten van Transavia vanuit Marokko naar Nederland gekomen. Daarmee heeft de luchtvaartmaatschappij zes van de tien repatriëringsvluchten uitgevoerd.

5 uur geleden
Kerstconcerten Toppers geannuleerd vanwege corona

ROTTERDAM (ANP) - De kerstconcerten van de Toppers gaan dit jaar niet door. Vanwege de onduidelijkheid rondom de coronamaatregelen is het niet mogelijk de shows te organiseren, zo meldt de organisatie.

6 uur geleden
Amnesty waarschuwt voor risico op herhaling van toeslagenaffaire

AMSTERDAM/DEN HAAG (ANP) - De maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen om herhaling van het toeslagenschandaal te voorkomen schieten tekort. Daarom is er een groot risico op herhaling, ook in andere landen.

8 uur geleden
Studentenvakbonden voeren actie tegen leenstelsel

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV Young & United en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) voeren vanaf dinsdag tot en met volgende week donderdag actie tegen het leenstelsel. Ze willen daarmee harde toezeggingen van de formerende partijen afdwingen dat het leenstelsel wordt afgeschaft. En dat "compensatie voor de leenstelselgeneratie in het nieuwe regeerakkoord wordt opgenomen".

9 uur geleden
Nederlanders finishen achter Belgische zonneauto in Marokko

AGADIR (ANP) - Drie Nederlandse studententeams zijn maandagavond succesvol gefinisht tijdens de eerste zonneautorace van de Solar Challenge in Marokko, achter de zonnewagen van de KU Leuven. Na het Belgische team volgden de studententeams uit Enschede, Delft en Groningen. Met racewagens die rijden op zonne-energie proberen de drie Nederlandse en vier andere teams nog tot en met vrijdag zo snel mogelijk 2500 kilometer af te leggen.

9 uur geleden