Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemengd slot op Wall Street na geruststelling over Credit Suisse

Gemengd slot op Wall Street na geruststelling over Credit Suisse

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag gemengd gesloten nadat de Zwitserse centrale bank heeft beloofd om het geplaagde Credit Suisse te steunen als dat nodig is. De graadmeters op Wall Street veerden op toen duidelijk werd dat de Zwitserse autoriteiten met Credit Suisse in gesprek waren. Daarmee lijkt de markt enigszins gerustgesteld dat zich niet een nieuwe financiële crisis aan het voltrekken is zoals in 2008.

De Zwitserse autoriteiten hebben in een verklaring benadrukt dat Credit Suisse nog altijd voldoet aan de strenge vereisten wat betreft bijvoorbeeld buffers en het voldoen aan betalingsverplichtingen zoals deze gelden voor een systeembank. Ook stelden de Zwitserse centrale bank en toezichthouder Finma geen aanwijzingen te hebben dat de situatie in Zwitserland een gevolg zou zijn van de eerdere onrust bij Amerikaanse banken. In de Verenigde Staten vielen afgelopen dagen de Silicon Valley Bank en Signature Bank om.

Bij de Dow-Jonesindex bleef het dagverlies uiteindelijk beperkt tot een min van 0,9 procent tot 31.874,57 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 3891,93 punten en techbeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 11.434,05 punten. BlackRock, een van de grootste aandeelhouders van Credit Suisse, leverde bijna 1 procent aan beurswaarde in. Dit ondanks dat de Zwitserse bank zelf eerder op de dag in Zürich dik 24 procent onderuit ging.

Forse koersverliezen banken

De zorgen over de bankensector zorgden wel voor stevige koersverliezen van Amerikaanse banken. JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo leverden tot ruim 5 procent in. Ook kleinere Amerikaanse banken, die dinsdag nog een sterk herstel lieten zien, moesten het ontgelden. PacWest Bancorp verloor bijvoorbeeld bijna 13 procent. First Republic Bank, een van de zwaarst getroffen regionale banken door de onrust in de sector, verloor ruim 21 procent.

Beleggers wachten vooral op meer duidelijkheid over de impact van de onrust in de bankensector op het rentebeleid van de centrale banken. Zo wordt gehoopt dat de Amerikaanse centrale bank de rente volgende week minder sterk zal gaan verhogen om de kalmte in de financiële sector te bewaren. Zakenbank Goldman Sachs verwacht zelfs dat de Federal Reserve helemaal zal afzien van een verdere verhoging. De Fed zou daarmee wel een signaal afgeven dat de problemen in de bankensector een groter gevaar vormen voor de economie dan de hoge inflatie.

Meer uit Financieel

50.000 euro boete voor maken illegaal middel tegen tomatenvirus

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie legt twee bedrijven in Zuid-Holland elk een geldboete op van 50.000 euro voor het maken en gebruiken van een niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddel. Dit middel was bedoeld tegen het zeer besmettelijke Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV).

47 minuten geleden
Justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL België

ANTWERPEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie in België heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete geëist van 24,4 miljoen euro. Volgens de aanklager hebben twee onderdelen van het postbedrijf, PostNL Cargo en PostNL Pakketten, enkele jaren op een onwettige manier personeel van derden ingezet. Zo werd een beroep gedaan op werknemers van een ander bedrijf, maar was het PostNL die het meeste gezag over hen had.

1 uur geleden
Voor onder meer KLM en Air France dreigt boete om 'groenwassen'

BRUSSEL (ANP/RTR) - Onder meer KLM en zustermaatschappij Air France hebben een brief ontvangen van de Europese toezichthouders met een dreigende boete voor 'groenwassen'. Dat hebben de maatschappijen bevestigd na berichtgeving van de Belgische omroep RTBF. Europese toezichthouders als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vinden dat de maatschappijen zich te groen voordoen en eisen dat ze deze claims binnen dertig dagen aanpassen.

2 uur geleden
VodafoneZiggo hoopt met voetbalrechten meer klanten te behouden

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo hoopt met het verwerven van de uitzendrechten van de UEFA-voetbalwedstrijden vanaf het najaar meer klanten met een vaste aansluiting aan zich te kunnen binden. Het telecombedrijf raakte de laatste tijd opnieuw veel van deze klanten kwijt.

2 uur geleden
Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa

BRUSSEL (ANP) - De vijfhonderd grootste Europese webshops hebben vorig jaar een lagere omzet behaald dan het jaar daarvoor. Dit meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform voor de Europese onlineretail, in zijn jaarlijkse onderzoek naar de grootste webwinkels van het continent. De omzetdaling komt volgens de studie onder meer door de instabiele economie wereldwijd en door stevige concurrentie van Amerikaanse en opkomende Chinese webshops als Shein en Temu.

2 uur geleden
Eneco stopt met 'sneller klimaatneutraal'-claim na aandringen ACM

DEN HAAG (ANP) - Energieleverancier Eneco stopt met het gebruik van de slogan "sneller klimaatneutraal" in hun reclames na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die claim kan voor onduidelijkheid zorgen bij consumenten over de specifieke duurzaamheidsvoordelen van producten van Eneco, aldus de marktwaakhond. Daarmee is die mogelijk misleidend.

2 uur geleden
Bouwer BAM hard onderuit op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - BAM ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs na tegenvallende resultaten. De grootste bouwer van Nederland zag de omzet en winst dalen in het eerste kwartaal. Ook blijven de marktomstandigheden volgens BAM op korte termijn uitdagend als gevolg van hogere rente en politieke onzekerheden. Het aandeel werd bijna 17 procent lager gezet.

3 uur geleden