Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland

Gemeente Veere meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland

DOMBURG - De gemeente Veere in Zeeland is de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) samen met de HogeNood-app. Vorig jaar ging de plek nog naar Druten in Gelderland.

Veere ontvangt als eerste gemeente een rapportcijfer hoger dan een 8, meldt de stichting. “Veere heeft het heel goed gedaan: afgelopen jaar hadden ze al bijna een 7”, aldus een woordvoerder. “Maar ze hebben er een flinke schep bovenop gedaan en zijn doorgestegen naar een 8,2. Op de landelijke ranglijst zijn ze 26 plaatsen gestegen, wat in de top van de lijst echt een prestatie is.”

Meer uit Middelburg

Allyourz wint Zeeuwse PioniersPrijs 2023, publieksprijs voor Morningstar Sleeps

MIDDELBURG - Allyourz.nl, het toeristische en boekingsplatform waar je de Zeeuwse accommodaties én activiteiten kunt zien en ook gelijk kunt boeken, heeft de Zeeuwse PioniersPrijs gewonnen. Zeeuwse ‘matrassendisruptor’ MorningStar Sleeps won deze editie de PublieksPrijs.

18 uur geleden
Geen treinverkeer in Zeeland door incident bij Kloetinge, persoon overleden

MIDDELBURG – Het treinverkeer van en naar Zeeland zal voor enkele uren niet rijden. Er was een incident aan de Oostmolenweg bij Kloetinge waarbij een persoon is overleden.

22 uur geleden
Het Blauwe Schuurtje in Veere gerestaureerd

VEERE - Wethouder Bert Tuk leverde op woensdag 1 februari 2023 het gerestaureerde Blauwe Schuurtje op de hoek van de Simon Oomstraat en Wijngaardstraat in Veere op. De restauratiewerkzaamheden hebben de afgelopen periode plaatsgevonden. 

2 dagen geleden
Frederiek Schouwenaar geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van gemeente Veere

DOMBURG- Op donderdagavond 2 februari 2023 is Frederiek Schouwenaar tijdens een bijzondere gemeenteraadsverkiezing geïnstalleerd als burgemeester van gemeente Veere.

2 dagen geleden
Arja Boogaard: een vrouw met een missie

MIDDELBURG - Een school waar leerlingen met messen rondlopen en waar vaak gevochten wordt. Helaas heeft het Toorop Talent College CSW in Middelburg bij velen een niet al te beste reputatie. Die slechte naam klopt niet en is eigenlijk ronduit oneerlijk tegenover de leerlingen, zegt docent Arja Boogaard. “Natuurlijk gebeuren hier, net als op andere scholen, dingen die we liever niet zouden zien. Maar het is zeker geen onveilige school.” In gesprek met een vrouw met een missie.  

2 dagen geleden
'Dit werk is echt niet alleen maar heel verdrietig, maar ook heel erg mooi'

MIDDELBURG - Brigitte de Boer is vrijwillig coördinator VPTZ thuis bij Manteling en doet daarnaast zelf ook inzetten als vrijwilliger VPTZ thuis. Bij Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) kunnen vrijwilligers thuis de zorg van de partner of familie overnemen of ondersteunen. Er worden geen verpleegkundige handelingen gedaan, maar het ‘er zijn’ ontlast de mantelzorger enorm.

2 dagen geleden
Teeken Akademie en Ridderschap Zeeland lanceren Prijs voor Jong Zeeuws Tekentalent

MIDDELBURG - De Ridderschap van Zeeland stelt zich onder meer ten doel het culturele leven in Zeeland teondersteunen. Samen met de Teeken Akademie, opgericht in Middelburg in 1778, is een project gestart ter bevordering van de tekenkunst in Zeeland: een Prijs voor Jong Zeeuws Tekentalent.

2 dagen geleden