Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Tholen zet  mantelzorgers in het zonnetje

Gemeente Tholen zet mantelzorgers in het zonnetje

THOLEN - Woensdag 10 november 2021 is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers die geregistreerd zijn bij de gemeente Tholen hebben een uitnodiging ontvangen voor een ontspannende workshopochtend- of middag in sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. Om 09.30 uur opent wethouder Corniel van Leeuwen deze dag. Mantelzorgers die zichzelf nog willen registreren bij de gemeente kunnen dat uiterlijk 5 november doen via tholen.nl/mantelzorgers. Zij ontvangen na registratie de uitnodiging voor de activiteit.

Mantelzorgers zorgen onbetaald en langdurig voor een ander. Wat mantelzorgers doen is bijzonder en verdient waardering. Hun zorg mag gezien worden. Gemeente Tholen roept daarom mantelzorgers die zich nog niet geregistreerd hebben op zich uiterlijk 5 november te registreren. Zo heeft de gemeente alle mantelzorgers in beeld en kunnen zij op 10 november in het zonnetje gezet worden. Een geregistreerde mantelzorger ontvangt daarnaast twee keer per jaar een nieuwsbrief en wordt uitgenodigd voor ondersteunende informatie of ontspannende activiteiten.

Jonge mantelzorgers

Jongeren tot 24 jaar die belast zijn met de zorg voor iemand in hun gezin worden op 10 november ook uitgenodigd om met andere jonge mantelzorgers samen te komen voor een leuke activiteit, zodat zij andere jongeren in eenzelfde situatie leren kennen. Registreren kan via jijoptholen.nl/power-jeugd.

Meer uit Tholen

Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

39 minuten geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

2 uur geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

7 uur geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

1 dag geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

1 dag geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

1 dag geleden
Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

2 dagen geleden