Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

DOMBURG - Op woensdag 17 augustus en op donderdag 8 september organiseert de gemeente Veere samen met de stichting OVOE inloop informatiebijeenkomsten in de Korenmaat in Veere. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen Veerse inwoners en belanghebbenden terecht met vragen over de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in de tijdelijke wooneenheden (voormalige slaapstrandhuisjes) op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg te Veere. 

Het Veerse college heeft in juli besloten om een tijdelijke vergunning te verlenen voor het plaatsen van zes slaapstrandhuisjes voor maximaal vijf jaar op het voormalige voetbalveld aan de Veerseweg. Deze slaapstrandhuisjes worden gebruikt om vluchtelingen gezinnen op te vangen. In totaal komen er voor circa 25 Oekraïense vluchtelingen 6 tijdelijke wooneenheden op het terrein. Daarnaast komen er voorzieningen voor het stallen van fietsen en het doen van de was.

Achtergrond
Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is er een stroom vluchtelingen richting Nederland getrokken. Een groep vluchtelingen van circa 25 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn door particulieren opgevangen in het stadje Veere. Vrijwilligers van de stichting OVOE hebben een grote rol gespeeld bij het opvangen en huisvesten van deze vluchtelingen. Ook hebben zij ervoor gezorgd dat ieder vluchtelingen gezin een persoonlijke buddy kreeg toegewezen die hen hielp bij scholing, werk, medische zorg, de Nederlandse taal en ook huisvestingszaken. De vluchtelingen voelen zich inmiddels erg thuis in Veere.

Vanaf oktober dit jaar eindigt de particuliere opvang voor de circa 25 vluchtelingen in Veere. De stichting OVOE heeft gekeken naar de verschillende mogelijkheden om de vluchtelingen in het stadje Veere goed te huisvesten. De stichting is met het voorstel van de tijdelijke wooneenheden aan de Veerseweg naar de gemeente gekomen. De ontwikkeling van deze tijdelijke locatie hebben de stichting OVOE en de gemeente Veere onlangs gezamenlijk verder opgepakt.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om bij één van deze inloop informatiebijeenkomsten aanwezig te zijn, kunt u contact opnemen met de gemeente Veere via [email protected]. Meer informatie en veelgestelde vragen op https://www.veere.nl/inloop-informatiebijeenkomsten-over-huisvesting-vluchtelingen-in-veere.

Meer uit Middelburg

Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

10 uur geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

11 uur geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

14 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

15 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

15 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

16 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

16 uur geleden