Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeentelijke gebouwen toegankelijker gemaakt

Gemeentelijke gebouwen toegankelijker gemaakt

KRUININGEN - Nooduitgangen rolstoeltoegankelijk maken, stoepen ophogen en evacuatieplannen voor verdiepingen. Dat zijn de meest voorkomende aanpassingen die nodig zijn om de gemeentelijke gebouwen in Reimerswaal toegankelijk te maken voor iedereen. De werkzaamheden hiervoor zijn al begonnen.

Het afgelopen jaar toetste de gemeente Reimerswaal, in samenspraak met de Wmo-raad en Seniorenraad, haar gebouwen in alle kernen op toegankelijkheid. Ze onderzocht hiervoor onder meer het gemeentehuis, sportzalen, dorpshuizen, het zwembad en scholen. Daarbij zijn de schoolbesturen er ook verantwoordelijk voor dat iedereen hun gebouw kan betreden.

Veiligheid

De inventarisatie heeft aanbevelingen opgeleverd voor Krabbendijke, Oostdijk, Hansweert, Rilland, Yerseke en Kruiningen. In Waarde, bij basisschool D’n Akker, zijn er geen aanpassingen nodig. De gemeente heeft een prioritering aangebracht in de actiepunten. Werkzaamheden met prioriteit een zijn aanpassingen voor de veiligheid. Werk met prioriteit twee moet snel gebeuren, maar brengt de veiligheid niet in gevaar en zaken met prioriteit drie voert de gemeente uit bij verbouw- of renovatiewerkzaamheden.

Gemeentehuis

Onder prioriteit een vallen vooral het rolstoeltoegankelijk maken van nooduitgangen, zodat ook mindervalide mensen panden snel en veilig kunnen verlaten. Dat is onder meer aan de orde voor het gemeentehuis in Kruiningen. Hier moeten meerdere nooduitgangen worden aangepakt. Voor de eerste verdieping onderzoekt de gemeente nog hoe mensen geëvacueerd moeten worden.

In Kruiningen zijn andere aanpassingen met prioriteit een onder meer het ophogen van bestrating bij de nooduitgangen van de sporthal, het dorpshuis en zwembad.

Hansweert

In Hansweert wordt de toegang tot het dorpshuis verbeterd. Ook hulpmiddelen voor evacuatie van mindervaliden is prioriteit een.  Bij multifunctioneel gebouw De Kolk werkt de ingang via de Keeten goed, maar die via de Eendracht niet. Hier laat de gemeente de buitendeur automatiseren. Om de gymzaal beter toegankelijk te maken, komt er een flauwe helling in de bestrating.

Rilland

In Rilland hebben ook diverse nooduitgangen de eerste aandacht, zoals bij de scholen De Horizon en De Reigersberg en het dorpshuis. Hier worden daarnaast de klapdeuren naar de lobby geautomatiseerd, zodat mindervalide mensen ze kunnen bedienen. Verder komen er hulpmiddelen om iedereen te kunnen evacueren. 

Krabbendijke

Ook de bestrating bij de nooduitgangen van het dorpshuis in Krabbendijke en basisschool De Zevensprong wordt verhoogd. Bij basisschool De Klimroos is de hoofdingang ook een nooduitgang en die is ongeschikt voor mindervaliden. Hier investeert Reimerswaal 5.000 euro om de toegang aan te pakken.

Yerseke

De lijst met actiepunten voor Yerseke is relatief kort. Multifunctioneel centrum Tehaere krijgt evacuatiehulpmiddelen op de eerste verdieping. In de Ds. G.H. Kerstenschool wordt de route voor de nooduitgang verduidelijkt. De helling in de bestrating bij de hoofdingang wordt met prioriteit twee vlakker gemaakt.

Oostdijk

In Oostdijk wordt het straatwerk bij de nooduitgangen van het dorpshuis opgehoogd. 

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

2 dagen geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

3 dagen geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

3 dagen geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

3 dagen geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

4 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

4 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

4 dagen geleden