Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere is op zoek naar een nieuwe burgemeester

Gemeente Veere is op zoek naar een nieuwe burgemeester

DOMBURG - Burgemeester Rob van der Zwaag kondigde in januari zijn vertrek aan. Daarom zoekt de gemeente Veere een nieuwe burgemeester. Hiervoor wordt een profielschets gemaakt; een beschrijving van wat voor burgemeester de gemeente Veere zoekt. Bij het opstellen van de profielschets wordt de inbreng van verschillende belangengroepen, waaronder de eigen inwoners, gevraagd.

Via de website mijnburgemeesterveere.nl worden inwoners gevraagd hun wensen door te geven. Iedere inwoner en ondernemer uit Veere kan meedoen via genoemde website. De enquête staat open tot en met 29 mei 2022. Het onderzoek is anoniem en wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. De resultaten deelt de gemeente vanaf 8 juni via de eigen website.

Telefonisch deelnemen aan de enquête
Naast dat het onderzoek digitaal kan worden ingevuld, is er een telefoonnummer beschikbaar voor niet-digitale inwoners: 0800 75 75 755. Via deze weg vullen zij samen met de onderzoekers de enquête in. De telefoonlijn is tot en met 29 mei 2022 bereikbaar tijdens kantoortijden.

De gemeenteraad stelt het profiel voor de nieuwe burgemeester op. Dat profiel wordt in een gemeenteraadsvergadering op 7 juli besproken en vastgesteld. De commissaris van de Koning is daarbij aanwezig en neemt de vastgestelde profielschets in ontvangst. Daarna wordt de vacature uitgezet. De vertrouwenscommissie, die de raad heeft samengesteld, voert de sollicitatiegesprekken en brengt advies uit aan de raad. De raad neemt hierover een besluit en doet een voordracht aan de commissaris van de Koning.

Benoeming bij Koninklijk Besluit
De commissaris van de Koning beëdigt de burgemeester in de gemeente. De verwachting is dat dit eind dit jaar of begin 2023 plaatsvindt. Rob van der Zwaag blijft aan totdat er een nieuwe burgemeester is.

Meer uit Middelburg

Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

2 uur geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

4 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

2 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden