Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

KAPELLE - De sloop van het voormalige, asbesthoudende sportcentrum Groene Woud aan de Vroonlandseweg in Kapelle is begonnen. ‘De afgelopen periode vond er op het met bouwhekken afgezette sloopterrein en in het pand, buiten werktijden, vandalisme door jeugd plaats’, aldus de gemeente Kapelle. Daarom brengt de gemeente afzetlint met een asbestwaarschuwing aan.

‘Wij benadrukken dat het asbest zich uitsluitend in een stabiele situatie in het gebouw bevindt en er nu geen risico op verspreiding is’, laat de gemeente weten. ‘Dat risico is er wel als dit moedwillig zonder kennis van zaken beschadigd wordt.’

De voormalige sporthal en het zwembad dateren uit de jaren ’70 en ’80, aldus Kapelle. ‘In de bouwperiode van het sportcentrum was asbesthoudend materiaal een gebruikelijk bouwproduct. Dit materiaal is dan ook toegepast bij de bouw van het sportcentrum. De sloop bevindt zich nu in de fase dat de sporthal verwijderd is en dat in de rest van het gebouw de inrichting en afwerking verwijderd is. De asbesthoudende bouwmaterialen zijn nu in het zicht gekomen. De verwijdering hiervan door een gespecialiseerd bedrijf is in voorbereiding.’

Ouders

Het is voor onbevoegden verboden het sloopterrein te betreden. De politie en boa (buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente) treden direct op tegen overtreders. ‘Wij roepen iedereen op zich te houden aan het verbod. Aan de ouders van kinderen vragen we erop toe te zien dat hun kinderen niet op het sloopterrein komen. Als u onraad ziet bij het sloopterrein kunt u de politie bellen.’

Meer uit Reimerswaal

Ook ‘Hosternokke’ uit Wemeldinge dweilt erop los in Hansweert

HANSWEERT/WEMELDINGE - Een van de vaste namen op het dweilbandfestival in Hansweert, dat zondag plaatsvond, is ‘Hosternokke’ uit Wemeldinge. Al sinds de tiende editie van het festival in 2010 (zie foto) speelt de band met veel plezier op het Hansweertse festival. Met een divers repertoire van ‘Oh, Oh, Den Haag’ tot ‘Suzanne’ en ‘Radar Love’ verassen ze het publiek en maken ze er bovenal graag een goed feestje van. 

6 uur geleden
Brommerrijdster gewond na botsing met auto in Kapelle

KAPELLE - In de Biezelingsestraat in Kapelle zijn maandagavond een brommer en auto op elkaar gebotst. De bestuurster van de brommer raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

16 uur geleden
Hansweert viert 20 jaar dweilbandfestival

HANSWEERT - Voor het eerst sinds drie jaar is er zondag weer gedweild op het plein voor het dorpshuis in Hansweert. Het jaarlijkse dweilbandfestival, dat door corona langer op zich heeft laten wachten, vond plaats en zowel de organisatie als deelnemers waren meer dan enthousiast. 

1 dag geleden
Philipp Keller stapt uit bestuur waterschap

Philipp Keller treedt per 1 oktober terug als bestuurslid van waterschap Scheldestromen. Als reden geeft hij ‘verschil in inzichten op inhoudelijk en strategisch gebied binnen het dagelijks bestuur’ aan.

1 dag geleden
Fietser negeert afzetting in Waarde en belandt in net gegraven gat

WAARDE - Aan de Westveerpolder in Waarde heeft maandagochtend een ongeval plaatsgevonden met een fietser. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Gemeente bereidt vluchtelingenopvang aan Hogeweg in Yerseke voor

YERSEKE - De voorbereidende werkzaamheden voor de tijdelijke huisvestingslocatie voor ontheemden uit Oekraïne aan de Hogeweg in Yerseke zijn zaterdag begonnen.

1 dag geleden
Fietser gewond bij aanrijding Yerseke

YERSEKE - Aan de Zanddijk heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist. 

2 dagen geleden