Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente zoekt oplossing voor verpauperd pand Ovezande

Gemeente zoekt oplossing voor verpauperd pand Ovezande

OVEZANDE - De gemeente Borsele wil met de eigenaar van het leegstaande pand op de hoek van de Hoogstraat en Plataanweg in Ovezande een oplossing voor deze verpaupering zoeken. 

Dat laat de Borselse wethouder Kees Weststrate weten na de actie waarbij inwoners donderdag 437 handtekeningen overhandigden aan burgemeester Gerben Dijksterhuis om iets aan de situatie te doen. “We nodigen de eigenaar uit voor een gesprek om de (juridische) mogelijkheden te bespreken”, aldus Weststrate. 

‘Misstand’

Bij de overhandiging van de handtekeningen stelden de dorpsbewoners ‘helemaal klaar te zijn’ met het verpauperde pand. ‘Het is aan de gemeente om een einde te maken aan deze misstand’, vindt de dorpsraad. ‘Pak dat pand nu eindelijk eens aan!’, is de boodschap. ‘Al jaren ergeren bewoners van Ovezande zich aan het pand. Het ontsiert al tientallen jaren de uitstraling van het dorp en levert een onveilige situatie op vanwege loshangende dakplaten en overstekende delen.’

Meer uit Beveland

Auto uitgebrand op A58 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Op de snelweg A58 bij 's-Heer Arendskerke is dinsdagavond een personenauto in brand gevlogen en volledig in vlammen opgegaan.De auto bevond zich ter hoogte van verzorgingsplaats Vliedberg toen de brand kort voor 20.00 uur werd ontdekt. De brandweer rukte nog met spoed uit om te blussen, maar toen de hulpdiensten arriveerden stond het voertuig al volledig in brand.Vanwege het incident moest het verkeer richting Vlissingen volledig worden stilgelegd. Het verkeer stond stil vanaf knooppunt De Poel. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

4 uur geleden
Sint Willibrordusschool en Bisschop Ernstschool zetten zich in voor Hope On Wheels

GOES - Leerlingen van de Sint Willibrordusschool en Bisschop Ernstschool in Goes gaan gezamenlijk geld inzamelen voor het doel: Hope on Wheels Mumbai.

10 uur geleden
Snelweg A58 bij Goes uur afgesloten na ongeval met tankwagen en personenauto, één gewonde naar ziekenhuis

GOES - De snelweg A58 was dinsdagochtend zo'n uur dicht bij Goes, in de richting van Kapelle, na een ongeluk. Inmiddels is de weg weer vrij.

13 uur geleden
Camper, auto's en loods zwaar beschadigd door brand bij bedrijventerrein Cruijckelcreke Wissenkerke

WISSENKERKE - Meerdere brandweereenheden zijn dinsdagochtend vroeg ingezet voor een grote brand bij een autohandelaar op bedrijventerrein Cruijckelcreke bij Wissenkerke. Meerdere geparkeerde auto's, een camper en een loods liepen zware schade op door de brand.

16 uur geleden
Op de werkvloer bij uitvoerder Julien van Zelst

's-HEER ARENDSKERKE - Na tien jaar kennis en ervaring opdoen in de bouw als timmerman, kon Julien van Zelst (30) al jong doorgroeien tot uitvoerder. Hij vindt timmerman een prachtig vak, en werkt nog graag mee, maar de Vlissinger is er trots op sinds twee jaar uitvoerder te zijn bij aannemingsbedrijf Fraanje in 's-Heer Arendskerke. Hij gaat de hele provincie door voor zijn werk in de particuliere woningbouw.

1 dag geleden
Familie en burgemeester leggen bloemen bij herdenking verzetsheld Marien de Groot in Goes

GOES - Bij zijn graf in Goes hebben familie en burgemeester Cees van den Bos zaterdagmiddag herdacht dat verzetsheld Marien de Groot tachtig jaar geleden is gefusilleerd. 'De Duitsers hebben hem zonder proces doodgeschoten in de bossen bij Woensdrecht', laat Peter van Dijk weten namens de kinderen en kleinkinderen van Goese verzetstrijders.

1 dag geleden
De meeste incidenten met drug flakka komen voor in Zeeland-West-Brabant

ZEELAND-WEST-BRABANT- De designerdrug flakka is in opkomst in Nederland. Met name in de regio Zeeland-West-Brabant is er sprake van een flinke toename. De extreem verslavende en gevaarlijke drug bezorgt ook de politie heel veel extra werk. Afgelopen jaar moesten politie-eenheden in ons land bijna duizend keer uitrukken voor flakka-gerelateerde incidenten. Dat is gemiddeld dus ongeveer drie keer per dag.

2 dagen geleden