Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente verwijdert grafbedekkingen op Noorderbegraafplaats

Gemeente verwijdert grafbedekkingen op Noorderbegraafplaats

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen laat in dit tweede kwartaal van 2020 de gedenktekens en beplanting verwijderen van de graven met de nummers 1 tot en met 118 op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen. De stoffelijke resten laat ze in een later stadium uitgraven.

De graven 1 tot en met 118 zijn uitgegeven tussen april 1983 en mei 1987. De uitgiftetermijn voor deze graven is vijftien jaar en daarmee verstreken, laat de gemeente Vlissingen weten. De rechten op algemene graven kunnen niet verlengd worden.

Gedenktekens

De gemeente slaat gedenktekens op tot dertien weken na het moment van weghalen. 'De nabestaanden die bij de gemeente bekend zijn, benaderen we persoonlijk', aldus Vlissingen. 'Andere nabestaanden roepen we op zich te melden wanneer ze het gedenkteken terugwensen.' Gedenktekens die niet worden teruggevraagd, vernietigt de gemeente.

Nabestaanden

'Op dit moment is er nog geen sprake van het ruimen van stoffelijke resten in vak 11. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend. Wanneer we daartoe besluiten, informeert de gemeente betrokkenen minimaal zes maanden vooraf.' 

Jaarlijks

In april 2015 besloot het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen tot het cyclisch ruimen van graven op de gemeentelijke begraafplaatsen, waaronder de Noorderbegraafplaats. Dat betekent dat er jaarlijks een aantal graven geruimd worden. Voorafgaand aan de ruiming van stoffelijke resten, laat de gemeente gedenktekens en beplanting (grafbedekking) weghalen.

In het eerste kwartaal van dit jaar is de grafbedekking van de algemene graven in vak 11 met de nummers 119 tot en met 215 verwijderd.

Vragen

Voor vragen kunnen nabestaanden contact opnemen met mevrouw Westerbeke, via telefoonnummer 0118-487000 of e-mailadres [email protected].

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

1 dag geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

2 dagen geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

2 dagen geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

3 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

4 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

4 dagen geleden