Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente: ‘Veiligheid en gezondheid bij Onder de Molen niet in het geding’

Gemeente: ‘Veiligheid en gezondheid bij Onder de Molen niet in het geding’

OUD VOSSEMEER - De gemeente kan niet ingrijpen in de situatie bij Onder de Molen. Wel gaat Tholen in gesprek met de eigenaar van de panden die in juni 2016 getroffen werden door een brand. Jack Vaders van de VVD vreesde voor een onveilige situatie, maar daar is volgens de gemeente is daar geen sprake van.

Jack Vaders van de VVD liet recent weten dat hij vond dat de gemeente in actie moet komen tegen de situatie op Onder de Molen in Oud Vossemeer. Volgens de partij is het aanzicht geen visitekaartje voor het dorp.  “In juni 2016 zijn er 3 rijtjeshuizen betrokken bij een woningbrand aan Onder de Molen in Oud Vossemeer”, zo legde Vaders in de brief uit. “Nummer 32 is hierna gesloopt in verband met gevaar voor instorting en de veiligheid van de omgeving waarbij ook asbest is verwijderd. Na die periode is er niets of nauwelijks iets gebeurd met dit perceel, zodanig dat de directe omgeving al geruime tijd overlast ondervindt van onder meer vocht en ongedierte en is er wederom kans op instortingsgevaar van de omliggende woningen. Naast dat volgens ons de veiligheid, gezondheid en het woongenot in het geding is verpauperd ook het aangezicht van de entree van Oud Vossemeer. Zo ver wij weten zijn de eigenaren niet meer inbeeld en momenteel niet meer te traceren.” 

Bouwaanvragen

De gemeente Tholen laat in een reactie weten dat het college bekend is met de situatie. “Recent zijn er door de toezichthouders controles uitgevoerd op het betreffende adres en in de aangrenzende woningen. Voor zover visueel beoordeeld kan worden is er tijdens deze controles geconstateerd dat de veiligheid en gezondheid van de woonomgeving op dit moment niet in het geding is”, zo zegt B&W. “De mogelijkheid om op korte termijn zelf actie te ondernemen is in deze situatie dan ook beperkt. Dit kan alleen als de situatie leidt tot hinder, gezondheidsrisico’s en veiligheidsrisico’s. Er moet sprake zijn van ernstige situaties door bijvoorbeeld overlast/hinder zoals drassigheid, stank, verontreinigingen/of ongedierte. Dat is op dit moment niet het geval. Het terrein is in het verleden uit voorzorg door de sloper ook al omheind met hekken en er is een vochtkerend zeil tegen de gevels van de aangrenzende woningen geplaatst. De toezichthouders zullen aandacht blijven houden voor deze situatie en er zal op korte termijn contact worden gelegd met de eigenaar van het perceel, met als doel een oplossing voor het probleem te vinden. Het college kiest in eerste aanleg voor een minnelijke aanpak. Dit binnen een redelijke termijn van een half jaar. Als dat niet lukt zal er bekeken worden of een andere lijn kan worden gevolgd”, zegt het gemeentebestuur dat aangeeft dat er nog geen bouwaanvragen voor het perceel zijn ingediend. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

2 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

6 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden