Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeenten slaan handen ineen bij bestuurlijke aanpak van drugscriminelen

Gemeenten slaan handen ineen bij bestuurlijke aanpak van drugscriminelen

THOLEN - De gemeenten Tholen, Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht slaan de handen ineen bij de bestuurlijke aanpak van drugscriminelen.  

In de praktijk betekent dit dat de aanpak rondom het sluiten van drugspanden voortaan eenduidig wordt uitgevoerd. Het maakt niet meer uit in welke gemeente de drugscrimineel actief is. Binnen het politiedistrict De Markiezaten gelden overal dezelfde uitgangspunten in de aanpak en sluitingstermijnen voor drugspanden.

De Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden als er drugs in een pand worden aangetroffen of als er voorbereidingshandelingen met betrekking tot drugs in een pand plaatsvinden. Daarbij is niet van belang wie de overtreding heeft begaan. Het maakt niet uit of het de eigenaar, de huurder, de bewoner of een derde is. Die maatregel is er op gericht om de rust in de omgeving te herstellen en om de aanloop naar een drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers te stoppen. Ook eventuele (brand-) gevaarlijke situaties worden door de sluiting tegengegaan. Door samen afspraken te maken over de sluitingstermijnen, trekken de burgemeesters uit het politiedistrict de Markiezaten samen één duidelijke lijn. Niet alleen voor wetsovertreders, maar ook voor handhavingspartners en overige betrokkenen.

De acht gemeenten van politiedistrict De Markiezaten hadden al gezamenlijk een integraal veiligheidsplan, waarin de gezamenlijke aanpak van de georganiseerde criminaliteit een onderdeel is. Nu zijn ook de sluitingstermijnen voor drugspanden in alle acht gemeenten gelijk getrokken, wat voorheen nog niet het geval was. De afspraken gelden ook voor het sluiten van drugspanden waar voorbereidingshandelingen plaatsvinden. Daarbij moet gedacht worden aan een hennepkwekerij in aanbouw of een drugslaboratorium waar halffabricaten worden gemaakt. 

Meer uit Tholen

Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

8 uur geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

11 uur geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

12 uur geleden
Thover begint met alternatief vervoer voor vergeten dorpen op Tholen

THOLEN - Na enkele uitdagingen met het materiaal is Thover Tholen vandaag begonnen met een nieuwe vervoersdienst voor het eiland. De stichting Thover zet een busje met rolstoellift in om door dorpen te rijden waar de reguliere busdiensten vanaf volgend jaar niet langer zullen stoppen. De route is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit. In de plannen voor nieuwe busroutes op Tholen is volgend jaar weinig tot geen plek voor de dorpen. 

16 uur geleden
Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

1 dag geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

1 dag geleden
Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

3 dagen geleden