Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeentesecretaris Brakman vertrekt om gezondheidsredenen bij gemeente Veere

Gemeentesecretaris Brakman vertrekt om gezondheidsredenen bij gemeente Veere

DOMBURG - Peter Brakman, vanaf 1 juli 2021 waarnemend gemeentesecretaris / algemeen directeur van Veere, heeft besloten per direct te stoppen wegens gezondheidsredenen. Brakmans verbintenis zou per 1 juli 2022 worden verlengd. De gemeente is op zoek naar een vervanger.

Het college heeft besloten pas na de installatie van de nieuwe burgemeester (naar verwachting in de eerste maanden van 2023) op zoek te gaan naar een vaste gemeentesecretaris/algemeen directeur om de stabiliteit in de organisatie te houden. Het wervingsproces voor een vaste gemeentesecretaris / algemeen directeur duurt namelijk naar verwachting ook tot 2023. Dat zou twee wissels tegelijkertijd aan de top betekenen.

Breed vertrouwen
De gemeente Veere dankt Brakman voor de prettige samenwerkingen en wat hij in korte tijd voor de gemeente heeft gedaan. Hij had een breed vertrouwen in het college, het MT en de Medezeggenschap. Brakman: “Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier bij Veere gewerkt en ben trots op hetgeen we in die periode hebben bereikt. Ik heb mij in Veere altijd zeer thuis gevoeld, zowel door de contacten met alle collega’s als de politieke- en maatschappelijke contacten.”

Meer uit Middelburg

Onderzoek werpt nieuw licht op zestiende-eeuwse wandtapijten

MIDDELBURG - Nieuw onderzoek uit 2022 wijst uit dat twee zestiende-eeuwse wandtapijten van de gemeente Middelburg uit een Edings atelier komen. Gemeente Middelburg heeft de twee wandtapijten in 1941 gekocht bij een kunsthandel in Brussel. De tapijten met diervoorstellingen zijn zonder goede reden aan een tapijtwever uit ongeveer 1600 in Brussel toegeschreven.

8 uur geleden
ZB verwerft 18e-eeuwse boeken van Gerard van Loon

MIDDELBURG - ZB Bibliotheek van Zeeland heeft een serie 18e-eeuwse prachtboeken verworven, die de geschiedenis van de Middelburgse regenten heel dichtbij brengt. Het gaat om zes werken door de Nederlandse historicus Gerard van Loon, die aan de hand van munten en penningen de geschiedenis van Nederland beschrijven. De boeken zijn rijk geïllustreerd met gravures, kaarten en afbeeldingen van penningen.

14 uur geleden
Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

MIDDELBURG - De Middelburgse karter Guillermo van Pamelen is afgelopen week 6e geworden bij het Wereldkampioenschap Karten in Portugal. In het Portugese Viana do Castelo waren 138 rijders uit 17 verschillende landen aanwezig om te strijden voor de wereldtitel. In acht voorrondes konden de rijders punten verzamelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de twee halve finales (de beste 64 rijders) en de finale (de beste 32 rijders).

1 dag geleden
Expositie schilderijen

AAGTEKERKE - Van 3 tot en met 13 augustus exposeert Ineke Koole met haar werk in Galerie BANK Aagtekerke.

1 dag geleden
Snuffelmarkt Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 13 augustus is er weer de snuffelmarkt op de Markt in Middelburg. 

1 dag geleden
Derde zomeravondconcert op stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Op zaterdag 13 augustus geeft stadsbeiaardier David van der Vlies het 3e zomeravondconcert op het stadhuiscarillon van Veere. Het concert is vanaf 19uur live te volgen in een mooie luistertuin.

1 dag geleden
Standwerkersconcours tijdens ‘Dolle Donderdag’ in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus wordt in de Lange Delft weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden. Zo’n vijfentwintig standwerkers gaan de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

1 dag geleden