Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

DOMBURG - Op woensdag 17 augustus en op donderdag 8 september organiseert de gemeente Veere samen met de stichting OVOE inloop informatiebijeenkomsten in de Korenmaat in Veere. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen Veerse inwoners en belanghebbenden terecht met vragen over de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in de tijdelijke wooneenheden (voormalige slaapstrandhuisjes) op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg te Veere. 

Het Veerse college heeft in juli besloten om een tijdelijke vergunning te verlenen voor het plaatsen van zes slaapstrandhuisjes voor maximaal vijf jaar op het voormalige voetbalveld aan de Veerseweg. Deze slaapstrandhuisjes worden gebruikt om vluchtelingen gezinnen op te vangen. In totaal komen er voor circa 25 Oekraïense vluchtelingen 6 tijdelijke wooneenheden op het terrein. Daarnaast komen er voorzieningen voor het stallen van fietsen en het doen van de was.

Achtergrond
Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is er een stroom vluchtelingen richting Nederland getrokken. Een groep vluchtelingen van circa 25 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn door particulieren opgevangen in het stadje Veere. Vrijwilligers van de stichting OVOE hebben een grote rol gespeeld bij het opvangen en huisvesten van deze vluchtelingen. Ook hebben zij ervoor gezorgd dat ieder vluchtelingen gezin een persoonlijke buddy kreeg toegewezen die hen hielp bij scholing, werk, medische zorg, de Nederlandse taal en ook huisvestingszaken. De vluchtelingen voelen zich inmiddels erg thuis in Veere.

Vanaf oktober dit jaar eindigt de particuliere opvang voor de circa 25 vluchtelingen in Veere. De stichting OVOE heeft gekeken naar de verschillende mogelijkheden om de vluchtelingen in het stadje Veere goed te huisvesten. De stichting is met het voorstel van de tijdelijke wooneenheden aan de Veerseweg naar de gemeente gekomen. De ontwikkeling van deze tijdelijke locatie hebben de stichting OVOE en de gemeente Veere onlangs gezamenlijk verder opgepakt.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om bij één van deze inloop informatiebijeenkomsten aanwezig te zijn, kunt u contact opnemen met de gemeente Veere via [email protected]. Meer informatie en veelgestelde vragen op https://www.veere.nl/inloop-informatiebijeenkomsten-over-huisvesting-vluchtelingen-in-veere.

Meer uit Middelburg

Voorzitter Keti Koti Zeeland Angelique Duijndam: 'Ik heb het verleden nodig om het heden te begrijpen'

MIDDELBURG -  Maandag 1 juli vond de Keti Koti herdenking plaats in Middelburg. Tijdens Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Hoe kijkt Angelique Duijndam, voorzitter Keti Koti Zeeland, terug op de viering? 

12 uur geleden
Zondag 28 juli Parkconcert van Duo Deseo in het Stadspark Molenwater

MIDDELBURG - Zondag 28 juli weer een concert in het Molenwaterpark. Als Duo Deseo verleiden gitarist Maarten Vandenbemden en celliste Ann Van Hecke je met zomerse en zuidelijke klanken. Met Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Catalaanse muziek van onder meer Astor Piazzolla, Federico Garcia Lorca, Isaac Albéniz, en Manukl De Falla. 

16 uur geleden
Woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg gesloten wegens drugs

MIDDELBURG - Op last van de (loco)burgemeester van de gemeente Middelburg is donderdag een woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg voor drie maanden afgesloten wegens drugsgerelateerde criminaliteit. 

18 uur geleden
Gemeente Veere adviseert: 'Zet je fiets dubbel op slot'

DOMBURG - De gemeente Veere neemt deel aan landelijke campagne 'Staat-E-lekker'. Die drukt fietsers op het hart hun fiets goed op slot te zetten. Het liefst met een tweede slot.

19 uur geleden
Kloostergangen in abdij Middelburg dicht na vallen steen

MIDDELBURG - De kloostergangen in het Middelburgse abdijcomplex zijn gesloten, omdat er een stuk natuursteen vanuit de gewelven naar beneden is gevallen. Dat meldt de provincie Zeeland.

1 dag geleden
Van Trekkertrek naar polowedstijd in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aan de Herenweg, waar een paar dagen eerder nog trekkers reden en werd gefeest in de feesttent, galopperen over een paar dagen paarden rond. En dan niet vanwege een typisch Zeeuws rondje ringrijden, maar om polowedstrijden te rijden. Vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli wordt op het terrein de Polo Cup Domburg georganiseerd. Jeroen van de Lindeloof vertelt  hoe dit bijzondere evenement in Aagtekerke is beland. 

1 dag geleden
Gezellige marktdag in Westkapelle

WESTKAPELLE - Woensdag  31 juli zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten te doen in en rondom het Polderhuis. In de Zuidstraat ter hoogte van het Polderhuis is er Brocante, Vintage en Ouwe Sannie te koop. In de Polderhuistuin is er een Creatief van eigen bodem markt en worden heerlijke smouters en wafels gebakken.

1 dag geleden