Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente sluit gang naar de rechter om 'asielhotel' niet uit

Gemeente sluit gang naar de rechter om 'asielhotel' niet uit

ALBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen gaat mogelijk de omgevingsvergunning voor het zogeheten asielhotel in Albergen aanvechten. Dit valt op te maken uit een maandag verstuurde brief van het college van B en W aan de gemeenteraad.

In de brief valt te lezen dat de juridische mogelijkheden zijn verkend tegen de "nog te nemen besluiten". Hiermee wordt onder meer gedoeld op de aankondiging van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) dat via een omgevingsvergunning de bestemming van het hotel gewijzigd zal worden, waardoor er asielzoekers opgevangen kunnen worden.

"Voor de aankomende tijd is van belang dat het college de aanvraag van de omgevingsvergunning zo snel mogelijk ontvangt en zich voorbereidt op het te geven advies. In dat advies van het college kunnen naast ruimtelijke argumenten ook andere argumenten worden ingediend. Vervolgens kan bezwaar, beroep en hoger beroep tegen de omgevingsvergunning worden ingediend", aldus het college.

Overleg

Een woordvoerder van Tubbergen verduidelijkt dat de gemeente nu nog "in de fase van gesprek" zit. Zo staat er woensdag een overleg gepland tussen de burgemeester van Tubbergen, waar Albergen onder valt, en de staatssecretaris. Volgens het college biedt een overleg "de meeste kans" om de wensen van het bestuur en de inwoners te realiseren.

De rechtbank in Almelo besloot maandag nog in een kort geding die het het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aanspande tegen de eigenaresse van Hotel ‘t Elshuys dat de verkoop van het hotel gewoon door kon gaan. De vrouw probeerde onder de verkoop uit te komen omdat volgens haar niet duidelijk was dat er zoveel asielzoekers in gehuisvest zouden worden, maar volgens de rechter heeft het COA "open kaart gespeeld over zijn bedoeling met het hotel".

Over het asielhotel is, sinds bekend werd dat het kabinet de gemeente passeert en een vergunning gaat verlenen voor de opvang van asielzoekers, onrust geweest. Zo zijn er meerdere protesten georganiseerd. Ook is maandagochtend ontdekt dat er op het terrein bij het hotel brand heeft gewoed. Er wordt onderzoek gedaan, onder meer naar of de brand bewust is aangestoken.

Meer uit Binnenland

Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

1 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

4 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

4 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

4 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

4 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

4 uur geleden
Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

5 uur geleden