Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

DOMBURG - Op woensdag 17 augustus en op donderdag 8 september organiseert de gemeente Veere samen met de stichting OVOE inloop informatiebijeenkomsten in de Korenmaat in Veere. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen Veerse inwoners en belanghebbenden terecht met vragen over de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in de tijdelijke wooneenheden (voormalige slaapstrandhuisjes) op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg te Veere. 

Het Veerse college heeft in juli besloten om een tijdelijke vergunning te verlenen voor het plaatsen van zes slaapstrandhuisjes voor maximaal vijf jaar op het voormalige voetbalveld aan de Veerseweg. Deze slaapstrandhuisjes worden gebruikt om vluchtelingen gezinnen op te vangen. In totaal komen er voor circa 25 Oekraïense vluchtelingen 6 tijdelijke wooneenheden op het terrein. Daarnaast komen er voorzieningen voor het stallen van fietsen en het doen van de was.

Achtergrond
Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is er een stroom vluchtelingen richting Nederland getrokken. Een groep vluchtelingen van circa 25 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn door particulieren opgevangen in het stadje Veere. Vrijwilligers van de stichting OVOE hebben een grote rol gespeeld bij het opvangen en huisvesten van deze vluchtelingen. Ook hebben zij ervoor gezorgd dat ieder vluchtelingen gezin een persoonlijke buddy kreeg toegewezen die hen hielp bij scholing, werk, medische zorg, de Nederlandse taal en ook huisvestingszaken. De vluchtelingen voelen zich inmiddels erg thuis in Veere.

Vanaf oktober dit jaar eindigt de particuliere opvang voor de circa 25 vluchtelingen in Veere. De stichting OVOE heeft gekeken naar de verschillende mogelijkheden om de vluchtelingen in het stadje Veere goed te huisvesten. De stichting is met het voorstel van de tijdelijke wooneenheden aan de Veerseweg naar de gemeente gekomen. De ontwikkeling van deze tijdelijke locatie hebben de stichting OVOE en de gemeente Veere onlangs gezamenlijk verder opgepakt.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om bij één van deze inloop informatiebijeenkomsten aanwezig te zijn, kunt u contact opnemen met de gemeente Veere via [email protected] Meer informatie en veelgestelde vragen op https://www.veere.nl/inloop-informatiebijeenkomsten-over-huisvesting-vluchtelingen-in-veere.

Meer uit Middelburg

Wijkwandeling binnenstad Middelburg

MIDDELBURG - Wat kan er beter en wat is een succes in de binnenstad van de gemeente Middelburg? Daarover wordt vandaag gepraat, tijdens een wandeling door het centrum. Gemeente Middelburg nodigt u uit mee te lopen en te praten over de leefbaarheid in de binnenstad.

15 uur geleden
Informatiebijeenkomst Net op Zee Nederwiek 1

VEERE - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT TSO B.V. (TenneT) willen een ondergrondse hoogspanningsverbinding realiseren van het windenergiegebied Nederwiek in de Noordzee naar het Sloegebied in Borsele. Deze ondergrondse hoogspanningsverbinding is nodig om de duurzame energie, die in de toekomst op zee wordt opgewekt vanuit dit windenergiegebied, naar land te kunnen transporteren.

15 uur geleden
Kunstbende: seizoen 2022-2023 is geopend

MIDDELBURG - Jonge makers kunnen zich weer aanmelden voor het nieuwe seizoen van Kunstbende, dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. De community biedt gratis workshops, tutorials, memberdagen, een wedstrijdtraject en coaching. Daarnaast kunnen jongeren op kunstbende.nl een profiel aanmaken, connecten met andere jongeren en feedback geven op elkaars projecten.

15 uur geleden
Jeu de Boules is springlevend

MIDDELBURG In augustus werd bij Club Jeu de Boules Middelburg het jaarlijkse Toorenvliedttoernooi gehouden. Ook de Nationale Beloftenselectie was aanwezig met twee damesteams en een herenteam. Onder hen ook clublid Myrthe Adriaanse, die zich samen met haar teamgenoten voorbereidde op het komend Europees Kampioenschap, dat in oktober wordt gehouden op Mallorca.

15 uur geleden
MediaMarkt Middelburg heropend na grootscheepse verbouwing

MIDDELBURG - MediaMarkt in Middelburg is na een verbouwing van vier maanden beter afgestemd op de moderne Zeeuwse elektronicaliefhebber. Afgelopen zaterdag, 24 september, opende de vernieuwde winkel ,die qua beleving en assortiment past bij de eisen van de moderne consument.

1 dag geleden
Nieuwe reeks filmcolleges: representatie en vooruitgang in cinema

MIDDELBURG - Onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer organiseert Cinema Middelburg een nieuwe reeks filmcolleges met als titel: representatie en vooruitgang in cinema. De colleges vinden plaats in de cinema, op drie vrijdagmiddagen, van 15.00 – 17.15 uur. Op vrijdag 30 september 2022; vrijdag 7 oktober 2022; vrijdag 14 oktober. 

1 dag geleden
Ongecensureerd

MIDDELBURG - De ontwikkelingscoach Eggebeen (1982) werkte veel met kinderen. Ze deed en doet nog steeds ervaring op in het basisonderwijs. De puurheid van kinderen heeft haar altijd erg aangesproken. Momenteel coacht ze kinderen en hun ouders met als uitgangspunt: je mag zijn wie je bent; het gaat niet om citotoetsen, maar om jouw unieke zelf.

1 dag geleden