Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Tholen zoekt nog steeds naar een nieuwe Klimaatburgemeester

Gemeente Tholen zoekt nog steeds naar een nieuwe Klimaatburgemeester

THOLEN - De gemeente Tholen mist nog een Klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek (NKW), die plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november. In heel Nederland hebben al zo’n 150 Klimaatburgemeesters zich aangemeld voor deze derde editie van de NKW, georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een duurzamere toekomst. Ze zijn een voorbeeld in hun gemeente en motiveren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en energie te besparen. Bovendien inspireren ze tijdens de NKW medebewoners om duurzame stappen te zetten.

Impact
De initiatieven van Klimaatburgemeesters kunnen variëren van kleine persoonlijke veranderingen tot grotere maatschappelijke bewegingen. Sommigen wonen in gasloze huizen, doen afstand van hun auto of maken weloverwogen keuzes bij het kopen van goederen. Anderen zijn betrokken bij gemeentelijke projecten om de energietransitie in hun wijk te bevorderen of bundelen krachten om gezamenlijk zonnepanelen aan te schaffen.

Het Klimaatburgemeesterschap is toegankelijk voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Zowel volwassenen als kinderen worden aangemoedigd om deel te nemen en een positieve impact op het klimaat te maken. Dus, ben jij degene die gemeente Tholen als Klimaatburgemeester wil vertegenwoordigen tijdens de Nationale Klimaatweek 2023? Meer informatie over de voorwaarden en hoe je je kunt aanmelden is beschikbaar op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden.

Meer uit Tholen

Summergames keert deze zomervakantie weer terug op Tholen

THOLEN - De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het jongerenwerkteam Jij op Tholen opnieuw een gevarieerd programma aanbiedt tijdens de Summergames. Vorig jaar deden meer dan vijfhonderd kinderen mee aan de activiteiten. Inschrijven kan vanaf dinsdag 25 juni om 13.00 uur.

12 uur geleden
Auto belandt in diepe sloot op de Poortvlietsedijk: Bestuurder onder invloed [UPDATE]

Scherpenisse- Op de Poortvlietsedijk (N286) is vrijdagavond een auto in een diepe sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig klom zelfstandig uit zijn auto. Nadat hij ter plaatse medisch gecontroleerd werd door het ambulancepersoneel, nam de politie een blaastest af. Hieruit bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.

18 uur geleden
WOZ-waarde Thoolse woningen behoort tot top 10 grootste stijgers

THOLEN -  De gemiddelde WOZ-waarde van Thoolse woningen is het afgelopen jaar met 10,4 procent gestegen. Tholen staat hiermee in de top 10 van gemeenten met de hoogste stijging. In de provincie Zeeland steeg de waarde van een woning het meest van alle provincies met 7,8 procent.

19 uur geleden
Gynaecoloog Richard Pal neemt na 30 jaar afscheid van Bravis Ziekenhuis

ROOSENDAAL/THOLEN - Na een indrukwekkende carrière van dertig jaar als gynaecoloog heeft Richard Pal vandaag afscheid genomen van het Bravis Ziekenhuis. Zijn afscheid werd groots gevierd op de Bravis-locatie in Roosendaal.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Nieuwe bankjes bij de Schelphoek'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Veiligheidsregio geeft tips voor veilig EK: 'Vlaggen 4,2 meter boven de grond'

THOLEN - Een hoop straten en huizen op Tholen kleuren oranje voor het Europees kampioenschap voetbal. Dat ziet er gezellig uit, maar kan volgens Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom geven ze een aantal 'spelregels' voor een veilig EK 2024. 

1 dag geleden
Inschrijving geopend van eerste Thools Jeu de Boules kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Op 21 juni 2019 werd door toenmalig wethouder Frank Hommel de Jeu de Boules baan "Les Boules" in Sint Philipsland officieel geopend. Op vrijdag 21 juni 2024 is dat alweer vijf jaar geleden en sinds die tijd wordt er door een groep jeu-de-boulers zeker 1 of 2 keer per week, als het weer het toelaat, een balletje gegooid op de baan gelegen naast het parkeerterrein aan de Luysterlaan.

2 dagen geleden