Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente redt het Amsterdamse Bostheater

Gemeente redt het Amsterdamse Bostheater

AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse Bostheater krijgt voor de komende vier jaar toch subsidie en is daarmee gered. Het openluchttheater vreesde zijn voortbestaan door het wegvallen van de structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) vorig jaar. Het Amsterdamse stadsbestuur heeft nu besloten het theater toch financieel te steunen.

Ondanks een positieve beoordeling van het AFK kreeg het Amsterdamse Bostheater toch geen subsidie wegens gebrek aan financiële middelen. Een petitie die daarop volgde werd zo'n 18.000 keer ondertekend. Dat leidde ertoe dat de gemeente Amstelveen al eerder besloot te helpen en de Amsterdamse gemeenteraad vroeg verantwoordelijk wethouder Touria Meliani een oplossing te zoeken.

Het theater trekt in de zomer gemiddeld zo'n 68.000 mensen die voorstellingen en concerten bezoeken. De komende jaren staan grote theaterproducties gepland van Toneelgroep Oostpool, Internationaal Theater Amsterdam, Orkater en De Warme Winkel.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Heineken Experience, Madurodam en Madame Tussauds open als test

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw opent een aantal instellingen beperkt hun deuren voor publiek om te testen hoe dat gaat in coronatijd. De komende dagen zijn dat Madurodam, Madame Tussauds en de Heineken Experience. De proefdagen zijn onderdeel van het programma van de overheid om Nederland geleidelijk weer te openen.

1 dag geleden
The Streamers verzorgen verjaardagsconcert koning bij Noordeinde

DEN HAAG (ANP) - De band The Streamers verzorgt op Koningsdag een livestreamconcert vanaf het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Omdat Willem-Alexander en Máxima op 27 april overdag in Eindhoven zijn voor het vieren van Koningsdag, is onduidelijk of zij 's avonds aanwezig zijn bij het concert.

1 dag geleden
Uitvaart prins Philip zaterdag live bij NOS

HILVERSUM (ANP) - De herdenkingsdienst voor de Britse prins Philip wordt zaterdag vanaf 15.30 uur live uitgezonden door de NOS, zo maakte de omroep vrijdag bekend. De man van koningin Elizabeth overleed vorige week vrijdag op 99-jarige leeftijd op Windsor Castle.

1 dag geleden
538 waarschuwt voor oplichters die kaarten Oranjefeest aanbieden

BREDA (ANP) - Radio 538 waarschuwt voor oplichters die kaarten aanbieden voor het grote Oranjefeest dat op zaterdag 24 april in Breda plaatsvindt. "Onze tickets zijn gepersonaliseerd en daarmee niet overdraagbaar", benadrukt een woordvoerder vrijdag.

1 dag geleden
Podcast Deventer Mediazaak meer dan 100.000 keer beluisterd

DEVENTER (ANP) - De podcast De Deventer Mediazaak, een zesdelige reeks van Argos, is twee weken na de lancering van de laatste aflevering al meer dan 100.000 keer beluisterd. Dat heeft producent BIND vrijdag gemeld. Ondertussen zijn meer dan 250.000 mensen aan de serie begonnen, maar ze hebben nog niet alle delen beluisterd.

1 dag geleden
Raad voor Cultuur: bijna 500 miljoen extra nodig voor de sector

'DEN HAAG (ANP) - Een investering in de culturele sector levert een belangrijke bijdrage aan het economische en maatschappelijk herstel na de huidige coronacrisis. Om deze aanjaagfunctie van de culturele sector goed te benutten is jaarlijks 477 miljoen euro extra nodig. Dat concludeert de Raad voor Cultuur in een brief aan informateur Tjeenk Willink.

3 dagen geleden
Miss Montreal voegt zich bij The Streamers

DEN HAAG (ANP) - Supergroep The Streamers breidt uit. Het collectief van Nederlandse artiesten verwelkomde woensdag Miss Montreal in de band.

3 dagen geleden