Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

KAPELLE - De sloop van het voormalige, asbesthoudende sportcentrum Groene Woud aan de Vroonlandseweg in Kapelle is begonnen. ‘De afgelopen periode vond er op het met bouwhekken afgezette sloopterrein en in het pand, buiten werktijden, vandalisme door jeugd plaats’, aldus de gemeente Kapelle. Daarom brengt de gemeente afzetlint met een asbestwaarschuwing aan.

‘Wij benadrukken dat het asbest zich uitsluitend in een stabiele situatie in het gebouw bevindt en er nu geen risico op verspreiding is’, laat de gemeente weten. ‘Dat risico is er wel als dit moedwillig zonder kennis van zaken beschadigd wordt.’

De voormalige sporthal en het zwembad dateren uit de jaren ’70 en ’80, aldus Kapelle. ‘In de bouwperiode van het sportcentrum was asbesthoudend materiaal een gebruikelijk bouwproduct. Dit materiaal is dan ook toegepast bij de bouw van het sportcentrum. De sloop bevindt zich nu in de fase dat de sporthal verwijderd is en dat in de rest van het gebouw de inrichting en afwerking verwijderd is. De asbesthoudende bouwmaterialen zijn nu in het zicht gekomen. De verwijdering hiervan door een gespecialiseerd bedrijf is in voorbereiding.’

Ouders

Het is voor onbevoegden verboden het sloopterrein te betreden. De politie en boa (buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente) treden direct op tegen overtreders. ‘Wij roepen iedereen op zich te houden aan het verbod. Aan de ouders van kinderen vragen we erop toe te zien dat hun kinderen niet op het sloopterrein komen. Als u onraad ziet bij het sloopterrein kunt u de politie bellen.’

Meer uit Reimerswaal

Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

3 uur geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

21 uur geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

1 dag geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

1 dag geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

1 dag geleden
Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

3 dagen geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

3 dagen geleden