Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeenten lanceren gezamenlijk eindejaarscampagne ‘Verknal het niet’

Gemeenten lanceren gezamenlijk eindejaarscampagne ‘Verknal het niet’

THOLEN - De gemeenten Tholen, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht hebben de handen ineengeslagen voor een campagne die bijdraagt aan het rustig en veilig laten verlopen van de laatste weken van 2022 en de jaarwisseling. De boodschap is dat (legaal) vuurwerk alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur afgestoken mag worden. Daarnaast roepen de gemeenten mensen op vuurwerk op een veilige manier af te steken tijdens de jaarwisseling en na afloop het vuurwerkafval op te ruimen.

“Vuurwerk afsteken kan een feestelijke manier zijn om het nieuwe jaar te openen, maar het levert in aanloop naar de jaarwisseling vaak ook overlast op”, aldus de gemeenten. “Er zijn mensen en (huis)dieren die bang zijn van de harde knallen en vuurwerk als overlast ervaren. Helaas worden er met legaal en illegaal vuurwerk ook vernielingen aangericht. Daarnaast vallen er ieder jaar veel gewonden door vuurwerk. Om letsel te voorkomen en om te benadrukken dat vuurwerk alleen tijdens de jaarwisseling afgestoken mag worden, hebben de gemeenten Tholen, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht gezamenlijk de campagne ‘Verknal het niet’ opgezet. 

Burgmeester Sijbers: “Steek alleen legaal vuurwerk af als het mag en gebruik nooit illegaal vuurwerk. Houd rekening met elkaar. Verknal het niet, niet voor jezelf, maar zeker niet voor een ander.”

De regels:
Consumenten mogen sinds 1 december 2020 niet meer in het bezit zijn van/afsteken vuurwerk uit de categorie F3: Knalvuurwerk (zoals rotjes), Knalstrengen (zoals Chinese matten), Enkelshotsbuizen (single shots) en vuurpijlen.

Wanneer vuurwerk afsteken
Van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur mag je vuurwerk afsteken. Steek je buiten deze tijden vuurwerk af, dan riskeer je de kans op een boete. Een boete bedraagt minimaal 100 euro als men zich niet aan de regels houdt. De boete voor het afsteken van vuurwerk is 250 euro.

Veilig vuurwerk afsteken

Het is belangrijk om vuurwerk alleen bij een officieel vuurwerkverkooppunt aan te schaffen. Lees van tevoren de gebruiksaanwijzing. Draag tijdens het afsteken een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en let op omstanders. Ook als toeschouwer draag je het beste een vuurwerkbril en houd je voldoende afstand. Ruim vuurwerkafval na afloop op.

Meer uit Tholen

Boompjes of struiken over? Doneer ze aan Meer Bomen Nu

THOLEN - De gemeente Tholen vraagt inwoner om al dan niet overbodige bomen en struiken te komen doneren bij de boomhub naast het gemeentehuis. De actie is onderdeel van Meer Bomen Nu.

28 minuten geleden
Op de werkvloer bij Jorny Verkaart: 'Er heerst hier geen hiërarchie'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Jorny Verkaart. 

5 uur geleden
Expositie over Watersnoodramp nog steeds te bezoeken in Meestoof

SINT-ANNALAND - De speciale expositie over kunst rondom de Watersnoodramp is nog tot en met zaterdag 4 maart te zien in Streekmuseum de Meestoof. Schilderijen, etsen en tekeningen die gemaakt zijn naar aanleiding van de watersnood in 1953 of ter herdenking van de watersnood worden tentoongesteld. De werken komen uit de eigen collectie, van andere musea en particulier bezit. De herinnering aan ramp van 1953 is op vele manieren vastgelegd. Boekwerken, filmbeelden, fotografie, schilderijen, tekeningen en ook monumentale kunstwerken. Streekmuseum de Meestoof wil 70 jaar na de ramp van 1953 herdenken met een speciale kunstexpositie.

8 uur geleden
Nationale Voorleesdagen bij Zo Kinderopvang bijzonder geopend

THOLEN - Elk jaar vieren we in Nederland de Nationale Voorleesdagen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Daarom zijn De Nationale Voorleesdagen opgericht, speciaal voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar. 

1 dag geleden
Afgelopen jaar vonden er 11 auto-inbraken plaats op Tholen

THOLEN - In 2022 werden in Nederland ruim 43.000 auto-inbraken gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van politiedata. In de gemeente Tholen werd afgelopen jaar in elf auto’s ingebroken. 

1 dag geleden
1 februari geen weekmarkt in Stavenisse door herdenkingsbijeenkomst Watersnoodramp

STAVENISSE - De weekmarkt in Stavenisse, gaat op woensdag 1 februari niet door. Dit heeft te maken met de activiteiten rondom de herdenking van de Watersnoodramp. 

1 dag geleden
Gemeente: 'Meld je aan bij Burgernet om veiligheid te vergroten'

THOLEN - De gemeente Tholen vraagt inwoners om zich aan te melden bij Burgernet. Hoe meer mensen zich aanmelden bij Burgernet, hoe groter de veiligheid. 

2 dagen geleden