Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere start aanvraag verlenging keurmerk Badstatus Domburg

Gemeente Veere start aanvraag verlenging keurmerk Badstatus Domburg

DOMBURG - Op 16 februari is op uitnodiging van de gemeente Veere, in samenwerking met de O.B.D. en Stadsraad Domburg, ondernemers en ondernemende inwoners samengekomen om te praten over het keurmerk badstatus Domburg. 

Wethouder Steketee:‘Het is een goede avond geweest en we kunnen de komende tijd vooruit. In één zin: dat doe we samen met inachtneming van wat er al ligt’. Er is gesproken over de belevingswaarde van het keurmerk, hoe daar invulling aan te geven is en wat de gezamenlijke ambitie is. Samen is besloten om door te gaan met het keurmerk! Het toevoegen van beleving rond gezondheid en vitaliteit, voor inwoner en bezoeker staat hierbij centraal. Om daar te komen wordt de komende maanden, met ondernemers en ondernemende inwoners, gewerkt aan een uitvoeringsprogramma keurmerk badstatus voor de gemeente Veere.

Zeeklimaat, de wind en de zeelucht: wat is het keurmerk badstatus?
In 2014 ontving de gemeente Veere met Domburg als badplaats de erkenning heilzame zeebadplaats. Deze erkenning wordt vaak aangeduid als “badstatus”, een aanduiding die een status zou kunnen inhouden, maar in feite betreft het een beweging naar de toekomst waar veel partijen betrokken bij zijn. Aan het verkrijgen van die erkenning ging een uitgebreid proces vooraf. Ook nu staat de gemeente Veere weer voor de uitdaging om de erkenning keurmerk badstatus te verkrijgen. Factoren die een belangrijke rol spelen zijn het zeeklimaat, de wind, de zeelucht. Maar uiteindelijk draait het om de kracht van de zee, de kwaliteit van het zeewater en de effecten daarvan op het menselijk welzijn. In gezondheidskringen wordt dit aangeduid met Thalasso.

Heilzame badplaats
Bij de doorontwikkeling als heilzame zeebadplaats en het dus het wederom ontvangen van het badstatus keurmerk spelen meerdere onderdelen een rol die op natuurlijke wijze samenkomen. Onder andere bewegen en sporten, een gezonde leefstijl en gezonde voeding zijn belangrijke aandachtspunten. Voeding is hierbij voorkeur aangepast aan de seizoenen met ingrediënten van dichtbij. Het “Seafood” van Zeeuwse bodem sluit hier naadloos aan bij deze vitaliteitsgedachte. Marlies Sobczak, deskundige Gemeente Veere: “het mooie is dat iedereen de welzijnseffecten kan ervaren. Je hoeft alleen meer langs het strand of in de natuurlijke omgeving te wandelen. Bij voorkeur langs de vloedlijn, want daar is de invloed van de aërosol met een verhoogd zoutgehalte het meest merkbaar. Het zilte zeewater met het getijde, de luchtstromen en het zonlicht, ook in de winter, dragen actief bij aan ons welzijn. Bij iedere stap aan de kust kun je de gezonde elementen ondergaan. Diep ademhalen en je krijgt een boost”.

Meer uit Middelburg

Boskalis Beach Cleanup Tour Vrouwenpolder en Neeltje Jans

DOMBURG - Van 1 tot en met 15 augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes weer de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, op. Op 3 augustus is er een etappe op het strand bij Vrouwenpolder en 4 augustus bij Neeltje Jans. 

10 uur geleden
Auto en scooter komen met elkaar in botsing op de Torenweg

MIDDELBURG- Op de Torenweg heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Op de voorrangskruising met de Spinhuisweg kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter kwam ten val en werd door de ambulancedienst ter plaatse medisch onderzocht. Hij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. 

13 uur geleden
Man (21) met kapmes in broeksband loopt slingerend onder invloed op rijbaan

MIDDELBURG- Aan Het Groene Woud is zondagmorgen een 21-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man liep slingerend over de rijbaan en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Tevens had de man een kapmes in zijn broeksband. De man is overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. 

18 uur geleden
Auto raakt van de weg en komt achterwaarts in sloot tot stilstand

ARNEMUIDEN- In een flauwe bocht van de A58 in de rijrichting van Vlissingen is zondagmorgen bij Arnemuiden een auto van de weg geraakt. De auto kwam achterwaarts in een sloot terecht. De medewerkers van de ambulancedienst hebben de betrokken personen medisch onderzocht. De oorzaak van het ongeval is onbekend.

19 uur geleden
Taxi raakt van de weg en komt via droge sloot op akker tot stilstand

ZOUTELANDE- In een bocht van de Zoutelandseweg (N288) is zaterdagavond een taxi van de weg geraakt. Hierna kwam de taxi via een droge sloot tot stilstand op een akker. De politie heeft diverse personen gehoord. Er raakte gelukkig niemand gewond.

19 uur geleden
Middsummer Games in Dauwendaele: activiteiten voor alle leeftijden

Middelburg - Vizita organiseert deze zomervakantie tussen 26 juli en 9 augustus in samenwerking met de partners in de wijk Dauwendaele activiteiten voor alle leeftijden. De activiteiten variëren van een potje biljart en een voetbaltoernooi tot een springkussendorp en een heus Moordspel. Er is voor iedereen iets leuks!

21 uur geleden
'Ga eens samen een kop koffiedrinken'

SEROOSKERKE - Sinds 2015 woont Lama in Serooskerke, maar oorspronkelijk komt ze uit Syrië. Ze heeft in de tijd dat ze in Nederland is al veel mensen leren kennen. 

2 dagen geleden