Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente slaat slag met verduurzaming straatlantaarns

Gemeente slaat slag met verduurzaming straatlantaarns

OUD-VOSSEMEER - Wethouder Jan Harmsen mocht afgelopen donderdag plaatsnemen in het bakje van een hoogwerker om één van de 2315 lampen te vervangen die de komende tijd gewisseld worden in de gemeente Tholen. Dat gebeurde bij één van de straatlantaarns op het plein bij de Raadhuisstraat in Oud-Vossemeer. Vorige week is door aannemersbedrijf Nijkamp al een start gemaakt met het vervangen van de lampen en de komende twee maanden zijn de overige lampen aan de beurt.

Ongeveer 49 procent van de lampen in straatlantaarns in de gemeente Tholen worden de komende maanden vervangen voor duurzamere LED-lampen. De overige straatlantaarns in Tholen zijn óf te oud om nu nog te verduurzamen óf ze zijn in het verleden al voorzien van nieuwe led-lampen. "En de lantaarns in het buitengebied zijn niet in beheer bij de gemeente Tholen, die zijn óf van het waterschap óf van de provincie."

Investering
"Deze investering levert ons op het geheel een energiebesparing op van zo'n dertig procent", vertelt wethouder Jan Harmsen. Met de investering is wel een behoorlijk bedrag gemoeid. "Het investeringsbedrag is ongeveer 130.000 euro. Dit is inclusief de werkzaamheden. De LED-lampen gaan circa vier keer langer mee dan de conventionele lamp en besparen vijftig procent energie per jaar. Binnen 5 jaar moet de lamp terugverdiend zijn." Volgens Van de Bunt is het uitvalspercentage bij deze specifieke lampen, dan ook minder dan één procent. "En ze hebben zo'n 50.000 branduren, dat betekent dat ze zo'n tien tot twaalf jaar meekunnen."

Meer uit Tholen

Meerdere straten Sint-Maartensdijk zonder water door lekkage

SINT-MAARTENSDIJK - Vijf straten in Sint-Maartensdijk zitten momenteel zonder water. Dat komt doordat er tijdens werkzaamheden een brandkraan werd geraakt. 

11 uur geleden
UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

14 uur geleden
Politie houdt vier verdachten aan voor woninginbraken en Toyota-diefstallen

BREDA - Bij een grootschalig onderzoek naar autodiefstallen en inbraken in de regio heeft de politie de afgelopen weken vier verdachten aangehouden. Het gaat om 35 inbraken en diefstallen in bijna heel West-Brabant en Zeeland.

15 uur geleden
112 automobilisten op de bon geslingerd tijdens MONO-controle rondom Zeeland

ZEELAND - Bij een grootschalige politiecontrole op de snelwegen in én rondom Zeeland, zijn 112 automobilisten op de bon geslingerd. De meeste van hen kregen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 

1 dag geleden
Popkoor Voix houdt jubileumconcert ter ere van 12,5 jarig bestaan

OUD-VOSSEMEER - Op zaterdag 1 april (geen grapje) houdt popkoor Voix uit Oud-Vossemeer hun jubileumconcert. Het popkoor, dat 12,5 jaar geleden is opgericht, brengt met regelmaat een breed repertoire aan de man: van ABBA tot U2 en van de top 2000 tot Proud Mary.

1 dag geleden
Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

2 dagen geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

2 dagen geleden