Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente wil De Meestoof aanmelden voor noodpakket voor culturele sector

Gemeente wil De Meestoof aanmelden voor noodpakket voor culturele sector

SINT ANNALAND - De gevolgen van de coronacrisis voor streekmuseum De Meestoof zijn nog niet duidelijk. Toch wil de gemeente het streekmuseum alvast bij het rijk in beeld brengen in het kader van het noodpakket Culturele en Creatieve sector. Dit noodpakket bestaat uit 30 miljoen euro voor onder andere musea die door het verbod op het ontvangen van bezoekers in de problemen komen. Bij de aanvraag wil de gemeente wel duidelijk maken dat de gemeentelijke co-financiering op 50/50 basis niet haalbaar is.

De gevolgen van de crisis voor De Meestoof zijn nog niet in beeld, het is nog niet duidelijk wat het rijk verstaat onder 'cruciale regionale musea' en de gemeente Tholen kan zo goed als zeker niet co-financieren terwijl dit wel een eis is. Toch wil de gemeente De Meestof voorlopig toch alvast aanwijzen als instelling die mogelijk mee kan lopen in het proces voor een bijdrage uit het Noodpakket Culturele en Creatieve sector. Het Rijk wil namelijk 30 miljoen investeren in cruciale regionale musea, podia en filmtheaters. "Een gemeentelijke co-financiering (50/50) wordt als mogelijke voorwaarde genoemd wat een probleem is voor gemeenten", zo laat de gemeente Tholen weten die dit ook beaamt.

Aanvraag

"De regio doet een aanvraag bij het Rijk, dus moet de gemeente zo snel mogelijk in beeld hebben wie wij van vitaal belang vinden én wie het water echt aan de lippen staat. Daarbij moeten instellingen eerst een beroep hebben gedaan op de generieke maatregelen. Instellingen moeten daarnaast eerst de eigen reserves aanspreken en alleen instellingen met een eigen inkomstenpercentage van minimaal 15% van hun totale omzet in 2018 komen in aanmerking", zo zegt de gemeente. "Instelling kunnen zich natuurlijk melden, maar als gemeente hebben wij hierin een taak omdat de regio de aanvraag doet." 

Meer uit Tholen

Meerdere straten Sint-Maartensdijk zonder water door lekkage

SINT-MAARTENSDIJK - Vijf straten in Sint-Maartensdijk zitten momenteel zonder water. Dat komt doordat er tijdens werkzaamheden een brandkraan werd geraakt. 

14 uur geleden
UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

16 uur geleden
Politie houdt vier verdachten aan voor woninginbraken en Toyota-diefstallen

BREDA - Bij een grootschalig onderzoek naar autodiefstallen en inbraken in de regio heeft de politie de afgelopen weken vier verdachten aangehouden. Het gaat om 35 inbraken en diefstallen in bijna heel West-Brabant en Zeeland.

17 uur geleden
112 automobilisten op de bon geslingerd tijdens MONO-controle rondom Zeeland

ZEELAND - Bij een grootschalige politiecontrole op de snelwegen in én rondom Zeeland, zijn 112 automobilisten op de bon geslingerd. De meeste van hen kregen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 

1 dag geleden
Popkoor Voix houdt jubileumconcert ter ere van 12,5 jarig bestaan

OUD-VOSSEMEER - Op zaterdag 1 april (geen grapje) houdt popkoor Voix uit Oud-Vossemeer hun jubileumconcert. Het popkoor, dat 12,5 jaar geleden is opgericht, brengt met regelmaat een breed repertoire aan de man: van ABBA tot U2 en van de top 2000 tot Proud Mary.

1 dag geleden
Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

2 dagen geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

2 dagen geleden