Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Tholen ontevreden over maatregelen Haringvlietbrug

Gemeente Tholen ontevreden over maatregelen Haringvlietbrug

THOLEN - Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Tholen is ontevreden over de maatregelen die Rijkswaterstaat heeft aangekondigd voor de Haringvlietbrug: één rijstrook per rijrichting en 50 km/u voor een periode van twee jaar. “We blijven gezamenlijk aandringen op alternatieven die minder hinder en minder langdurig nadelige effecten opleveren voor onze ondernemers en inwoners. We steken daarbij in op het open houden van twee rijbanen per rijrichting in combinatie met snelheidshandhaving.”

Tholen werd, evenals andere gemeenten en belanghebbende partijen, eind juni volledig verrast door de aangekondigde maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Corniel van Leeuwen: “We willen zo min mogelijk overlast voor onze inwoners en bedrijven. Samen met de andere overheden blijven we in gesprek met Rijkswaterstaat om tot een betere oplossing te komen. Naast de nadelige effecten voor het verkeer en onze economie, zijn we vooral bezorgd over de bereikbaarheid van hulpdiensten.”

Naar aanleiding van een aantal tegengeluiden heeft Rijkswaterstaat eerder besloten de maatregelen met twee weken uit te stellen. Maandag 9 augustus gaan de nieuwe maatregelen in. “De tussenliggende tijd moet ons inziens worden benut om tot een betere oplossing te komen, met als doel reistijdvertraging zo veel als mogelijk te voorkomen.”

Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat het verkeer op de Haringvlietbrug vanaf 9 augustus 2021 voor de komende twee jaar nog maar 50 kilometer per uur op de Haringvlietbrug mag rijden. Ook worden auto’s in beide richtingen over een rijstrook geleid. De brug gaat daarnaast nog maar een keer per week open voor schepen. De brug moet worden gerenoveerd, omdat klemmen en rijplaten los dreigen te komen. De renovatie kan pas in 2023 plaatsvinden.

Meer uit Tholen

Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

6 uur geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

10 uur geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

10 uur geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

1 dag geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

1 dag geleden
Kruispunt N286 vanaf zaterdag 2 maart open voor verkeer

THOLEN - Gemeente Tholen werkt aan de bereikbaarheid van Tholen in het project Toekomstig Tholen. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286 een nieuw kruispunt aan. Vanaf zaterdag 2 maart om 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer.

2 dagen geleden
Meer woningen, minder voetbalvelden: KNVB vraagt politiek om aandacht

THOLEN - Het Nederlandse amateurvoetbal staat onder druk door een tekort aan ruimte voor clubs, waarschuwt de KNVB. De invoering van een sportnorm op basis van het aantal inwoners per gemeente moet daarom hoog op de politieke agenda komen te staan. Met de ambitie om veel nieuwe woningen te bouwen, benadrukt de voetbalbond het belang van leefbare wijken voor de toekomst.

2 dagen geleden