Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Veere blij met animo leefbaarheidsenquête

Gemeente Veere blij met animo leefbaarheidsenquête

DOMBURG - Ruim 2200 ingevulde enquêtes heeft de gemeente Veere teruggekregen in het grote leefbaarheidsonderzoek dat ze deze maanden uitvoert onder haar inwoners.

De vragenlijst kon tot maandag worden ingevuld. De gemeente Veere noemt het reactiepercentage van ruim veertig procent een 'erg goede opbrengst'. Ze verwacht een eerste rapportage over de resultaten van het onderzoek rond de zomer.

Vijf onderzoeken

De strekking van de enquête was of en in welke mate Veerenaren vinden dat het toerisme de leefbaarheid in de gemeente onder druk zet. Veere heeft de vragenlijst vorige maand uitgezet onder 5200 willekeurig gekozen inwoners.

De enquête is het eerste van in totaal vijf onderzoeken naar de balans tussen leefbaarheid en toerisme. Na de zomer maakt een extern bureau een analyse van alle gegevens voor de gemeenteraad. “Dan kunnen we gefundeerde keuzes maken”, legde wethouder Bert van Halderen in februari al uit.

Kamerverhuur
De komende maanden staan er nog vier onderzoeken naar de leefbaarheid op stapel. Zo beschikt het Kenniscentrum Kusttoerisme - dat samen met de HZ University of Applied Sciences ook de enquête uitvoerde - over gegevens over verblijfsrecreatie. Veere brengt per kern de hoeveelheid verblijfsaccommodaties, zoals hotels, pensions en campings in beeld. De gemeente wil vooral een duidelijker overzicht hebben van de private huursector, waaronder Airbnb en kamerverhuur vallen.
Het derde onderzoek spitst zich toe op de parkeerdruk en het vierde onderzoek gaat over de verkeersstromen in de kernen. Het totaalpakket aan informatie vult Veere aan met wat er over het toerisme in de verschillende dorpsvisies staat.
Van Halderen vindt het grote onderzoek belangrijk, omdat de gemeente op basis van de resultaten gefundeerde besluiten kan nemen.

Meer uit Middelburg

Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

7 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

10 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

2 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

5 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

5 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 week geleden