Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Tholen geeft training aan jonge kinderen met gescheiden ouders

Gemeente Tholen geeft training aan jonge kinderen met gescheiden ouders

THOLEN - De gemeente Tholen biedt aan kinderen van 4 tot en met 8 jaar, van wie de ouders gescheiden zijn of gaan scheiden, gratis speltrainingen aan. Met de trainingen Stoere Schildpadden (4-6 jaar) en Dappere Dino’s (6-8 jaar) leren de kinderen spelenderwijs om beter om te gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding van hun ouders. De eerste trainingen worden vanaf oktober 2021 ingepland.

De trainingen Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s zijn wetenschappelijk onderbouwd en gericht op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Door vroegtijdig handvatten te bieden aan kinderen van gescheiden ouders, wordt op een later tijdstip problemen bij deze jonge kinderen hopelijk voorkomen. De cursus wordt gratis aangeboden door de gemeente Tholen.

Opbouw training
De training bestaat uit twaalf wekelijkse groepssessies en drie ouderbijeenkomsten. Een groep bestaat uit maximaal zeven kinderen. De ouders van de kinderen worden actief bij de training betrokken. De training wordt gegeven in een veilige omgeving en alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Kinderen leren spelenderwijs om hun ervaringen, gevoelens en gedachten te herkennen en onder woorden te brengen. Handpoppen Sam (Stoere Schildpadden) en Rex (Dappere Dino’s) helpen daarbij.

Aanmelden
Aanmelden voor Stoere Schildpadden of Dappere Dino’s kan door contact op te nemen met Pepita van de Laak via telefoonnummer 06-39 86 26 62 of [email protected]

Meer informatie over het programma op www.dapperedino.nl.

Meer uit Tholen

Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

5 uur geleden
Op de werkvloer bij Bas en Delano: 'Je moet je aandacht goed bij je werk houden'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Bas Maas en Delano van Hassel. 

10 uur geleden
Lente 2023 was de op twee na natste sinds 1906

THOLEN - De lente van 2023 was kletsnat. Er viel gemiddeld over het land 226 mm tegen 154 normaal, meldt Rico Schröder van Weeronline. Alleen in 1993 en 1979 was de lente nog natter. Wat betreft temperatuur en zonneschijn was de lente gemiddeld redelijk normaal. De gemiddelde temperatuur in De Bilt bedraagt 9,7 graden tegen 9,9 normaal en de zon scheen 560 uur tegen 565 gebruikelijk.

1 dag geleden
Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

2 dagen geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

2 dagen geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

3 dagen geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

3 dagen geleden