Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

DOMBURG - Op woensdag 17 augustus en op donderdag 8 september organiseert de gemeente Veere samen met de stichting OVOE inloop informatiebijeenkomsten in de Korenmaat in Veere. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen Veerse inwoners en belanghebbenden terecht met vragen over de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in de tijdelijke wooneenheden (voormalige slaapstrandhuisjes) op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg te Veere. 

Het Veerse college heeft in juli besloten om een tijdelijke vergunning te verlenen voor het plaatsen van zes slaapstrandhuisjes voor maximaal vijf jaar op het voormalige voetbalveld aan de Veerseweg. Deze slaapstrandhuisjes worden gebruikt om vluchtelingen gezinnen op te vangen. In totaal komen er voor circa 25 Oekraïense vluchtelingen 6 tijdelijke wooneenheden op het terrein. Daarnaast komen er voorzieningen voor het stallen van fietsen en het doen van de was.

Achtergrond
Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is er een stroom vluchtelingen richting Nederland getrokken. Een groep vluchtelingen van circa 25 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn door particulieren opgevangen in het stadje Veere. Vrijwilligers van de stichting OVOE hebben een grote rol gespeeld bij het opvangen en huisvesten van deze vluchtelingen. Ook hebben zij ervoor gezorgd dat ieder vluchtelingen gezin een persoonlijke buddy kreeg toegewezen die hen hielp bij scholing, werk, medische zorg, de Nederlandse taal en ook huisvestingszaken. De vluchtelingen voelen zich inmiddels erg thuis in Veere.

Vanaf oktober dit jaar eindigt de particuliere opvang voor de circa 25 vluchtelingen in Veere. De stichting OVOE heeft gekeken naar de verschillende mogelijkheden om de vluchtelingen in het stadje Veere goed te huisvesten. De stichting is met het voorstel van de tijdelijke wooneenheden aan de Veerseweg naar de gemeente gekomen. De ontwikkeling van deze tijdelijke locatie hebben de stichting OVOE en de gemeente Veere onlangs gezamenlijk verder opgepakt.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om bij één van deze inloop informatiebijeenkomsten aanwezig te zijn, kunt u contact opnemen met de gemeente Veere via [email protected]. Meer informatie en veelgestelde vragen op https://www.veere.nl/inloop-informatiebijeenkomsten-over-huisvesting-vluchtelingen-in-veere.

Meer uit Middelburg

Gemeente Middelburg vernieuwt het evenementenbeleid

MIDDELBURG - Evenementen horen bij een bruisende en aantrekkelijke gemeente. Een plek waar het fijn wonen is en waar je leuke dingen kunt doen. Een gemeente met veel jaarlijks terugkerende evenementen maar waar ook ruimte moet zijn voor vernieuwende ideeën. Het bestaande evenementenbeleid van de gemeente Middelburg stamt uit 2002 en is toe aan vernieuwing.

1 uur geleden
Opkomst Europees Parlementverkiezing gemeente Middelburg en Veere

MIDDELBURG/DOMBURG  - Op 6 juni mocht de inwoners van de gemeente Middelburg en Veere naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement. 

14 uur geleden
Prijsuitreiking en meer in Dauwendaele tijdens de Nationale Buitenspeeldag

MIDDELBURG - Vanmiddag ontvingen de drie jongerencentra in Middelburg het vignet 'Gezonde locatie' uit handen van wethouder Willemien Treurniet. 'Water, fruit en een goed gesprek zijn gratis bij deze jeugdcentra. Zo moet een jongerencentrum zijn; een gezonde en veilige plek', zei Treurniet in haar toespraak. 

17 uur geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

MIDDELBURG/DOMBURG - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn of niet. Ben je geslaagd, of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in via www.internetbode.nl/geslaagd en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

18 uur geleden
Vrouw onderzocht bij ongeval Torenweg Middelburg

MIDDELBURG - Medewerkers van de ambulancedienst hebben vanmorgen een vrouw onderzocht die een ongeluk had gehad op de Torenweg in Middelburg.

20 uur geleden
Files door ongeval N57 Middelburg, vier auto's beschadigd

MIDDELBURG -  Door een ongeval op de N57 zijn er vanmorgen files ontstaan tussen Middelburg en Grijpskerke. Bij het ongeval waren vier auto's betrokken.

20 uur geleden
Thomas Azier sluit festival PopMonument in Veere af

VEERE - Op zaterdag 15 juni keert muziekfestival PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, na twee uitverkochte edities (2021 en 2022), terug naar Veere. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere muziek, kunst en verhalen uit dit pittoreske stadje.

1 dag geleden