Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere is op zoek naar een nieuwe burgemeester

Gemeente Veere is op zoek naar een nieuwe burgemeester

DOMBURG - Burgemeester Rob van der Zwaag kondigde in januari zijn vertrek aan. Daarom zoekt de gemeente Veere een nieuwe burgemeester. Hiervoor wordt een profielschets gemaakt; een beschrijving van wat voor burgemeester de gemeente Veere zoekt. Bij het opstellen van de profielschets wordt de inbreng van verschillende belangengroepen, waaronder de eigen inwoners, gevraagd.

Via de website mijnburgemeesterveere.nl worden inwoners gevraagd hun wensen door te geven. Iedere inwoner en ondernemer uit Veere kan meedoen via genoemde website. De enquête staat open tot en met 29 mei 2022. Het onderzoek is anoniem en wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. De resultaten deelt de gemeente vanaf 8 juni via de eigen website.

Telefonisch deelnemen aan de enquête
Naast dat het onderzoek digitaal kan worden ingevuld, is er een telefoonnummer beschikbaar voor niet-digitale inwoners: 0800 75 75 755. Via deze weg vullen zij samen met de onderzoekers de enquête in. De telefoonlijn is tot en met 29 mei 2022 bereikbaar tijdens kantoortijden.

De gemeenteraad stelt het profiel voor de nieuwe burgemeester op. Dat profiel wordt in een gemeenteraadsvergadering op 7 juli besproken en vastgesteld. De commissaris van de Koning is daarbij aanwezig en neemt de vastgestelde profielschets in ontvangst. Daarna wordt de vacature uitgezet. De vertrouwenscommissie, die de raad heeft samengesteld, voert de sollicitatiegesprekken en brengt advies uit aan de raad. De raad neemt hierover een besluit en doet een voordracht aan de commissaris van de Koning.

Benoeming bij Koninklijk Besluit
De commissaris van de Koning beëdigt de burgemeester in de gemeente. De verwachting is dat dit eind dit jaar of begin 2023 plaatsvindt. Rob van der Zwaag blijft aan totdat er een nieuwe burgemeester is.

Meer uit Middelburg

Meerdere gewonden bij ongeval op de Nieuwe Vlissingseweg

MIDDELBURG - Meerdere personen zijn gistermiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Nieuwe Vlissingseweg. Ook raakte er een auto beschadigd.

49 minuten geleden
Denkend aan Holland: André van Duin en Janny van der Heijden op bezoek in Zeeland

ARNEMUIDEN/MIDDELBURG - Zeeland zal in augustus te zien zijn in een aflevering van het televisieprogramma ‘Denkend aan Holland’, van Omroep Max. Dat werd al snel duidelijk toen het populaire duo André van Duin en Janny van der Heijden afgelopen woensdag op diverse plaatsen in achtereenvolgens Middelburg, Arnemuiden en Yerseke werd gesignaleerd door zowel amateur- als professionele fotografen.

14 uur geleden
De Fietsersbond nodigt je uit

MIDDELBURG - De Fietsersbond? Misschien wel eens van gehoord, maar wat doen ze nou precies? Tijd om even voor te stellen!

18 uur geleden
Mantelzorgcafé over ‘omgaan met iemand met NAH’

MIDDELBURG - Manteling organiseert maandelijkse  Mantelzorgcafés als ontmoetingsplek voor mantelzorgers. Het ‘omgaan met iemand met NAH’ staat tijdens de bijeenkomsten in juli centraal.

19 uur geleden
CitySeeds Middelburg wint prijsvraag ‘Leefbaarheid & Inwonersinitiatief’

MIDDELBURG - Vanochtend, tijdens de aftrap van het Fondsenplein Meet & Match in de ZB in Middelburg, heeft gedeputeerde Harry van der Maas de winnaars van de prijsvraag ‘Leefbaarheid & Inwonersinitiatief’ bekendgemaakt. CitySeeds Middelburg was de grote winnaar met een plantenbak-actie, waarbij bewoners van Driewegenhof plantenbakken krijgen van de organisatie, die ze samen met hun buren zelf mogen verzorgen. Die actie is een succes.

21 uur geleden
Vrouw door brandongeluk gewond geraakt

MIDDELBURG - De vrouw, die donderdagavond 30 juni in een woning aan de Segeersweg was aangetroffen, is door de brand in een berging aan de Diamant zwaargewond geraakt. De brand is door een ongeluk veroorzaakt.

22 uur geleden
Meisje (14) uit Middelburg opgepakt voor steekincident

OOST-SOUBURG - De politie heeft een minderjarig meisje opgepakt in verband met een steekpartij in Oost-Souburg. Drie andere minderjarigen uit Vlissingen zouden ook betrokken zijn. Op het Oranjeplein raakte een 17-jarige jongen zwaargewond bij het incident.

22 uur geleden