Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Tholen wint hoger beroep bij Raad van State

Gemeente Tholen wint hoger beroep bij Raad van State

THOLEN - De Raad van State heeft het hoger beroep van een inwoner tegen de gemeente Tholen afgelopen week ongegrond verklaard.

Al op 13 april 2015 besloot de gemeente Tholen een zogenaamde last onder dwangsom (boete) op te leggen aan mevrouw Bolijn, vanwege de illegale bouwwerken op haar perceel in Sint Philipsland. De Foundation Maerloo zat destijds eveneens op dit adres gevestigd. Omdat de bouwwerken niet gesloopt werden, werd uiteindelijk de boete van 35.700 euro ingevorderd. Tegen dat besluit heeft mevrouw Bolijn een rechtszaak aangespannen.

Naar eigen zeggen was zij op dat moment geen eigenaar van de percelen en de bouwwerken. Het lag daardoor niet meer in haar macht en nog steeds niet om een einde te maken aan de overtredingen. De Raad van State is het daar echter niet mee eens. Uit de stukken die mevrouw Bolijn heeft aangedragen blijkt niet dat zij geen eigenaar meer is van de percelen of de bouwwerken. Daarmee stond de gemeente Tholen destijds gewoon in haar recht. "Het hoger beroep is ongegrond verklaard. De uitspraak van de rechtbank wordt, voor zover aangevallen, bevestigd en het verzoek om schadevergoeding wordt afgewezen", laat de gemeente weten.

Eerder werden tijdens deze rechtszaak het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie beschuldigd van criminele activiteiten. Er zou meegewerkt worden aan de doelen van een terroristische en criminele organisatie. De gemeente is vanwege deze uitspraken zelf een procedure gestart tegen degenen die de onrechtmatige uitlatingen hebben gedaan. Ook is aangifte gedaan. [l]

Meer uit Tholen

Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

2 uur geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

6 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

9 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

12 uur geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

22 uur geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

1 dag geleden