Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Tholen zet extra mensen in bij stembureaus

Gemeente Tholen zet extra mensen in bij stembureaus

THOLEN - Bij de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart worden extra vrijwilligers ingezet om de deur open te kunnen houden voor mensen met een lichamelijke beperking.

Dat heeft burgemeester Ger van de Velde - de Wilde afgelopen week aangekondigd. Stemlokalen moeten sinds 1 januari 2019 aan strengere eisen voldoen. De gemeente Tholen heeft daarom een werkgroep samengesteld die is gaan kijken naar de verschillende toegankelijkheidscriteria.

Aanpassingen

"Van de veertien stemlokalen zijn er zes die volledig voldoen aan die criteria en een aantal stemlokalen voldoen een klein beetje niet aan die eisen", verklaart de burgemeester. "Daarbij gaat het dan vaak om kleine aanpassingen, zoals duidelijke bewegwijzering, betere verlichting en een verwijzing naar het invalidentoilet."

Deuren

In principe moeten stembureaus ook drempelvrij zijn, maar dat is in de gemeente Tholen niet overal het geval. "Het grootste probleem is dat op een paar locaties de deur gewoon moeilijk open en dicht gaat." Daarom worden extra mensen ingezet tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. "Zij kunnen de deur openhouden voor mensen met een beperking."

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Jurgen: 'Dit vak leer je niet op de middelbare school' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jurgen van Keulen.

15 uur geleden
Motorrijder ernstig gewond na ongeluk op Marconiweg in Tholen

THOLEN - Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Tholen. Een traumahelikopter van het MMT (Mobiel Medisch Team) is ter plaatse geland.

1 dag geleden
Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

1 dag geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

1 dag geleden
Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen

THOLEN - In Tholen gaat vandaag de vierde en laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie van start. Deelnemers verkennen de rijke geschiedenis van de langste en oudste verdedigingslinie van Nederland. Bij de vestingstad zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

1 dag geleden
Auto in sloot na ongeval in Sint-Annaland, traumaheli ter plaatse

SINT-ANNALAND - De hulpdiensten zijn vrijdagavond met veel mensen uitgerukt naar een voertuig dat in de sloot terecht is gekomen bij de Joanna-Mariapolder (N658).  Een traumahelikopter is ter plaatse.

2 dagen geleden
Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

2 dagen geleden