Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Tholen teleurgesteld over keuze Bravis

Gemeente Tholen teleurgesteld over keuze Bravis

THOLEN - De keuze van het Bravis ziekenhuis om de nieuwe hoofdlocatie in Roosendaal te bouwen is 'teleurstellend', stelt wethouder Jan Harmsen. "We hadden graag gezien dat het nieuwe ziekenhuis bij Bergen op Zoom zou komen", stelt Harmsen.

Slechts een paar uur voor de persconferentie van het Bravis Ziekenhuis werd de gemeente Tholen op de hoogte gesteld van de keuze. "We hebben dus weinig tijd gehad om ons in te lezen." De gemeente Tholen maakt zich vooral zorgen om de aanrijtijden van de ambulances. "Eerder zijn we al in gesprek gegaan met de Raad van Bestuur van het Bravis Ziekenhuis en in dat gesprek hebben wij onze eisen neergelegd. De bereikbaarheid van het ziekenhuis is voor ons van groot belang. Bravis zegt nu dat ze voldoet aan de 45 minuten-norm, ook wanneer de locatie in Roosendaal gebouwd wordt."

Toch is de wethouder sceptisch over die uitspraak. "Daar blijven we kritisch naar kijken. Er zijn blijkbaar nieuwe rapporten en die gaan we verder onderzoeken." De komende tijd gaat de wethouder ook in gesprek met de huisartsen in de gemeente Tholen om te bekijken of er, samen met het Bravis Ziekenhuis, een vorm van anderhalvelijnszorg gerealiseerd kan worden op het eiland. "Je kan daarbij denken aan specialisten die aan huis komen of specialisten die spreekuur houden in de gemeente. We gaan op korte termijn bekijken wat de mogelijkheden hiervoor zijn."

Meer uit Tholen

Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

11 uur geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

15 uur geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

1 dag geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Politie: 'Maatregelen nodig om aantal verkeersdoden terug te dringen'

ZEELAND - Vorig jaar zijn in Nederland 684 mensen gestorven door een verkeersongeval, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Naast het handhaven van de verkeersregels door de politie is er een gezamenlijke inspanning van alle ketenpartners nodig om het aantal fatale verkeersongevallen terug te dringen", zegt Willybert Oor, portefeuillehouder Verkeer van de politie.

1 dag geleden
Groot onderhoud aan Philipsdam en Krammerbrug: Hinder in juli en augustus

SINT PHILIPSLAND - De Provincie Zeeland voert deze zomer groot onderhoud uit aan de Philipsdam. Dit karwei wordt gecombineerd met werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de Krammerbrug. De N257 over de Philipsdam wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het doorgaande wegverkeer. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

2 dagen geleden
Weinig verkeersdoden in Zeeland, fietser vaker slachtoffer dan automobilist

ZEELAND - In Zeeland waren in 2023 weinig verkeersdoden, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In heel Nederland waren er 684 doden, waarvan 19 in Zeeland.  Alleen in Flevoland waren er minder. De meeste slachtoffers waren 80 jaar of ouder. Ook een kind overleefde een ongeluk in onze provincie niet.

2 dagen geleden