Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeentehuis Borsele kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

Gemeentehuis Borsele kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

HEINKENSZAND - Van vrijdag (25 november) tot en met 10 december wordt er wereldwijd aandacht besteed aan Orange The World, een internationale campagne tegen Geweld tegen Vrouwen. De gemeente Borsele doet mee aan deze actie door het gemeentehuis in deze periode oranje te verlichten. 

“Hopelijk zet het ons aan tot nadenken, tot gesprek en tot solidariteit met al die vrouwen voor wie zonder angst te leven helemaal niet zo vanzelfsprekend is”, zegt wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele. “Een actie als Orange the World zou anno 2022 overbodig moeten zijn. Zoveel gesproken, zoveel geschreven, zoveel weerlegd als het gaat om de waarde van ieder mens, iedere vrouw of man. Het stadium voorbij, zo zou je denken. Het tegendeel is echter waar. Nog steeds worden we bijna dagelijks geconfronteerd met situaties waarin vrouwen en meisjes over de hele wereld op een gewelddadige manier het onderspit delven. Wat in veler harten zo vanzelfsprekend wordt verondersteld, blijkt in de praktijk van alle dag weerbarstig, ook hier in Nederland.”

Ondertekening

Naast het verlichten van het gemeentehuis wordt de actie ook op een andere manier ondersteund. Van de Plasse ondertekent de zogenoemde ‘medestander pledge’ op www.orangetheworld.nl. Ook alle Borselse adviesraden, zoals de Jongerenraad, Seniorenraad, Culturele raad en Wmo raad, zetten zich op deze manier in om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.

Meer uit Beveland

Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

58 minuten geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

7 uur geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

22 uur geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

1 dag geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

1 dag geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

1 dag geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

1 dag geleden