Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Tholen verlengt crisisnoodopvang aan Molenvlietsedijk

Gemeente Tholen verlengt crisisnoodopvang aan Molenvlietsedijk

THOLEN - De crisisnoodopvang aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen wordt verlengd tot uiterlijk 1 december 2023. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. 

De druk op gemeentes om opvang te verzorgen voor Oekraïense vluchtelingen neemt toe. “De verwachting is dat de komende tijd ook de toestroom van vluchtelingen toeneemt”, aldus de gemeente Tholen. De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft de provincies en gemeenten dringend gevraagd extra opvanglocaties te openen. En ook de al bestaande opvanglocaties langer open te houden. Op deze manier is het mogelijk het opvangprobleem tijdelijk op te lossen.

Masterplan Tholen
Op dit moment wordt er gewerkt aan de verdere plannen en ontwikkeling van het gebied rond de Zoekweg, waar de huidige crisisnoodopvang gevestigd is. Dit maakt onderdeel uit van het ‘Masterplan Tholen’. Het voormalige schoolgebouw moet daarom gesloopt worden. Omdat de plannen rondom het gebied nog niet helemaal klaar zijn, kan de sloop worden uitgesteld.

Verlenging crisisnoodopvang
“De betrokkenheid en inzet van de omwonenden en mensen die ermee te maken hebben, wordt door iedereen als zeer positief ervaren”, aldus de gemeente. “Daarbij komen de signalen van buurtbewoners dat zij het geen probleem vinden als de mensen langer blijven. Dit komt omdat alles rustig verloopt en er geen overlast wordt ervaren. Ook wordt door buurtbewoners aangegeven dat het jammer is als de gemaakte kosten om de crisisnoodopvanglocatie te openen, nu al verloren gaan”, aldus de gemeente.

“De wens en signalen van de samenleving en betrokkenen zijn in overweging genomen. Nadat alle punten op een rij zijn gezet en alle voors en tegens tegen elkaar zijn afgewogen, is besloten de crisisnoodopvang aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen open te houden tot 1 december 2023 op basis van de huidige condities en voorwaarden.”

Meer uit Tholen

Pupillen van Olympia Tholen succesvol tijdens turnwedstrijd in Vlijmen

THOLEN - Voor de tweede kwalificatiewedstrijd moesten de pupillen niveau 6 en 7 zaterdag 2 maart afreizen naar Vlijmen. Na deze wedstrijd is het afwachten of we met de teams en individueel de finales hebben behaald. Maar eerst maar eens lekker turnen. 

1 uur geleden
Bewoners van Flupland vrezen voor komst nieuwe wijk Aan de Kreek

SINT PHILIPSLAND - Een straat in Sint Philipsland vreest voor een nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. De gemeente Tholen wil daar zo'n 100 nieuwe woningen realiseren. Buurtbewoners dienden vijf bezwaren in tegen het plan. Ze zijn vooral bezorgd over het verdwijnen van hun uitzicht, toenemende verkeersstromen en mogelijke waardedaling van hun huizen. Ook uiten ze kritiek op onduidelijken en verkeerdere berekeningen.

4 uur geleden
Lars bevrijdt Tholense Boys in slotfase en NOAD'67 blijft in titelrace [SPEELRONDE 14]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 2 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 14.

7 uur geleden
Jong en oud bestrijdt zwerfafval langs de Oosterschelde: 'Lijkt wel strandjutten'

SINT-MAARTENSDIJK - Gewapend met een vuilniszak, handschoenen en een prikstok ging een gemêleerd gezelschap van meer dan dertig personen, jong en oud, het zwerfafval te lijf tijdens de gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. 

9 uur geleden
Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

1 dag geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

1 dag geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

1 dag geleden